sâmbătă, 22 iunie 2024

.. AZI, SĂ FIM MAI BUNI DECÂT IERI! ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...




🙏🏽 Bucuria mea, adevărat grăiește Sfântul Părinte, Paisie Aghioritul: "Pentru a veni cineva la Lumina lui Hristos, trebuie să vrea să iasă din întunericul păcatului". Și atunci: "Omule tu să faci bine, Să fii diferit de lume, Și să nu pui bogăția, Pe cântar cu omenia, Într-o zi mergem la cer, Și vom fi judecați, la fel. Să uzi mereu cu bunătate, Sufletul tău de om frumos, Nu-ți fie teamă de dreptate, Chiar de nu simți, al ei folos. Să fii mai blând, deși, poți pierde, În ochii celor înăspriți, Și-n fapta bună te încrede, Nu fi ca cei de rău orbiți. Rămâi cum ești, un om corect, Și Bucură-te aducând, Un zâmbet omului nedrept, Și el e muritor de rând". OMULE, TU SĂ FII BUN!
 
🙏🏽 Bucuria mea, dacă Dumnezeu este ATOTBUN, atunci și tu trebuie să fii, măcar BUN. Să nu uiți cuvântul Biblic: "Fă binele și așteaptă răul!". Chiar dacă primești rău, tu, fă binele și îți va răsplăti Ție Dumnezeu, fiindcă, tot ce facem în viața aceasta, ne va însoți în Veșnicie. Și apoi, dacă oamenii sunt nemulțumitori și nerecunoscători chiar și față de Dumnezeu (care a vindecat leproși, paralitici, orbi, ne-a dăruit viața veșnică, a înviat 3 morți... și L-au rastignit pe Sfanta Cruce), față de tine cum ai vrea să fie??? Așadar, azi să fim mai buni decât ieri, mâine mult mai buni decât azi...

🙏🏽 Har și pace sufletului tău și îl rog pe Dumnezeu, să-ti umple sufletul cu bunătate. 

                                                                                                                  Amin și Aliluia!
                                                                                                                    Preot Ioan 🛎️.

marți, 18 iunie 2024

...DOAMNE, AJUTĂ NECREDINȚEI MELE!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE



   Bucuriamea, unii oameni caută la sfârșit cu disperare, ceea ce au pierdut  în viață, dar caută în zadar! Viața omului, este ca un pumn de pietricele colorate! Se spune că: “Un om a găsit o pungă mare cu pietricele colorate pe țărmul unei ape. A luat-o și mergând spre casă, a început sau arunce pietricele în apă, țintind păsările care treceau pe deasupra, se amuza aruncându-le aiurea. În momentul în care mai avea în pungă doar două, trei pietricele, pe care se pregătea să le arunce și pe acelea fără rost, s-a întâlnit cu un vecin, care s-a uitat la pietricele și care i-a zis: “De unde ai pietricelele acestea, fiindcă, sunt foarte prețioase!” Aflând asta, omul nostru a plecat disperat să caute pietricelele auncate aiurea, dar, i-a fost greu să mai recupereze ceva. Așa trebuie să facem și noi cu zilele vieții noastre: SĂ RĂSCUMPĂRĂM TIMPUL (1 Tesaloniceni 5:17).

             Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună, fiecare an, sunt “comori” care trec (o zi, o săptămână, o lună, un an, pot fi trăite decât o singură dată, nu de mai multe ori). Este imposibil sa le mai recupereze cineva, pentru că TIMPUL ESTE IREVERSIBIL. De aceea trebuie să folosim bine TIMPUL MÂNTUIRII NOASTRE, cu înțelepciune, iubire și cu măsură, în lumină, atunci când îl primim, când îl avem, ca să fim bine plăcuți lui Dumnezeu”.

    Bucuria mea, toate acestea se întâmplă fiindcă, dacă cineva are o credință slabă, nu poate izbuti nimic. Sfinții Apostoli, L-au întrebat pe Iisus Hristos, de ce ei n-au putut vindeca pe copilul lunatic. Și El le-a răspuns: “Pentru puțina voastră credință ”. Sfântul Apostol  Petru, mergând pe apă și îndoindu-se, a început să se afunde și atunci a fost mustrat de Domnul Iisus Hristos: “Puțin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?” (Matei 14:31). Să zicem și noi ca tatăl copilului lunatic: “Cred, Doamne! Ajută necredinței mele” (Matei 9:24). “Ajută necredinței mele”, înseamnă: AJUTĂ, PUȚINEI MELE CREDINȚE, înmulțește-mi credința, întărește-mă în credință! Și nu uita: PREGĂTEȘTE-TE SĂ TE ÎNTÂLNEȘTI CU DUMNEZEUL TĂU!” (Amos 4:12).


