miercuri, 18 septembrie 2024

.FII CREDINCIOS, CRESTIN ORTODOX PANA LA MOARTE SI VEI PRIMI CUNUNA VIETII!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE..


          Sfanta Teodora din Alexandria, Sfinte Eufrosin Bucatarul, Sfinte Mucenice Diodor, Sfinte Mucenice Domid, Sfinte Mucenice Didim, Sfanta Mucenita Ia, cea batrana de varsta, Sfinte Mucenice Dimitrie si sotia sa, Sfanta Mucenita Evantia si fiul lor Sfantul Mucenic Dimitrian, ca unii care aveti indrazneala inaintea lui Dumnezeu, rugati-va si pentru noi pacatosii, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin!
 
 Sfinte preacuvioase si indelung rabdatorule parinte Eufrosin bucatarul, fii noua povatuitor in toata vremea vietii noastre, pazeste-ne si ne calauzeste necontenit pe calea mantuirii, arata-ne ceas de ceas cararea cea stramta dar dreapta catre Rai si ne sileste sa o urmam, viata ta fiind noua ca o carte de bucate in “bucataria” acestei vieti vremelnice si te milostiveste rugandu-te Lui Dumnezeu si pentru miluirea si mantuirea noastra a pacatosilor, intre care eu sunt cel dintai!

 Cu ale lor Sfinte rugaciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin!
 
 Bucuria mea, sa nu uiti aceste cuvinte din Apocalipsa 2:10: “Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii”, si roaga-te asa: O, Biruitorule Doamne, invata-ne mai mult indelunga Ta rabdare. Iar cand vom fi istoviti, tinde mana Ta si ne sprijineste pe noi. Amin!

 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, in toata ziua si in tot lucrul tau, puterea de marturisire a Sfintilor Mucenici sa-ti daruiasca si sa te mantuiasca! 

                                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                                          Preot Ioan .

.CAUTĂ CU ARDOARE SĂ FII AL LUI IISUS HRISTOS!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE..


      Bucuria mea, Sfințitul Părinte, Ioannis Romanidis, ne tâlcuiește ce înseamnă "CALEA", din cuvintele rostite de Domnul nostru Iisus Hristos: "Eu sunt CALEA, ADEVĂRUL și VIAȚA" (Ioan 14:6). 

Așadar, Hristos este "Calea". Calea către ce? El este Calea, nu doar către cealaltă viaţă. Hristos, este în primul rând Calea în această viaţă. Hristos este Calea către Tatăl Său şi Tatăl nostru. Hristos Se descoperă în primul rând omului în viaţa aceasta şi îi arată drumul către Tatăl. Acest drum este Hristos Însuşi. 

Dacă omul nu-L vede pe Hristos în această viaţă cel puţin prin simţirea duhovnicească, nu-L va vedea pe Tatăl, adică Lumina lui Dumnezeu, nici în cealaltă viaţă, fiindcă, tot Iisus Hristos ne spune: "NIMENI NU VINE LA TATĂL DECÂT PRIN MINE" (Ioan 14:6).

          Sfântul Părinte, Sofronie Saharov, ne amintește că în virtutea libertății cu care ne-a înzestrat: "Dumnezeu ne lasă să urmăm căilor noastre rele și să secerăm roadele propriilor noastre greșeli. Însă, dacă ne întoarcem către El cu pocăință, degrab răspunde, mai iute decât ne-am aștepta." Sfântul Părinte, Antonie de la Optina ne îndeamnă să le primim pe toate cele îngăduite de Dumnezeu, cu răbdare și cu blândețe: "Aşa este orânduit de Dumnezeu, ca fiecare om să aibă în viaţa aceasta o cruce, adică o durere sufletească, pe care trebuie s-o poarte cu demnitate, cu blândeţe, cu răbdare, fiincă, din laşitate şi nerăbdare nu iese nici un folos.

 Şi, de vreme ce şi drepţii au avut în viaţa aceasta multe necazuri, noi, păcătoşii, cu atât mai mult trebuie să le răbdăm pe toate". Și aici trebuie să adăugăm și cuvântul de învățătura al Sfântului Părinte, Nifon, Mitropolitul Țării Românești: "Fiul meu, să nu te încrezi în fericirea pământească, în slava şi strălucirea acestei lumi, fiindcă, toate cele de pe pământ sunt mai înşelătoare ca visele." Sfântul Părinte, Tihon din Zadonsk, ne amintește cuvintele Sfântului Apostol Pavel: "Toți care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniți” (2 Timotei 3:12)

. TU CAUTĂ SĂ FII AL LUI IISUS HRISTOS Hristos! Însă, iubite creștin ortodox, nu te întrista că lumea te urăște. Hristos este negrăit mai înalt și mai bun decât întreaga lume, iar dragostea Lui, este mai dulce decât toată lumea. Pe cine iubește și miluiește Hristos, pe acela ura și răutatea acestei lumi cu nimic nu-l vatămă. Numai CAUTĂ SĂ FII AL LUI IISUS HRISTOS! 

