sâmbătă, 13 mai 2017

DUMNEZEU este IZVORUL VIETII!


BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


"Cum doreste cerbul izvoarele apelor, asa te doreste sufletul meu pe tine, Dumnezeule. Insetat-a sufletul meu de Dumnezeu, de Dumnezeul cel viu" (Psalm 41:1-2).


Acesta este strigătul iesit din inima impăratului David, care era indestulat cu de toate, dar care a simtit că setea sufletului nu se stinge cu acestea, ci doar din singurul "Izvor de Apa Nepieritoare", care este Dumnezeu, după care insetează sufletele crestinilor ortodocsi. Hrana trupească nu hrăneste sufletul si nici băutura trupească nu-i stinge setea. Trupul vrea hrana care este de o fire cu el, adică din pămant. De aceea se si simte trupul acasă, printre ale sale, IN LUME. Sufletului nu-i place aceasta hrană si se simte călător mahnit: "In pămant pustiu si neumblat si fata de apă" (Psalm 62:3). Asadar, este un gand nebunesc si o sperantă stearpă, dacă noi credem că foamea si setea se pot stinge cu mancare si bautură, cu frumusetea si intelepciunea acestei lumi. Sufletul e viu, e viu si insetat de viată. Dar viata aceasta este doar la Dumnezeul cel viu: "Adevărat, adevărat grăiesc vouă, cel ce manancă Trupul meu si bea Sangele meu, are viata vesnică si Eu il voi invia in ziua cea de apoi" (Ioan 6:53). Fantana lui Iacov este o preinchipuire a Sfintei Biserici Ortodoxe, iar Hrana cea Vie ( Sfanta Impărtăsanie) v-o poate da, doar preotul crestin ortodox.

 Amin si Aliluia!

Preot Ioan.
Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.