                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                             Preot Ioan 🛎.

sâmbătă, 15 iunie 2024

BOALA UN BINE DUHOVNICESC...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Bucuria mea, l-a intrebat cineva pe Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul: “Parinte, boala ajuta intotdeauna?” "

Da, intotdeauna ajuta. 

Bolile ii ajuta pe oameni sa-si “ispaseasca” pacatele si ii ajuta mult atunci cand nu au virtuti. Sanatatea este un lucru mare, dar binele pe care il pricinuieste boala nu-l poate darui sanatatea. Un bine duhovnicesc. Boala este o binefacere foarte mare, intr-adevar foarte mare! Il curata pe om de pacat si de multe ori ii asigura chiar si rasplata. 

Sufletul omului este ca aurul, iar boala este ca focul care-l curata. Vezi ca si Hristos i-a spus Sfantului Apostolul Pavel: “Puterea Mea se desavarseste in slabiciune”. Cu cat mai mult se chinuieste omul de vreo boala, cu atat mai mult se curata si se sfinteste, ajunge numai sa faca rabdare si s-o primeasca cu bucurie. In unele boli este nevoie numai de putina rabdare. Si pe acestea le ingaduie Dumnezeu, ca sa-i indrepteze omului unele cusururi si sa-i daruiasca rasplata. Pentru ca boala trupeasca ajuta la vindecarea bolii duhovnicesti.

 O neutralizeaza cu smerenia pe care o aduce. Dumnezeu pe toate le pune in valoare spre binele nostru. Tot ceea ce el ingaduie este pentru folosul nostru duhovnicesc. 

Stie de ce anume are nevoie fiecare din noi si ne da vreo boala, fie ca sa ne rasplateasca, fie ca sa ne ispasim păcatele." Si atunci, fiindca nu avem RABDARE, cu atat mai mult nu avem RABDAROI, ce sa mai spunem de RABDAREA SFINTILOR, iar de RABDAREA DESAVARSITA, pe care o are doar Dumnezeu, nici nu mai vorbim, atunci, sa cerem de la Dumnezeu macar RABDARICA!

                                                                                                   Amin si Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan 🛎.

marți, 11 iunie 2024

... IUBIREA LUI DUMNEZEU și IUBIREA DE OAMENI! ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...



   🙏🏽 Bucuria mea, Sfântul Părinte, Nicodim Aghioritul, ne sfătuiește așa: "Pocainta este cea mai înaltă între virtuți, deoarece prin ea omul se judecă pe sine în numele pretențiilor lui Dumnezeu, ridicându-se mai sus." Sfințitul Părinte, Profesorul, John Behr, are acest cuvânt de învațătură:

"Este imposibil să ajungi să-L cunoşti pe Dumnezeu fără a ajunge în acelaşi timp să te vezi pe tine, aşa cum eşti cu adevărat. Acestea sunt două fațete ale aceleiaşi realităţi: prin cunoaşterea lui Dumnezeu, contemplând chipul Său – pe Hristos Răstignit şi Înălţat – ajungem să ne cunoaştem pe noi înşine ca păcătoşi, ştiind totuşi că suntem iertaţi în Hristos. Această realitate este inevitabilă – este adevărul; şi este mai bine să ne sfărâmăm de această piatră şi apoi să ne zidim pe ea, decât să cadă peste noi şi să ne nimicească (Matei 21: 44). 

Sfântul Părinte, Siluan Athonitul, ne îndeamnă așa: "Dacă vrei să cunoşti pe Domnul, smereşte-te până la sfârşit, fii ascultător şi înfrânat în toate, iubeşte adevărul şi negreşit Domnul îţi va da să-L cunoşti prin Duhul Sfânt; şi atunci vei şti din experienţă ce este IUBIREA LUI DUMNEZEU ŞI CE ESTE IUBIREA DE OAMENI." 

Dacă spunem cât mai des posibil rugăciunea minții: 

"Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul (a)", sau în forma prescurtată: "Iisuse, Iisuse, iartă-mă, Iisuse, aceasta duce la liniștirea minții, după cum ne spune și Sfântul Părinte, Efrem Filotheiul: "Şi, aşa cum respiraţia dă viaţă trupului, tot astfel şi mintea, unindu-se cu rugăciunea, înviază sufletul său cel mort. Şi aceasta făcând ca un lucrător adevărat şi mila lui Dumnezeu cu multă durere căutând, începe să simtă câte puţin luminarea mângâierii dumnezeieşti. Iar aceasta este prima treaptă a celui care se însingurează, a celui care află urmele, a celui care caută să-L vadă pe Dumnezeu."

