CE ESTE MAI IMPORTANT ?

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

                                                       CE ESTE MAI IMPORTANT,
                                                               COAJA sau MIEZUL,
                                                         TRUPUL SAU SUFLETUL?


Cel ce cumpără nuci, nu caută la coajă, ci la miez. La fel şi cel ce cumpără ouă. Si asemenea cu nenumărate lucruri din lume, crestinii ortodocsi, le caută pe cele nevăzute si nu pe cele văzute. Si Dumnezeul tău caută la tine dupa inimă.
   Prin coaja trupului, Dumnezeu, priveste in "miezul tău", in inima ta, si caută la inima ta: ,,Fiule, da-mi inima ta !", zis-a Domnul (Pilde 23:26).
   In inima, Ziditorul a pus temelia vietii. In inima viata se zămisleste, purcede, creşte si se indreaptă spre mormant şi dincolo de mormant. Oare căt pretuieste omul despre care toti spun: "E destept, dar nu are inimă!" Dumnezeu, nu va cere de la el (doar) desteptăciune, ci inima. Căci a zis Sfantul Apostol Pavel (1 Corinteni 1:25): „Cel ce este nebun al lui Dumnezeu, mai intelept decat oamenii este”.
(Sfântul Nicolae Velimirovici, Inima în Marele Post, Editura Predania, București, 2010, p.7).

   "Căci inima acestui popor s-a invartosat si cu urechile aude greu si ochii lui s-au inchis, ca nu cumva să vadă cu ochii si să audă cu urechile SI CU INIMA SĂ INTELEAGĂ si să se intoarcă, si Eu (Dumnezeu) să-i tămăduiesc pe ei" (Matei 13:15). Si toate acestea vi le-am spus fiindcă INIMA ESTE IZVORUL CREDINTEI SI AL MÂNTUIRII.
 Amin si Aliluia!
                      Preot Ioan.                        
0