Pe ai Săi, Hristos nu-i lasă. Atâtea a răbdat și a pătimit pentru tine! Oare te va părăsi când ai nevoie de El? Ascultă făgăduința Lui cea plină de mângâiere, făcută robilor Săi: „Cu dânsul sunt în necaz și-l voi scoate pe el și-l voi slăvi” (Psalm 90:15). Amin!

   🙏🏽 O, Blândule și Bunule Doamne, Mielul Preabunului  Dumnezeu, sădește întru noi a Ta blândeţe și bunătate, ca să ne putem face și noi părtași biruinței Tale! 

                                                                                                  Amin și Aliluia!
                                                                                                    Preot Ioan 🛎️.

marți, 17 septembrie 2024

CUVANT DESPRE MANTUIRE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Bucuria mea, nu toti crestinii ortodocsi stiu de ce traim noi pe pamant. Noi traim sa ne mantuim sufletele, fiindca, stim acest lucru de la Domnul nostru Iisus Hristos: “Am venit sa caut si SA MANTUIESC pe cel pierdut” (Luca 19:10).

 Ne vom mantui daca suntem in credinta cea adevarata, Crestin Ortodoxa, daca vom constientiza pacatele nostre, daca ne vom spovedi cu sinceritate si cainta si daca vom rabda cu multumire lui Dumnezeu, pentru toate necazurile, suferintele care vin asupra noastra. 

Prin suferintele de pe pamant NE ISPASIM PACATELE si ne castigam vesnicia. Cei care il cunosc pe Dumnezeu, orice li s-ar intampla, primesc cu multumire: ASA-MI TREBUIE PENTRU PACATELE MELE! Sa fim buni cu toti cei din jurul nostru. In tot ce facem trebuie sa tinem in minte gandul ca DUMNEZEU ESTE DE FATA, este nelipsit de langa noi. Trebuie sa avem frica de Dumnezeu, fiindca, ea este INCEPUTUL INTELEPCIUNII. Pentru a avea frica de Dumnezeu, Cuviosul Teodosie al Caucazului ii sfatuia pe fii sai duhovnicesti sa citeasca mult din Biblie, dar, si Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul. Dupa moartea noastra, VIATA ABIA INCEPE: 

“A trecut din moarte la viata” (Ioan 5).

Slava lui Dumnezeu pentru toate! 

                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                 Preot Ioan 🛎.

NU VA RAZBUNATI SINGURI

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...



Bucuria mea, te-a dracuit, te-a injurat sau te-a blestemat cineva? 

Tu, iubeste-l si arata-i “semnele dragostei” tale: IERTAREA si RUGACIUNE PENTRU EL si zi asa:

 “Doamne, iarta-l pe fratele meu ca nu stie ce vorbeste si sa ma ierti si pe mine, fiindca, poate ca chiar eu l-am smintit, chiar eu l-am determinat sa spuna asemenea vorbe, si-apoi, asa-mi trebuie pentru pacatele mele! Minunat este cuvantul de invatatura al Sfantului Maxim Marturisitorul: "Sileste-te pe cat poti sa iubesti pe tot omul. Iar daca nu poti inca, cel putin sa nu urasti pe nimeni. Dar, sa stii ca nu vei putea face nici aceasta, daca nu vei dispretui lucrurile lumii.

 Te-a blestemat cineva?

 Sa nu-l urăști pe el, ci blestemul si pe dracul care a pus la cale blestemul. Fiindca, dacă urasti pe cel ce te-a blestemat, ai urat un om și ai calcat porunca. Si ceea ce a facut acela cu cuvantul, tu faci cu fapta. Iar de pazesti porunca, arata semnele dragostei; si de poti face ceva, ajuta-l, ca sa-l izbavesti de rau." Iar Dumnezeu ne indeamna prin Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel: “Binecuvantati pe cei ce va prigonesc, binecuvantati-i si nu-i blestemati. 

Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang. Nu rasplatiti nimanui raul cu rau. NU VA RAZBUNATI SINGURI, IUBITILOR, ci lasati loc maniei (lui Dumnezeu), fiindca, scris este: "A Mea este razbunarea; Eu voi rasplati, zice Domnul". 

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte raul cu binele” (Romani 12:14-21). Si-apoi, cum sa ne razbunam singuri, cand Sfantul Parinte, Nicodim Aghioritul zice: “Adu-ti aminte in fiecare zi ca cea de astazi este a ta, insa, cea de maine este in mana lui Dumnezeu si ca Cel care ti-a dat dimineata nu ti-a fagaduit ca-ti da si seara”. 