 Și minunat grăiește și Sfântul Părinte, Paisie Aghioritul: "Dacă există durere pentru problema pentru care te rogi, chiar şi cu un suspin faci rugăciune din inimă." 

În cartea ,,Viața din inima morții", Olivier Clement amintește de o întâmplare din viața mitropolitului Antonie de Suroj.

 El avea un prieten care, adesea i se plângea că nu are timp de rugăciune, iar post nu poate să țină. Când acesta s-a îmbolnăvit de o boală necruțătoare, mitropolitul a mers să-l viziteze și i-a spus încrezător: "Acum ai timp destul. Folosește-l pentru a-ți reciti viața și pentru a o împăca Dumnezeu. Apoi, încet-încet, l-a învățăt postul, rugăciunea și l-a sfătuit cum să-și smulgă din inima, ura, l-a spovedit și l-a împărtășit. La sfârșitul vieții, agonizând, bolnavul a  mărturisit: "Simt că o să mor, dar NICIODATĂ NU M-AM SIMȚIT ATÂT DE VIU.“ Afirmația ulterioară a mitropolitului Antonie este de neuitat: "ȘI A INTRAT ÎN MOARTE CA O FIINȚĂ VIE".

   🙏🏽 Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

   🙏🏽 Slavă lui Dumnezeu, Celui ce dorește doar, mântuirea sufletelor noastre. 

                                                                                  Amin și Aliluia!
                                                                                  Preot Ioan 🛎️.

duminică, 9 iunie 2024

. SUNTEM LUMINĂ UNII PENTRU ALŢII!" ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE.....



   🙏🏽 Bucuria mea, Iisus Hristos, a aprins în sufletele Sfinților Apostoli, lumina iubirii de Dumnezeu și de oameni: "Poruncă nouă vă dau vouă: Să vă iubiți unii pe alții. Cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi, unii pe alții" (Ioan 13:31). Și iarăși le-a zis: "Întru aceasta vor cunoaște toți, că sunteți ucenicii mei, dacă aveți dragoste unii față de alții" (Ioan 13:34). În zilele noastre, s-a răcit iubirea. Nici bucuria de a ne vedea unul cu altul, nu mai există. Iată o minunată istorioară, pe care ar trebui să n-o uităm niciodată: "Un părinte calugar, bătrân și tare înţelept i-a întrebat pe ucenicii lui: – Cum ştiţi voi, că s-a terminat noaptea şi începe ziua? – Vă spun eu!, s-a repezit un ucenic. Când de la distanţă poţi deosebi lupul de oaie! – Nuuu! a răspuns bătrânul. Un altul a spus: – Ar putea fi începutul zilei, când văzând de departe un arbore, poţi spune dacă este cireș ori măr! – Nici! a răspuns înţeleptul. – Atunci cum putem şti? l-au întrebat ucenicii.

– CÂND PRIVIND ÎN FAȚĂ UN OM, VOM VEDEA ÎN EL UN FRATE! Altfel orice oră a zilei ar fi, tot noapte este!
  DACĂ VREI ÎN LUME, BINE, 
  DU IUBIREA-N CALEA TA: 
  CELE MICI CRESC PRIN IUBIRE,
  CELE MARI PIER FĂRĂ EA!"

   🙏🏽 În fiecare om este o lumină. Dar ea nu se actualizează decât în comuniune, în iubire. Sfântul Părinte, Profesorul, Dumitru Staniloae, zice: "SUNTEM LUMINĂ UNII PENTRU ALŢII!" Multe ar mai fi de spus dar, închei mesajul cu aceste versuri ale poetei Eliana Popa: 

"Dacă am avea iubire, 
Toate le-am rabda ușor,
 N-am lovi nici prin cuvinte,
 Nici prin fapte care dor.

 Nu ne-am tulbura cu duhul,
 N-am răspunde mânios,
 Dacă am  vedea în oameni, 
 Chipul Domnului Hristos".

                                                                                           Amin și Aliluia!
                                                                                            Preot Ioan 🛎️.

.CUVÂNT de ÎNVĂȚĂTURĂ despre IDOLUL NOROC

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE..


   🙏🏽 Bucuria mea, să știi  ca acest cuvânt ,,NOROC", vine din limba slavonă (naroku) și înseamnă destin, ursită , întâmplare favorabilă. Dar este oare ceva întâmplător în universul înconjurător. Categoric nu, fiindcă toate sunt din voia și cu purtarea de grija a lui Dumnezeu. Când vei avea o împlinire în viata, să nu zici: "Am avut noroc!", ci să spui închinându-te: "Mi-a ajutat Bunul Dumnezeu!" 

