Cum se vede Dumnezeu

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


     Trăia odată în Muntele Athos un călugăr, care locuia în Karyes. El bea şi se îmbăta în fiecare zi, scandalizând pelerinii. 
     În cele din urmă a murit şi acest lucru i-a uşurat pe o parte dintre credincioşi care s-au dus şi i-au spus încântaţi părintelui Paisie Aghioritul că s-a rezolvat în cele din urmă această problemă uriaşă.      Părintele Paisie Aghioritul le-a răspuns că el ştia despre moartea călugărului, după ce a văzut o mulţime de îngeri care au venit ducă la cer sufletul acestuia. Pelerinii au fost uimiţi, iar unii au protestat şi au încercat să-i explice mai bine părintelui, gândindu-se că bătrânul nu a înţeles.
      Stareţul Paisie Aghioritul le-a explicat: „Acest călugăr s-a născut în Asia Mică, cu puţin timp înainte de distrugerea de către turci, atunci când turcii au adunat toţi băieţii. Deci, ca să nu-l ia de la părinţii lui, ei îl luau cu ei la seceriş şi pentru a nu plânge, au pus alcool în laptele lui pentru ca el să doarmă. Prin urmare, el a crescut şi a ajuns un alcoolic. A plecat în Sfântul munte Athos şi s-a călugărit. Acolo el a găsit un bătrân care i-a declarat că a fost şi el alcoolic. Bătrânul i-a spus să facă metanii şi rugăciuni în fiecare noapte şi s-o implore pe Maica Domnului să-l ajute să reducă câte un pahar de băutură. 
      După un an a reuşit, cu pocăinţă şi luptă să ajungă de la 20 de pahare de băutură la 19 pahare. Lupta a continuat pe parcursul anilor şi a ajuns la 2-3 pahare, cu care el tot se îmbăta... 
     „  Lumea a văzut, de-a lungul timpului, un călugăr alcoolic care scandaliza pelerinii, dar Dumnezeu a văzut un luptător, care a dus o bătălie lungă pentru a reduce patima sa, pentru a-şi mântui sufletul său. 
       Fără să cunoaştem ce încearcă fiecare să facă şi ceea ce vrea să facă, ce drept avem noi să judecăm efortul său? 
          Părintele stareţ Paisie Aghioritul a avut descoperire de la Dumnezeu despre lupta duhovnicească a părintelui călugăr din Sfântul Munte Athos. Iată în continuare o dovadă că aşa ceva se poate întâmpla şi în zile noastre în România: 

                            Mărturisirile unei doctoriţe

 ► Când erau copiii ră ciţi, pă rinţii lor îi împachetau într-un prosop cu ţuică , neş tiind că pielea este ş i ea un organ ş i are proprietă ţi absorbante. Aceasta a fost cauza pentru care o mamă a venit cu copilul în comă alcoolică . 
► La o gră diniţă de copii s-a dus doctoriţa pentru un control de rutină . L-a vă zut pe un copilaş că avea mustaţă produsă din cauza vinului bă ut ş i l-a întrebat: „Mă i copilaş tu ai bă ut vin?” „Da, doamna doctor, n-a mai avut timp bunica să -mi facă ceai ş i mi-a dat o cană cu vin”. 
► În unele comune din judeţul Olt, când mamele vor să -ş i înţă rce copiii, le pun la gură o cârpă bine îmbibată în ţuică ş i zahă r. De multe ori copiii au ajuns să fie duş i la spital în comă alcoolică .

     Sfinţii Părinţi spun că copiii nu au voie nici măcar să guste băuturi alcoolice până la vârsta de 18 ani.
0