                                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                                   Preot Ioan


DREPTATEA DUMNEZEIASCA

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

                                     

Bucuria mea, cel dintai si cel mai de pret bun, pe care L-a daruit Dumnezeu oamenilor, din iubirea Sa nemarginita, fost insasi VIATA. Un alt bun impartasit de Dumnezeu oamenilor este ADEVARUL MANTUITOR (pe care il detine doar Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa). Iar pentru impartasirea acestui adevar mantuitor, Dumnezeu Insusi S-a intrupat, dupa ce vorbise in multe randuri si in multe feluri poporului ales, prin profetii din Vechiul Testament. Este foarte adevarat ca: “Dumnezeul este iubire” (1 Ioan 4:8) si ca El ne iartă pacatele de 70 de ori cate 7 pe zi (in Taina Sfintei Spovedanii, prin preotul duhovnic), dar, tocmai aceasta iubire cere DREPTATE. Indurarea poate dura cel mult pana la sfarsitul vietii, cand urmeaza judecata particulara. Dupa Infricosata Judecata, unii vor primi MANTUIREA VESNICA, iar altii OSANDA VESNICA, pentru ca nu s-au pocait. La chemarea: “Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor” (Matei 4:17), se raspunde cu: “CRED DOAMNE!” Prin pocainta, sufletul se smereste in mod efectiv prin “apa plansului” si se amesteca in chip nimincinos cu Dumnezeu. PLANSUL, bate la usa Cerului, POCAINTA, te ridica, iar SMERENIA iti deschide Cerul. In lipsa smereniei, sufletul este gol si vested. Una este A TE INALTA, alta este A NU TE INALTA si cu totul altceva este A TE SMERI. A te inalta = a judeca in fiecare zi. A nu te inalta = a nu cleveti si judeca. A te smeri = a te osandi pe tine, fara a fi vrednic de osanda.

                                                                                           Amin si Aliluia!
                                                                                            Preot Ioan .


.CRESTINUL ORTODOX, TREBUIE SA FIE FIERBINTE IN CREDINTA!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE..

                

https://colajeortodoxe.blogspot.com/

Bucuria mea, omul este o dualitate, este sinteza a doua elemente: suflet nemuritor si trup muritor. Exista doua cai: CALEA MORTII si CALEA VIETII. Calea mortii, este stapanita de ingerii satanei, iar Calea vietii, este stapanita de ingerii luminii. Scopul vieții omului este mantuirea, indumnezeirea sufletului, unirea omului cu Dumnezeu: “Cel ce mananca Trupul Meu şi bea Sangele Meu, ramane intru Mine si Eu intru el” (Ioan 6:56). Daca s-ar ridica ispitele, nu s-ar mai mantui nimeni. Omul poate rezista ispitelor, pentru ca prin ele nu este atinsa libertatea lui. Cu Iisus Hristos, crestinul ortodox il poate birui pe diavol (Efeseni 6:10-11). In special privegherea, rugaciunea, postul și Harul, inving orice ispita diavoleasca. Cand a trimis Mantuitorul Iisus Hristos pe cei 12 Sfinti Apostoli, deprinzandu-i la propovaduirea Imparatiei Cerurilor, printre alte porunci, le-a mai dat si pe aceasta: “Inviati pe cei morti!” (Matei 10:8). Porunca aceasta se adreseaza si preotilor crestin ortodocsi, ca fiind urmasii ai Sfintilor Apostoli si ucenicii de astazi ai Domnului Iisus Hristos. Insa nu pentru trupuri, a fost grija Domnului, ci, pentru sufletele lor moarte, IN CREDINTA, pentru ca sunt unii oameni, carora le merge numele ca sunt vii, dar netraind invatatura crestin ortodoxa sunt morti, CU SUFLETUL. Zice Sfantul Ioan Evanghelistul: “Stiu faptele tale; ca nu esti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! 

Astfel, fiindca esti caldicel - nici fierbinte, nici rece - am sa te vars din gura Mea” (Apocalipsa 3:15-16)

. “Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine” (Apocalipsa 3:20).

                                                                                                   Amin si Aliluia!
                                                                                                        Preot Ioan .


duminică, 15 septembrie 2024

... IN OCHII OMULUI ZDRENTEROS, SE VEDE RAIUL LUI HRISTOS! ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

                 