Spunea Sfântul Părinte, Ilie Cleopa: "Să nu mai puneți pe pomelnice pe dracul ,,Noroc''! Când intrau minerii în șut (în tura de lucru) așa scria la intrarea în  mină: "Noroc bun!" Salutul:  "Hai noroc!", este idolatru. Cei care joacă la pariuri sportive, loto, loz în plic și toate jocurile de noroc, slujesc diavolului Noroc. Daca ar ști porunca lui Dumnezeu: "In sudoarea feței tale îți vei mânca pâinea.." ( Facerea 3:19), ar spunea așa: Doamne ferește-mă să câștig bani nemunciți, fiindcă nu voi avea parte de ei: "De hău vin, de hău se duc!", sau cum se mai spune în popor"Pe apă au venit, pe apă se duc!" 

   🙏🏽 Așadar, te îndemn pe tine și pentru ca "talantul" să nu rămână îngropat, să înveți și tu pe alții, în măsura în care se poate, pe cei care primesc cuvântul de învățătura, să nu mai mai zică nimeni, bucurându-i pe diavoli: "AM AVUT NOROC și am scăpat dintr-un mare necaz, ci, să zică din tot sufletul: "MI-A AJUTAT BUNUL DUMNEZEU și am scăpat dintr-un mare necaz!


 SLAVĂ LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE, fiindcă, El a zis: "Fără Mine nimic nu puteți face! (Ioan 15:5) și tot El a spus: "Cheamă-Mă în ziua necazului tău și Eu te voi ajuta, iar tu Mă vei lăuda!" NIHIL SINE DEO! (Nimic fără Dumnezeu!), fiindcă, UNDE DUMNEZEU NU E, NIMIC NU E! 

                                                                                       Amin și Aliluia!
                                                                                      Preot Ioan 🛎️.

joi, 6 iunie 2024

OAMENII SE VOR IMPIEDICA IN PACATELE LOR

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA . NE AJUTE...

Bucuria mea, 120 de ani au ras de Noe, oamenii din vremea lui si toti cei care au ras, s-au inecat. Ba, chiar mulți dintre oameni au lucrat impreuna cu Noe la corabie, fiindca, n-au crezut au pierit in apele potopului. Care era distanța dintre Noe cu familia sa si cei care erau in valurile potopului? Distanta, era de un lat de palma, cat grosimea corabiei. Care era distanța dintre cele zece fecioarele, intelepte si cele nebune? Distanta era cat grosimea unei usi, adica, un lat de palma si cu toate acestea, cinci s-au mantuit, iar cinci sau osandit. 

Cat suntem tineri, dar lipsiti de intelepciune, suntem ispititi sa gandim ca Hristos este departe, in ceruri, iar diavolul, este si el departe de noi. Dar, cu varsta intelegem ca, atat Iisus Hristos, cat si diavolul sunt in permanenta langa noi, unul ca sa ne stea pentru ajutor spre mantuire, era celalalt sa ne faca rau. Oamenii se impiedica in pacatele lor, adica, PACATELE II AJUNG DIN URMA. Le fac la tinerete, dar, le platesc la batranete: DUPA PLACERE, URMEAZA DURERE! 

Care desfatare este lipsita de intristare? Placerile care acum ne desfateaza, se vor lupta cu noi, cand VINE FACTURA PACATELOR. Groparii tineretelor noastre, sunt șapte: NECREDINTA IN DUMNEZEU, BETIA, DESFRAUL, MANIA, NECINSTIREA PARINTILOR, TOVARASIA CEA REA (anturajele) și TRANDAVIA. Dragii mei Sfintele Taine, se savarsesc doar in Sfanta Biserica Ortodoxa, de catre Iisus Hristos prin preotii crestini ortodocsi in Duhul Sfant. “Cine nu are Biserica Ortodoxa de mama, nu poate avea pe Dumnezeu de Tata!”. Sa intram, asadar, in aceasta “CORABIE”, ca sa ne mantuim sufletele noastre.

                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                          Preot Ioan

luni, 3 iunie 2024

.FIERBINTE? RECE? sau CĂLDICEL?

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE..



🙏🏽 Bucuria mea, se știe că în credința creștin ortodoxă, există trei stări sufletești: FIERBINTE, RECE și CĂLDICEL. Să fii CĂLDICEL, este cât se poate de primejdios. Nu trebuie să uităm cuvântul lui Dumnezeu: "Fiindcă ești CĂLDICEL, am să te vars din gura Mea" (Apocalipsa 3:16), adică, NU TE VOI MÂNTUI, ci, Te voi trimite în osânda iadului. Sunt mulți ortodocși, care nu vor să fie nici fierbinți, nici reci, fiind căldicei (vin la Biserică doar la Paști și la Crăciun, nu postesc, nu au preot duhovnic, nu se roagă, nu se spovedesc, ...) ci se mângâie cu părerea că sunt credincioși, dar așa, în felul lor (căldicei). Nuuu! FIERBINTE, pentru că cel fierbinte ușor se va mântui. Cel RECE, s-ar putea să-și dea seama, că este în înșelare și... ȘĂ-ȘI VINĂ ÎN FIRE! Dar cel CĂLDICEL, care nu este nici colo și nici dincolo și are un fel de "Dumnezeu" al lui (zice el: "Am credinta mea!"), acela este în foarte mare primejdie, pentru că se mulțumește cu ceea ce I SE PARE CĂ ARE. 

