BOTEZUL GRĂTARULUI!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Un luteran s-a mutat într-un cartier catolic. Era în postul pastelor când luteranul, fără să-i pese de sentimentele vecinilor săi, si mai ales de foamea lor si de poftele trezite în ei de mirosurile din aer, se apucă să-ti frigă în fiecare zi câte un grătar din carne de porc.

Catolicii au decis că teroarea asta nu poate să mai continue astfel, asa că au trimis o comisie la luteran, să-i explice în ce cartier locuieste el, că acum este postul pastelui si nu se poate mânca altfel de carne decât de peste, si să se abtină de la grătarele sale. Ba, potrivit ar fi ca să se lepede de fosta sa credintă, si să se alinieze credintei comune a cartierului. Convins, luteranul a fost botezat într-o zi. Preotul, stropindu-l cu apă, a zis: Te-ai născut luteran, ai crescut luteran, dar astăzi te botez catolic si de acum înainte catolic vei fi.

Toată lumea a plecat acasă multumită, când a doua zi, mirosul de gratar umplu din nou cartierul. Vecinii veniti în grabă în curtea fostului luteran pentru a reclama fapta sa, rămaseră cu gura căscată, când îl văzură pe acesta frigând un ditamai grătar de porc, stropindu-l cu apă, si zicând: Te-ai născut porc, ai crescut porc, dar astăzi te botez peste si de acum înainte, peste vei fi.

Publicat de Pr. dr. Pătrascu Damian

0