Bucuria mea, se spune ca intr-o Biserica Crestin Ortodoxa, a inceput sa vina cu regularitate, un batranel in haine ponosite si zdreturoase. Lumea, evident, se imbraca frumos la Biserica, isi luau - vorba ceea, “hainele de duminica”. Batranelului in schimb, parea sa nu-i pese, avea haina murdara, prafuita, pantaloni patati... Asa ca oamenii, au inceput sa fie deranjati de treaba asta. Unul dintre credinciosi, mai indraznet, a promis ca se va ocupa el, de aceasta problema. L-a luat pe batranel deoparte si i-a zis: - As vrea sa te intreb ceva: Stii cum ar trebui sa vina imbracati oamenii la Sfanta Liturghie, in Biserica? - Va rog sa ma iertati, ca nu stiu, dar, sa-mi spuneti dumneavoastra! - Dar de rugat, te rogi lui Dumnezeu din toata inima? - Da, ma rog cat pot si cum pot si eu, findca, de aceea vin aici. - Atunci, asta seara, cand o sa-ti faci rugaciunea, intreaba-L pe Dumnezeu cum ar trebui sa fie imbracati oamenii care intra in Biserica asta. - Va multumesc pentru cuvantul de invatatura, asa voi face. Duminica urmatoare, batranelul a aparut la Biserica, in aceleasi haine ponosite si zdrenturoase. Credinciosul care vorbise cu el l-a intreabat: - Ia spune-mi te rog, L-ai intrebat pe Dumnezeu aseara, cum sa te imbraci cand vii la Sfanta Liturghie? - L-am intrebat, domnule drag. - Si ce-a zis Dumnezeu? - A ZIS CA NU STIE, PENTRU CA EL N-A INTRAT NICIODATA IN BISERICA ACEASTA.

Asadar, bucuria mea, sa nu judeci niciodata pe nimeni, sa nu te uiti “de sus” la cineva, sa nu dispretuiesti vre-un om, chiar de ar fi cersetor, fiindca, TU NU STII SLAVA LUI INAINTEA BUNULUI DUMNEZEU. Sa te bucuri cu cei care sunt bucurosi si sa plangi cu cei care plang! 

                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                  Preot Ioan .


vineri, 13 septembrie 2024

SFANTA CRUCE - JERTFELNICUL JERTFEI CELEI INFRICOSATOARE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...
Bucuria mea, este adevarat ce se spune despre cruce ca a fost unealta groaznica de tortura, dar sa luam aminte ca Domnul nostru Iisus Hristos a iubit crucea si este evident ca nimeni n-ar fi putut sa-L rastigneasca pe Hristos, daca El n-ar fi vrut!

Pe Sfanta Cruce, pe acest "Altar", a ispasit pacatele intregului neam omenesc. Sfanta Cruce arata rusinea noastra (pacatele), iar din partea lui Dumnezeu arata iubirea nemarginita pentru noi oamenii. Deci, Crucea o cinstim pentru ca a devenit "Altarul de mare Sfintenie" sau altfel spus: "JERTFELNICUL JERTFEI CELEI INFRICOSATOARE". In concluzie,

Crucea este cinstita pentru ca prin ea s-a infaptuit MANTUIREA UNIVERSALA a oamenilor. Hristos, "PASTELE NOSTRU", cum zice Sfantul Apostol Pavel, s-a jertfit pe Crucea inaltata pe Golgota si nu in templul iudeilor, pentru ca acestia sa nu-si insuseasca Jertfa, sa nu creada ca numai pentru acel neam a fost adusa, ci sa stim ca este o Jertfa universala - pentru intreaga fire omeneasca.

Zice Sfantul Apostol Pavel: “Cuvantul crucii este nebunie pentru cei ce pier, iar pentru noi care ne mantuim este puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1:18). Si tot el spune: “Sa nu-mi fie mie a ma lauda, decat numai in Crucea lui Hristos” (Galateni 6:14). Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

.CUVÂNT de INVĂTĂTURĂ si BINECUVANTARE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE..


   🙏 Bucuria mea, trebuie să luăm aminte la cuvantul de invătătură al Sfintitului Părinte
 Arhimandritul Ioannikios: In timp ce tu dormi, cineva se roagă pentru tine... SUNT PUSTNICII CARE TIN LUMEA CU RUGĂCIUNEA LOR NEINCETATĂ DATORITĂ LOR MAI TINE DUMNEZEU LUMEA. "
   🙏 Iar Sfantul Cuvios Pamvo, indeamnă crestinii ortodocsi asa:  "Ridicati-vă si dati binete călugărilor, ca să fiti binecuvantati; ca ei vorbesc neincetat cu Dumnezeu si gurile lor sunt Sfinte." Amin! 
   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului să te binecuvanteze bucuria mea! 

 SFANTĂ CRUCE LANGĂ NOI, PANĂ-N VREMEA DE APOI! 

   🙏 Bucuria mea, Hristos a inviat! Pana la Rastignirea Domnului Iisus Hristos, pe Sfanta Cruce, aceasta era “lemnul mortii celei de ocara”. Prin Sfintele Sale Patimi, Mantuitorul lumii a schimbat ocara in slava!