Chiar Sfânta Evanghelie spune: "Iar de la cel ce nu are, și ce i se pare că are (credința, trăirea, dorința de mântuire), se va lua de la el!" (Luca 8:18).

🙏🏽 TIMPUL este moneda vieții tale. Poți face ce vrei cu aceasta monedă, dispui de ea, dar să nu uiti ca TIMPUL vieții pământeşti este doar o clipă, apoi urmează VEȘNICIA RAIULUI sau VEȘNICIA IADULUI! Facem o mare greșeală pentru când dăm prezentul diavolului și viitorul lui Dumnezu. Pentru cei ce iubesc pe Dumnezeu, pe aproapele și pe vrăjmași, TIMPUL este VEȘNICIA RAIULUI! Dumnezeu este IUBIRE, este ÎNDELUNG RĂBDĂTOR, dar... este și DREPT! 

                                                                              Așadar: CINE ARE MINTE, SĂ IA AMINTE!
                                                                                                   Preot Ioan 🛎️.


... E BINE SĂ FII CU DUMNEZEU!...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...   


🙏🏽 Bucuria mea, după cuvântul Sfântului Părinte, Arsenie Boca: "E BINE SĂ FII CU DUMNEZEU, fiindcă, ai PACE-n suflet, multă PACE, PACE multă de tot. Și când ești cu Dumnezeu, nu-ți mai trebuie nimic". Iar un mare poet creștin ortodox, pe nume Traian Dorz, zice așa: "DACĂ VREI ÎN LUME, BINE, DU IUBIREA-N CALEA TA: CELE MICI CRESC PRIN IUBIRE, CELE MARI PIER FĂRĂ EA!" Fericitul Ieronim, istorisește despre Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, că atunci când era bătrân și slăbit, nemaiputând vorbi decât cu mare greutate, spunea doar: "COPILAȘILOR, IUBIȚI-VĂ UNII PE ALȚII!“. Întrebat fiind de ucenici săi, de ce repeta mereu acest îndemn, Apostolul iubirii, le-a răspuns: "ACEASTA ESTE PORUNCA DOMNULUI ȘI DACĂ O ÎMPLINIȚI, ESTE DE AJUNS!". Și ce frumos spune creștinul ortodox cu suflet bun: "DĂ DOAMNE LA LUME BINE, NU MĂ UITA NICI PE MINE!" 

De ce așa? Pentru că: Mi-a venit așa un dor, Să fiu de suflete bucurător, Spre mântuirea tuturor! Doamne, ajută și sporește, Cui se roagă și muncește, Și mesaje răspândește prin popor! BUCURIE Sfânta, PACE Sfânta și LUMINĂ Sfânta în sufletele voastre, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

   🙏🏽 Har și pace sufletului tău! Amin și Aliluia!
       

