Dovada de la IERUSALIM pe care CRESTINISMUL o astepta de 2000 de ani!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

Pentru ateiDovada aparuta la Ierusalim da “castig de cauza” crestinilor care cauta dovezi palpabile de mai bine de 2000 de ani, ca sa lege istoriile biblice de existenta lui Iisus si a familiei sale.

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Ossuary

O descoperire facuta in Ierusalim ar putea schimba radical balanta. Arheologii au gasit o cutie funerara pe care ar fi inscriptionat urmatorul mesaj:

“Iacob, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus”.Aceasta ar fi prima referinta despre Mesia, care arata ce a fost el pe acest Pamant pentru cei apropiati – frate si fiu.

Iacob cel Drept a fost primul lider al crestinilor din Ierusalim si a fost executat pentru erezie, scrie The Guardian.Va rog sa intelegem un lucru,pe care unii sectarii il interpreteaza,
Zona aceea ,mai larga in fapt,cultural a fost demult cucerita ,prin asimilare,de greci.Toti oamenii importanti gandeau in stil grecesc,cultura era greaca,scrierea la fel.Deci majoritatea inscriptiilor erau in greaca veche,sau daca era in aramaica,limba vorba de evreii de atunci,pastra aceleasi semnificatii cu limba greaca.
Si aici este toata cheia inscriptiei.Orice dictionar ne va arata ca "frate" in greaca veche,ba chiar cea actuala,inseamna om cu aceleasi afinitati ca si mine.frate in ceva,nu de sange.
Chiar si acum arabii isi spun unul altuia "frate",in cazul acesta referindu-se la islam.
Prietenii turci deja imi spun tot frate,"abe",facand parte din aceeasi breasla a afacerilor.
Deci "frate",nu insemna de sange,ci cu aceleasi afinitati,cu aceleasi preocupari.
In cazul articolului"frate" definiste afinitatea catre crestinism.

Sursa: http://www.theguardian.com/world/2013/dec/25/b...
http://io9.com/this-ancient-burial-box-contain...O traducere,aproximativa,dar usor de inteles,ce o ofera google translate,a articolului din The Guardian,o ofer mai jos.

Iacov cel Drept a fost primul lider al creștinilor din Ierusalim, după crucificare. El a fost executat pentru apostazie de către instanța de judecată rabinic locale.

La acea vreme, evreii nu au fost îngropate, dar pus într-o peșteră. Oasele au fost colectate după un an și plasat într-un osuar. Mii au fost descoperite, unele dintre ele inscripționate cu nume de identificare a cărui oase care le conțin. Un alt osuar menționează un frate."Aceasta este cea mai veche dovada că menționează numele lui Isus Hristos", a declarat Golan, care a cumpărat caseta în anii 1970, dar nu a dat seama semnificația ei până profesor de la Sorbona Andre Lemaire observat în colecția lui Golan. Lemaire a publicat descoperirile sale în 2002 și osuarul a fost afișat pentru scurt timp la un muzeu din Toronto, provocând o senzație la nivel mondial.

Dar scepticii pus la îndoială autenticitatea acestuia. În 2003, Autoritatea de Antichități Israel confiscate osuarului și a numit un comitet de experți care numit-o un fals. Golan a fost arestat și acuzat de forjare menționarea Isus.

După o investigație de 10 ani și proces penal, Golan a fost găsit nevinovat de fals în 2012. În ciuda verdictul, există dubii."Din cauza diferențelor în profunzimea și claritatea și kerning [distanța] între prima jumătate a inscripție care menționează Iacov, fiul lui Iosif, și a doua jumătate, aș fi dispus să parieze că a doua jumătate a fost adăugat în timpurile moderne ", a declarat profesorul Christopher Rollston al Institutului Albright de Cercetări Arheologice din Ierusalim.Dar alți experți sunt de acord.

"Inscripția este scris în script-ul evreiesc, a fost făcut cu un instrument ascuțit și cred că a fost făcut de aceeași mână. Este o inscripție autentic," Prof Gabriel Barkay de la Universitatea Bar-Ilan explicat.

Golan citează dovezi expert de la proces arată patina - o crustă biologic format pe obiecte antice - în interiorul canelurilor inscripției."Nu există nici o îndoială că e vechi, iar probabilitatea este că a aparținut fratele lui Isus Hristos", a spus Golan.

Deși proces Golan sa încheiat anul trecut, osuarul a fost returnat în urmă cu doar câteva săptămâni de către autoritățile Israel.Golan intenționează să-l pună pe afișaj public, împreună cu expertizele din proces, astfel încât oamenii de știință și publicul poate decide pentru ei înșiși dacă această casetă a conținut cu adevărat oasele fratele lui Hristos - o piesa unica de dovezi concrete ale Familia lui Isus.
Am pastrat grafia cu un singur -I- pentru numele lui Iisus,asa cum apare in The Guardian

http://ro.netlog.com/piosmarian/blog/&page=2
0