   "SFANTA CRUCE arma tare, 
Feri-ma de suparare; 
SFANTA CRUCE arma dulce,
 Fii cu mine un' m-oi duce,

 SFANTA CRUCE a lui Hristos, 
Sa-mi fii mie de folos, 
CRUCE-n paine si pe masa,
 CRUCE SFANTA peste casa, 

DUMNEZEU cu noi la masa,
 MAICA SFANTA-i la fereastra,
 INGERII-mprejur s-aseaza,
 Maica Sfanta, val intinsa,

 Si pe noi toti ne cuprinsa.
 CRUCE-n casa si in pat,
 DUMNEZEU ne-o aparat,
 De vrajmasul necurat,

 De diavolu-nveninat, 
De iadul intunecat. 
CRUCE SFANTA, adoarme-ma!
 PREA CURATA-nchina-ma!,

 INGER BUN, trezeste-ma!, 
DOAMNE, mantuieste-ma!
   🙏 SFANTA CRUCE LANGA NOI, 
PANA-N VREMEA DE APOI! 

Amin si Aliluia!

                 Preot Ioan 🛎.
Hai iubite om, să mergem cu rugăciune la somn. În drum spre patul tău, iarta-l pe fratele tău! Poate crezi că vei cădea de prost dacă îl vei ierta, nicidecum, Dumnezeu pentru acest lucru de va îmbrățișa și de păcate de va ierta! Nu vă culcați fără să vă închinați și fără sa iertați și fără să vă rugați! Noapte binecuvântată să fie peste lumea toată!
          Înger la somn pentru fiecare om!

 

joi, 12 septembrie 2024

CREDINTA, ESTE PUTEREA DE A IUBI! ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE......


Bucuria mea, dupa cum bine stii toti suntem pacatosi. Si ne-o spune si Biblia: “Toti gresim mult” (Iacov 3:2). 

        Asta inseamna ca, o zi de-ar fi viata omului si este foarte pacatos”. Asa este, dar Sfantul Siluan Athonitul ne da nadejde prin acest cuvant de invatatura: „Domnul il iubeste mult pe pacatosul care se pocaieste si il strange cu drag la pieptul Sau zicandu-i: "UNDE AI FOST PANA ACUM, COPILUL MEU? DE MULTA VREME TE ASTEPT

Smereste-te si urmeaza-Ma!”, zice Mantuitorul Iisus Hristos, fara smerenie nu se poate. Harul vine prin smerenie.

 Daca-i smerenie, vine Harul, findca, Harul ne va mantui. NADEJDEA mea este TATAL, SCAPAREA mea este FIUL, ACOPERAMANTUL meu este DUHUL SFANT, TREIME SFANTA, slava Tie! 

Sfantul Parinte, Ioan de Kronstadt, ne spune: "Iata mijloacele care garanteaza nadejdea crestina: rugaciunea, mai cu seama cea deasa, marturisirea sincera a pacatelor, cand ne rugam, citirea deasa a cuvantului lui Dumnezeu si mai ales impartasirea cat mai deasa cu De-viata-facatoarele Taine, cu Trupul si Sangele lui Hristos”.

 Sa nu uitam invatatura Sfantului Parinte Iustin Parvu, care spune: "CREDINTA ESTE, intai de toate, PUTEREA DE A IUBI." 

                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                      Preot Ioan .

miercuri, 11 septembrie 2024

"LEMNUL CEL VERDE" și POMUL CEL USCAT

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   🙏🏽 Bucuria mea, într-una din rugăciunile sale, Sfântul Părinte, Efrem Sirul spune către Dumnezeu, aceste cuvinte: "Doamne, în ziua cea cumplită și înfricoșată vei zice nouă păcătoșilor: << Voi, oameni, știți prea bine câte am răbdat pentru voi. 

Voi, ce ați răbdat pentru Mine?

 >> Cum voi răspunde eu ticălosul și vicleanul și păcătosul și pătimașul?

 SFINȚII MUCENICI vor arăta atunci rănile chinurilor, mădularele tăiate din trupurile lor și răbdarea lor până la sfârșit. PUSTNICII, vor arăta ostenelile nevoințelor, postirile cele îndelungate, multe privegheri, milostenia, lacrimile și răbdarea lor până la sfârșit. Iar EU, TRÂNDAVUL, PĂCĂTOSUL și NELEGIUITUL ce voi arăta?

 Îndură-te de mine, Doamne! Îndură-te de mine, Milostive! Îndură-te de mine, Iubitorule de oameni!"

   🙏🏽 Și iată același mesaj îl găsim și în versurile unei pricesne, care se cântă în Sfintele Biserici Creștin Ortodoxe:

   Când mergeai cu Crucea-n spate, 
Te urma popor,
Celor ce veneau în urmă,
Te-ai întors spre ei cu milă,
Zicându-le lor:
   Nu mă plângeți voi pe Mine, 
O sărman popor,

Plângeți-vă voi pe voi,
Plângeți ai voștri copii,
O sărman popor.
   Dacă Eu, lemnul cel verde,
Multe am răbdat, 
Ce vei face tu, odată, 
În ziua de judecată, 
Pomul cel uscat?