                                                                                                                    Preot Ioan 🛎️.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Etichete

“Hristos a inviat 1 MARTIE 10 MINUNI ALE LUMII...DESPRE CARE NU STIAI 10 sfaturi pentru barbati 100 POVETE ORTODOXE 42 DE SFATURI PENTRU 100 DE ANI ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESC ACATIST DE POCĂINŢĂ (folositor pentru pruncii avortaţi ACATISTE ACATISTUL SF. PROOROC DAVID Adormirea Maicii Domnului AICI GASESTI CANTARI DUHOVNICESTI-LITURGICE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI VIETILE SFINTILOR AICI UN PROGRAM ORTODOX-24 ORE ORTODOXE ALFABETUL... CREŞTINULUI ORTODOX APA SFINTITA Articole Apopei Roxana AU NEVOIE DE AJUTOR Biblia - Cartea vieţii Biblia cea adevărată Biciul lui Dumnezeu Binecuvantare Binecuvântarea părintilor asupra copiilor BISERICI BISERICI TIMISOARA BOBOTEAZA Buna Vestire CANONUL ŞI PRAVILA Care sunt şi ce semnificaţie au veşmintele preotilor Cartea cu cele douăsprezece vineri... Casa sufletului CĂRTI Căsătoria creştinelor ortodoxe cu musulmani - Capcană periculoasă Când trebuie să mergem la Sfânta Biserică? Ce se intampla cu oamenii care mor nespovediti ? CELE 10 PORUNCI CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE Cele trei cete diavolesti CICLUL MENSTRUAL ȘI SLUJBELE BISERICEȘTI CITATE DE INTELEPCIUNE CITATE DIN SFANTA EVANGHELIE Completare la cateheza „O mamă creştin ortodoxă“ Completare la cateheza despre Lumânare COMPORTAREA IN BISERICA Copii si Capcanele iadului CREDINŢA CEA ADEVǍRATǍ CREZUL CRUCEA – semnul iubirii Lui Hristos pentru oameni Crucea Sfantului Andrei CUGETARI SI CITATE ORTODOXE Cum inseala diavolul pe om Cum ne imbracam cand mergem la biserica... CUM SA NE RUGAM CUM SE FACE UN POMELNIC Cum se vede Dumnezeu Cum trebuie sa ne închinăm în biserică CUVANT CATRE CRESTINII ORTODOCSI DESPRE SFANTA TRADITIE CUVÂNT CǍTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE P Ă C A T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE E G O I S M Cuvânt către creştinii ortodocşi – Spovedania unui monah din Muntele Athos CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE C U L T U L A D V E N T I S T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE CULTUL BAPTIST Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Diferenţele dintre ortodocşi şi catolici CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE POMENILE SI RUGĂ CIUNILE PENTRU CEI ADORMIŢI CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE S F Â N T A B I S E R I C Ă O R T O D O X Ă CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE Cuvânt către creştinii ortodocşi despre ZICERI şi contra ZICERI Cuvînt către crestinii Ortodocsi De ce avem pagube în gospodărie? De ce credinţa ortodoxă este cea adevărată ? De ce nu avem bănci în biserică ? DESPRE NECAZURI ŞI SUFERINŢĂ DESPRE CREAŢIONISM ŞI EVOLUŢIONISM DESPRE PĂCATUL BETIEI DESPRE V E Ş N I C I E Despre cinstirea sfintelor moaște DESPRE P R O S T I T U Ţ I E Despre prietenie Despre Rugaciunea - Tatal nostru DESPRE A C U P U N C T U R A DESPRE ACTELE CU CIP DESPRE ARTA SI RELIGIE DESPRE ASCULTARE DESPRE ATEISM DESPRE AVORT DESPRE BETIE Despre blândete Despre Blesteme DESPRE BOALA DESPRE BOALĂ SI SUFERINTĂ Despre bunătate DESPRE C R E D I N Ţ Ă DESPRE CAPCANELE PE CARE NI LE INTINDE TELEVIZORUL DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR Despre credinta DESPRE CRUCE CANDELE..ICOANE Despre Denii Despre depresie DESPRE DESFRANARE DESPRE DISCOTECĂ Despre droguri Despre Duhul Sfant DESPRE EGOISM DESPRE EUTANASIE Despre Evolutionism Despre farmece si vrăji DESPRE FĂTĂRNICIE DESPRE FEMEIA CRESTINA DESPRE FERICIRE Despre frică Despre fumat DESPRE GANDURI SI INFRUNTAREA LOR Despre Halloween Despre horoscop . DESPRE INCINERARE DESPRE INGERUL PAZITOR DESPRE INVIDIE SI URA Despre Ispită DESPRE IUBIRE Despre iubirea de aproapele DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI Despre mama creştin-ortodoxă DESPRE MANDRIE DESPRE MANIE DESPRE MANTUIRE Despre masturbare DESPRE METANII DESPRE MINCIUNA DESPRE MOARTE DESPRE NĂDEJDE Despre O.Z.N.