vineri, 17 februarie 2017

H A L L O W E E N

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

                  CE INSEAMNĂ   HALLOWEEN?                                                                                                                                                                            Preot Ioan.  


HALL - inseamnă fantome, umbre care nu mai sunt, iar WEEN - inseamnă a invinge fantomele, spiritele celor ce nu mai sunt. Halloween-ul este o veche sărbătoare pagană. Este o noapte dedicată fantomelor si vrăjitoarelor. Multi copii se imbracă in vrăjitori, fantome, monstri, pirati... bătand la usă si spunand: "Ne tratati, sau vă bantuim?"  


             HALLOWEEN-UL  NU  E  AMUZAMENT
               CI O "CAPCANĂ  A  IADULUI"!

 Halloween-ul, este o veche sărbătoare pagană de origine americană, fiind dedicată fantomelor si vrăjitoarelor, care antrenează participantii intr-un scenariu simbolic si astfel copiii devin "slujitori ai diavolului". Scrie in Vechiul Testament (Iesirea 22:18), că vrăjitoarele erau omorate cu pietre: "Pe vrajitori sa nu-i lasati sa traiasca", iar acum, părintii isi lasă copiii să se imbrace in vrăjitoare, schelete de morti, să-si pună coarne in cap? Această sărbătoare il manie tare pe Dumnezeu fiindcă ne duce cu gandul la moarte, nu la viată, căci, ce amestec are LUMINA cu INTUNERICUL?
Cand copiii se deghizează si se maschează, il manie pe Dumnezeu, fiindcă este o aplecare spre hidos, spre chipul diavolului. Dragi părinti, educati-va copiii vostri in credinta crestin ortodoxă, aratandu-le primejdia ce bate la usa inimii lor, prin aceasta SARBATOARE DIABOLICA: HALLOWEEN. 

Iubiti părinti, aveti mare grija cum cresteti copiii vostri, pentru ca: "DIN ACELASI LEMN SE SCOATE, ori ICOANA, ori MACIUCA!".
       

             ORIGINEA DOVLECILOR LUMINATI... 
                                             
 In Irlanda, se spune că Jack, un betivan glumet l-a pacălit pe Satana să se urce intr-un copac. L-a santajat pe diavol ca nu-l lasă să se coboare dacă-l mai ispiteste cu bautură. Diavolul i-a promis că-l lasă in pace, dar, glumetul Jack a sculptat pe trunchiul copacului o cruce si l-a blocat acolo. Potrivit folclorului după ce Jack a murit, sufletul lui nu a fost primit in Rai din cauza păcatelor, dar nici in iad fiindcă l-a blocat pe diavol in copac. Diavolul i-a dat un cărbune iad cu care să-si lumineze calea prin intuneric si Jack l-a pus intr-un dovleac. Dovlecii luminati sunt simbolul Halloween-ului.          


                                .M ĂS T I L E
Măstile sunt acoperaminte faciale in stransă legătura cu miturile, datinile si ritualurile religioase pagane fiind purtate de vrajitori, de samani, de războinici si de dansatorii rituali. Cei ce le purtau, credeau ca ele contin puteri magice impotriva răului, dar ele produceau si produc GROAZĂ celor dimprejur. PURTAREA  MĂSTILOR  ESTE   URACIUNE  INAINTEA   LUI   DUMNEZEU!

                                                                                                                                  Preot Ioan.  

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.