   Dacă azi in libertate,
Tu nu te silești,
Vor veni zile de groază,
Nu va fi timp de-ntoarcere,
Să te mântuiești!

   🙏🏽 O, Atotbunule Doamne, întărește adâncul inimilor noastre, ca să nu ne tulburăm de ocări și să nu ne poticnim de batjocuri răbdate pentru numele Tău.

                                                                                                      Amin și Aliluia!
                                                                                                              Preot Ioan 🛎️.

marți, 10 septembrie 2024

. PRIN FOC și PRIN APĂ ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE.....



   🙏🏽 Bucuria mea, Sfântul Părinte, Efrem Filoteiul, ne-a lăsat și această minunată povață părintească: NEVOIEȘTE-TE SĂ ADUNI ROADE ÎN SUFLETUL TĂU, fiindcă, potrivit cu ostenelile fiecăruia, va primi și loc lângă Domnul Iisus Hristos. NU TE TEME! 

Vom trece prin foc și prin apa. Adică, PRIN FOC, atunci când ispitele ni se vor părea ca un foc, în lucrarea lor (gândurile rușinoase, cele de ură, de invidie...) și PRIN APĂ, atunci când ne vin gânduri de deznădejde, gânduri ce cufundă sufletul în adânc de ape. După trecerea prin foc și prin apă, ne va ridica la înălțimea duhovnicească a izbăvirii de gândurile cele josnice și la nepătimirea cea dăruită de Har". Sfântul Părinte, Ioan de Kronstadt, ne vorbește despre prizonierul căderilor în păcat: "Eu ard în foc și rămân de bunăvoie în el, pentru că păcatul mi-a încătușat puterile, iar eu, ca un încătușat în lanțurile interioare, nu mă pot ruga lui Dumnezeu, până când Dumnezeu, văzând neputința și smerenia mea, și lacrimile mele, Se va milostivi de mine și-mi va trimite pe Duhul Său cel Sfânt. Nu în zadar omul, supus greșelilor, este numit prizonierul căderii în păcat".

 Și tot Sfântul Părinte, Ioan de Kronstadt, ne vorbește despre încercările Domnului: "Domnul ne încearcă în felurite chipuri, prin pornirile păcătoase ale inimii noastre. Pe unul (pe zgârcit) îl încearcă prin pierderea banilor și a averii, sau a unei anumite părți din proprietate, lăsându-i pe hoți să fure, pe tâlhari să jefuiască; pe unii îi încearcă cu incendii, pe alții cu inundații, pe alții cu falimentarea afacerilor sau cu boală; pe unii cu pierderea soției, surorilor, prietenului sau prietenei, pe alții cu defăimarea, pe toți ne încearcă cu de toate, fiecăruia ne scoate la iveală părțile slabe, bolnave ale inimii, învățându-ne cum să ne îndreptăm. De aceea, oricât de mare ar fi paguba ce ți s-ar face în ceea ce este al tău, să fii convins că a fost voia Domnului și spune: „Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat de acum și pâna-n veac” (Iov 1:21). Sfântul Părinte, Tadei, de la Mănăstirea Vitovnița zice așa: "După aceasta vom ști cât de mult ne iubește Dumnezeu: dacă El ne dă încercări grele și avem multe necazuri în viață! 

Sfinții Părinți spun: "DACĂ VEZI CĂ AI PACE NETULBURATĂ, AI GRIJĂ CĂ NU EȘTI PE CALEA CEA BUNĂ!" îi faci, așadar, cumva vrăjmașului pe voie; el nu se atinge de tine pentru că te are în puterea sa. Dacă petreci bine și n-ai multe ispite, înseamnă că el te ține, iar tu nici nu înțelegi că ești în puterea lui". Sfântul Părinte, Proclu Nicău, ne-a lăsat și acest minunat cuvânt de învațătură: "Spunem că Dumnezeu este cu noi. Dar nu oricând simțim aceasta, ci mai ales atunci când rabdăm ceva pentru adevăr, ori, făcând ascultare rabdăm necazuri și nu de nevoie. Când rânduiește Dumnezeu, sufletul poate răbda orice necazuri".
 
🙏🏽 Primim ceea ce merităm! Așa ne trebuie pentru păcatele noastre!

🙏🏽 Așadar, TACI, RABDĂ, IARTĂ, ROAGĂ-TE, SMEREȘTE-TE, arată ÎNȚELEPCIUNE, BUNĂTATE, BLÂNDEȚE și vei fi în pace cu Dumnezeu, cu cei dimprejurul tău și cu conștiința ta. Amin!

🙏🏽 Dumnezeu și Maica Domnului să te binecuvânteze.

                                                                                       Preot Ioan 🛎️.

duminică, 8 septembrie 2024

O iubire binecuvântată

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Încărunțesc din ce în ce mai rar,
Dar iar e toamnă iar și iar.
E adevărat că tot mai rar.