-uri DESPRE OMUL FRUMOS..DAN PURIC Despre Ortodoxie DESPRE P O C Ă I N Ţ Ă DESPRE PACAT DESPRE PARASTASE DESPRE PATIMILE OMULUI Despre păcat DESPRE PLANSURI DESPRE POCAINTA Despre pocăinţă DESPRE POCĂINŢĂ ŞI SPOVEDANIE DESPRE POMELNIC ŞI ACATIST DESPRE POST DESPRE PREOTUL DUHOVNIC Despre Psaltire Despre puterea Sfintei Cruci Despre Răbdare Despre rugăciune DESPRE SARINDARE DESPRE SECTARI DESPRE SFANTA ANAFORĂ DESPRE SFANTA LITURGHIE DESPRE SFANTA TREIME Despre Sfânta Împărtășanie Despre sfintele Pasti DESPRE SFINTENIE SI FARMECE DESPRE SFINTI DESPRE SLAVA DESARTA Despre smerenie DESPRE SUFLET DESPRE TAINA MIRUNGERII DESPRE TALISMAN DESPRE TAMAIE DESPRE VALENTINE’S DAY Despre Vâsc DESPRE VEDENII SI DIAVOLI Despre Vesnicie Despre Virtute Despre vise DESPRE VRAJI DESPRE YOGA ŞI REÎNCARNARE DIN INVATATURILE PARINTELUI IACOB IONESCU Din sfaturile Maicii Siluana Vlad DIN SFATURILE PARINTELUI IOAN DIVERSE Dovada de la IERUSALIM pe care CRESTINISMUL o astepta de 2000 de ani! DRUMUL SUFLETULUI DUPA MOARTE DUCEŢI-VĂ ŞI VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR (Luca 17: 14) Duminica dinaintea inaltarii sfintei cruci Duminica Samaricencei Duminica Sfintei Cruci Dumnezeu nu ne vindecă întotdeauna trupul? DUMNEZEU ŞI OMUL FALSII STAPANI FAMILIA FEMEIA CANANEIANCA FERICIRILE FLORIILE FLORILE LA ICOANE GANDURI PENTRU ZILELE CE VIN Grija fata de suflet(Sfantul Ioan Gura de Aur) HRANA PENTRU SUFLET HRISTOS VINE ATUNCI CAND îI SEMENI! ICOANE FACATOARE DE MINUNI Ieromonahul Savatie Baştovoi Inaltarea Domnului Inăltarea Domnului INĂLTAREA SFINTEI CRUCI INCINERARE SAU INHUMARE Intampinarea Domnului INTERVIURI INTERZIS...FEMEILOR ! Intrarea în Biserică a Maicii Domnului INVATATURI CRESTINE INVATATURI CRESTINE SPUSE DE SFINTII PARINTI INVĂTĂTURĂ DE CREDINTA CRESTIN ORTODOXĂ Ioan Monahul ISTORIOARE DUHOVNICESTI iu Iubim câinele şi uităm pe Dumnezeu??? Izvorul Tămăduirii ÎN FIECARE DUMINICĂ SĂ MERGEM LA SFÂNTA BISERICĂ Înălţarea Domnului Îndemnurile Maicii Pelagheia din Reazan Întrebări şi răspunsuri din credinţa creştin ortodoxă şi din Noul Testament ÎNVĂTĂTURI CORECTE ŞI ÎNVĂŢĂTURI GREŞITE DESPRE SĂRBĂTORI ÎNVĂŢĂTURA DESPRE DUMNEZEU Învăţătură despre icoana Sfintei Treimi Învăţături patristice La ce foloseşte rugăciunea neîncetată? LITURGHIA CATEHUMENILOR Maica Gavrilia Papaiannis MANASTIRI Maxime si cugetari crestine Mândria spirituală MESAJE DIN APOCALIPSA Miercurea Patimilor MILĂ SI MILOSTENIE MILOSTENIE MINUNEA DE LA SFANTUL MORMANT Minunea Taborică MINUNI MINUNI CU IISUS HRISTOS MINUNI DIN ZILELE NOASTRE MIR DE NARD AUTENTIC IN ROMANIA Motive şi simboluri: Ciocanul MUZICA ORTODOXA Nașterea Domnului (Crăciunul) NEINTELEGERILE VIETII...DRUMUL SPRE SINUCIDERE O ISTORIOARA CU O VEDENIE FALSA OAMENI CU CARE NE MANDRIM OBICEIURI DE SFINTELE PASTE ORTODOX PACAT SAU NU? PARACLISUL MAICII DOMNULUI PARASTASELE SI FOLOSUL LOR PARINTELE ARHIMANDRIT JUSTIN PARVU PARINTELE IOSIF TRIPA PARINTELE IUSTIN PARVU Parintele Proclu PAROHIA VIILE TIMISOARA PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC ŞI PROCLU NICĂU DESPRE JUDECAREA PREOŢILOR Părintele Calistrat păzitorul vieţii Pedeapsa Pelerinaj Dobrogea 2018 Pelerinaj Israel 2017 Pentru cei ce nu pot avea copii Pentru scaparea de demoni Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul Peştera celor veşnic osândiţi PILDA PILDE PILDE CRESTINE Pilde pentru