E o toamnă binecuvântată,
Cu multă iubire dată!

Roade bogate se arată
În toamna minunată.
A fost vară, ziua trecută,
Dar acum s-a schimbat în toamna vrută și avută!

Totul e într-o continuă schimbare,
Peste tot sub soare.

Toamna aceasta e desăvârșită,
Cu iubire poleită,
În iubire simțită și alintată,
Cum ar trebui să fie pentru lumea toată.

Da, e o toamnă binecuvântată!

Phy
Berlin, 08.09.2024, ora 4,34÷4,36

vineri, 6 septembrie 2024

DE CE SUFAR DOAMNE?

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... 


 Un om coplesit de suferinte, a inaltat gandul sau catre Dumnezeu si a zis: “DE CE SUFAR ATATA, DOAMNE?” Atunci, a auzit in gandul sau, glasul lui Dumnezeu, zicandu-i: “Tu suferi ca sa se poata desprinde sufletul tau din tina (tarana) aceasta, sa se desparta de duhul lumii. 

Daca n-ai suferi, atunci, ai iubi tina (cele din lume) si Eu nu vreau aceasta! Tu suferi ca sa te deprinzi cu SMERENIA! De n-ar fi asa, te-ai mandri si pierdut ai fi, pe vecie. Si eu nu vreau sa te pierd! Tu suferi ca sa pretuiesti purtarea mea de grija si sa fii milostiv. De n-ai suferi, n-ai cunoaste-o si ai trai o viata zadarnica. Si Eu vreau sa duci o viata plina de FAPTE BUNE. Tu suferi ca sa-ti intaresti CREDINTA! Astfel ai fi lenes si inclinat spre ispite. Si Eu vreau ca tu SA PRIVEGHIEZI, ca sa nu te pierd!

 TU SUFERI ca sa te unesti cu Fiul Meu, care este Mantuitorul tau, Pe care l-am trimis în lume spre mantuirea tuturor celor ce vor pazi poruncile". Așa a grait Dumnezeu in cugetul omului, iar omul care suferea a zis: “Ma voi stradui, Doamne, sa trec prin toate suferintele mele, impreuna cu Tine."
 
🙏 Bucuria mea, Mai intai a fost RASTIGNIREA si apoi INVIEREA MANTUITORULUI. Așa va fi si in viata noastra: MAI INTAI VOM PATIMI (vom ispasi pacatele) SI APOI VOM INVIA. Nu putem primi CUNUNA (mantuirii), fara sa primim mai intai crucea (ispasirii pacatelor). Daca Lui Iisus, i s-a dat o COROANA DE SPINI, atunci si cei care-L urmeaza, nu se pot astepta la COVOARE DE TRANDAFIRI. Hristos nu a spus: “Ia-ti cununa si vino dupa Mine!”, dimpotriva, El a spus asa:

“Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mi-e” (Matei 16:24). 

                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                                            Preot Ioan 🛎.

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...6 sept. 2024

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

🙏🏽 În luna septembrie, în ziua a șasea, facem pomenirea arătării minunii celei mari ce s-a făcut de către Sfântul Arhanghel Mihail la Colose în Frigia.


🙏🏽 Sfinte Mucenice Romil, dimpreună cu alți 11000 de mucenici, care v-ați săvârșit fiind răstigniți pe Muntele Ararat din Armenia din porunca împăratului Traian (secolul al II-lea), Sfinte Mucenice Eudoxie, dimpreună cu ceata sa de 1104 ostași din Melitina și Sfinților Mucenici: Zinon, Macarie și Calodoti, care v-ați săvârșit prin sabie în vremea împăratului Dioclețian (+311), Sfinților Mucenici : presbiterul Faust, monahul Aviv și binecredincioșilor creștini: Sarapavon, Macarie, Andrei, Chiriac, Dionisie, Dimotul, Chiriac, Dionisie, Andronic și Teoctist, dimpreună cu Sfintele Mucenite și surori: Andropelaghia și Tecla din Alexandria, care v-ați săvârșit prin sabie în vremea împăratului Deciu (+ 250), Sfinților Mucenici: Santian, Augustin și Beata, care ați pătimit lângă Sens în Franța (+ 273), Sfinte Sfințite Mucenice Chiril, episcopul Gortinei în insula Creta (+ 303), Sfinte Cuvioase Arhip din Hieropolis (secolul al IV-lea), Sfântă Muceniță Eva de la Dreux în Franța (secolul al IV-lea), Sfântă Vasilissa, care cu pace te-ai săvârșit în Armenia (secolul al IV-lea), Sfinte Ierarhe Petroniu, episcop de Verona în Italia (secolul al V-lea), Sfinte Cuvioase David, făcătorule de minuni din Hermopolis în Egipt, care mai înainte ai fost tâlhar (secolul al VI-lea), Sfinte Cuvioase Elefterie, stareț la Spoleto și făcătorule de minuni din Roma (secolul al VI-lea), Sfântă Cuvioase Bega fecioara, prima egumenă la Copeland în Cumbria (secolul al VII-lea), Sfinte Magnus din Fusen, luminătorul regiunii Allgau din Germania (+ 772), Sfinte Noule Mucenice Maxim din Gorlita în Polonia(+ 1914), și Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: preoții: Dimitrie, Constantin, Ioan și Vsevolod, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918 și + 1937), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne,Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                 Amin și Aliluia!
                                                                                                 Preot Ioan 🛎️.

joi, 5 septembrie 2024

SURZI”, “MUTI” si “ORBI..