suflet POEZII Poezii - preot Ioan POEZII CU CAMELIA CRISTEA Poezii cu Eliana Popa Poezii cu Maria Pintecan POEZII CU MOS CRACIUN Poezii cu Preot Ion Predescu Poezii Daniela Poezii de Maria Luca Poezii de Ciabrun Marusia Poezii de COSTEL URSU Poezii de Daniela Florentina Luncan Poezii de Horatiu Stoica Poezii de Mihaela Stoica - Cucoanes Poezii de Preot Sorin Croitoru Poezii de Sf. Ioan Iacob Hozevitul Poezii Horatiu Stoica Poezii pentru Dumnezeu POGORAREA SFANTULUI DUH Poiezii de Traian Dorz POIEZIOARE POMENI SI SARINDARE Pomenirea celor 40 000 de mucenici POMENIREA MORTILOR Povara Crucii POVESTIRI DIN PATERIC POVESTITE DE SFINTI PREOT GEORGE ISTODOR Preot Ilarion Argatu PREOT IOAN PREOTUL DUHOVNIC PREVIZIUNI ALE SFINTILOR PROFETII Prohodul Adormirii Maicii Domnului PROOROCUL MOISE PSALMI. PSIHOLOGIE CRESTINA PUTEREA SFINTEI CRUCI PUTEREA CUVANTULUI PUTEREA RUGACIUNII Răspuns înţelept RUGA LA CEAS DE SEARA : Rugaciune pentru dobandirea de prunci Rugaciune pentru izbavire de boala Rugaciune pentru pogorarea Sfantului Duh RUGACIUNEA DE MULTUMIRE RUGACIUNEA LUMANARILOR APRINSE. Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca RUGACIUNI RUGACIUNI LA INTRAREA IN BISERICA Rugăciune Rugăciune pentru bolnavi Rugăciune pentru toti binefăcători si miluitori mei Rugăciunea de dimineaţă Sfântului Grigorie Palama Rugăciunea către Sfântul înger Rugăciunea minții RUGĂCIUNEA PREASFINŢITULUI EREMEI CĂTRE SFÂNTUL MARE MUCENIC PANTELIMON Rugăciuni către domnul nostru Iisus Hristos Rusaliile SAITURI IMPORTANTE Sãptãmâna Patimilor SARBATORI SATANISMUL ÎN MUZICA ROCK Să nu-i mai judecăm pe preoţi!!! Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate Săptămâna Patimilor Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos (6 august) Sclavia modernă SCURTE REGULI PENTRU O VIAŢĂ CUCERNICĂ LA UN CREŞTIN ORTODOX Secta Desancăi Nicolai din Arad SF DIMITRIE sfa Sfantii Petru si Pavel Sfantul Antim Ivireanu Sfantul Antonie Cel Mare SFANTUL MASLU Sfantul Nicolae Sfantul Spiridon Sfantul Teodor Sfantul Valentin SFANTUL VASILE CEL MARE Sfaturi de la Preot Ioan Clopotel SFATURI CATRE CRESTINII ORTODOCSI SFATURI DE LA PARINTELE IOAN Sfaturi de la Preot Ioan SFATURI DESPRE IERTARE SFATURI DUHOVNICESTI Sfaturi duhovniceşti SFATURI ORTODOXE SFATURI PENTRU PARINTI SFATURILE LUI VALERIU POPA Sfântul Gheorghe Sfântul Nectarie Sfinte sărbători Sfintele Paste. SFINTELE TAINE SFINTI Sfintirea uleiului SFINŢII PATRUZECI DE MUCENICI DIN SEVASTIA. SPUSE DE PARINTELE STANILOAIE SPUSE DE SFINTII PARINTI Statornicia în credinţă STATUS DESPRE VIATA Sufletul copilului : sincer şi curat....! SUPERSTITII TAINA NUNTII Taina Sfântului Botez TAINA SFINTEI SPOVEDANII TRADITII TROITA comoară a culturii arhaice româneşti Un preot la "Filmul blestemat" 20 mai 2006 Urare de Anul Nou URCUŞUL DUHOVNICESC .Arhimandritul Teofil Paraian Versuri de Horațiu Stoica VESTIMENTAȚIA FEMEII ÎN BISERICĂ VIATA DUPA MOARTE VINDECARI HARICE BOALA SI MOARTEA Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul ZĂMISLIREA MAICII DOMNULUI DE CĂTRE SFÂNTA ANA

Translate

BIBLIA ORTODOXĂ

PENTRU VIZITATORI


PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Postare prezentată

DACĂ DORITI SĂ CONTACTATI ADMINISTRATORUL BLOGULUI

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... DESPRE MINE balulescu_iliana@yahoo....

Powered By Blogger

Blog de Colaje Ortodoxe

Blog de icoane Ortodoxe...

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Biserica - Casa lui Dumnezeu

BLOG CRESTIN ORTODOX

Blog Maica Domnului

MAICA SILUANA VA RASPUNDE

Ce trebuie sa stie un crestin

Blog Crestin Ortodox

Blog Crestin Ortodox
clik pe poză

PSALMII

Lectură potrivită in vreme de post: psalmii

Powered By Blogger

Totalul afișărilor de pagină