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... 
·



http://babylenutaicoaneortodoxe.blogspot.ro/

Bucuria mea, iata ce spune Sfantul Ierarh Antim Ivireanul: "Cand iesim de la Biserica, sa nu iesim deserti (adica, goi sufleteste de orice invatatura); ci sa facem cum face ariciul. Fiindca, dupa ce merge in vie, intai se satura el de struguri, apoi scutura vita de cad boabele jos si se rostogoleste pe dansele de se infig in ghimpii lui si duce si puilor.

Asa sa ducem si noi, fiecare, pe la casele noastre, copiilor si celor care n-au mers la Biserica, din cuvintele ce am auzit din Apostol, Sfanta Evanghelie si din predica tinuta de preotul slujitor!"

Iar eu va indemn asa: Cand iesim din Biserica de la Sfanta Liturghie, ar trebui sa fim macar pana seara, “SURZI”, “MUTI” si “ORBI”. 

       Sa fim “SURZI”, inseamna sa nu ascultam clevetelile altora, fiindca, atunci il avem pe diavolul clevetelii in ureche. 

Sa fim “MUTI” inseamna sa nu barfim, sa nu clevetim pe nimeni, fiindca atunci il avem pe diavolul clevetelii pe limba. Iar iadul este “pardosit” cu limbi de barfitori. 

Sa fim “ORBI”, inseamna sa nu vedem pacatele si patimile altora, cea mai scurta cale catre Rai fiind: NU JUDECA!

 De fapt, asa ar trebui sa fim intotdeauna cand ne impartasim, cel putin pana seara, sau bine ar fi 3 zile, desi, minunat ar fi ca intotdeauna sa fim: “SURZI”, “MUTI” si “ORBI”.
 
Cat adevar este in aceste versuri:

 Pot sa ranesc, s-arunc, sa-njur, 
Sa cert, sa-nsel, sa amagesc, 
Sa uit, sa imi bat joc, sa fur,
 Sa plec sau sa dezamagesc.

 Pot sa ignor, sa rup, sa mint, 
Sa tip, s-alung, sa pacalesc, 
DAR CEL MAI BINE EU MA SIMT, 
CAND IERT, OFER, SAU CAND IUBESC! 


                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                         Preot Ioan .


Aș pleca

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...



Aș pleca în lumea unde, nu se războiesc bogații,
Unde oamenii sunt sinceri și toți se iubesc ca frații,
Unde soarele și luna sărută cu drag pământul,
Iar bărbatul și femeia își respectă jurământul.

As pleca acolo unde, banul nu are valoare,
Unde nimeni nu te-ntreaba cât ai strâns în buzunare,
Unde pacea și iertarea se unesc cu armonia,
Iară omul și natura își arată măiestria.

Unde visele-s aievea și se nasc din lucruri simple,
Unde valurile mării te mângâie pe la tâmple,
Unde plouă cu iubire și pământul înflorește,
Unde noaptea e ca ziua, iar apusul strălucește.

Într-o lume de poveste, unde nu există ură,
Unde omul dăruiește dragoste fără măsură,
Unde-i leagăn curcubeul, unde stelele sunt flori,
Ce ne mângâie privirea, în mii și mii de culori.

As pleca în locuri unde, nu există-ngrijorare,
Unde ziua cea de maine, o cunoaște fiecare,
M-aș întoarce doar când omul, va uita de tot ce-i rău,
Va fi drept și bun la suflet și va crede-n Dumnezeu.

                                     autor Rodica Larie

marți, 3 septembrie 2024

CUVANT DE INVATATURA DIN SCRISORILE LUI VALERIU GAFENCU "SFANTUL INCHISORILOR"

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

                   

           (Penitenciarul Aiud - 1945).

 "Simplificati viata cat mai mult. Intotdeauna, invata-te sa te multumesti cu putin, invata-te a te jertfi pe tine insuti pentru binele aproapelui. Rugaciunea este expresia cea mai curata a iubirii de Dumnezeu si de aproapele. Cand vei ajunge sa te rogi cu adevarat, ai realizat pacea, fericirea, am ajuns sa vad la fiecare pas facandu-se o minune. Am avut momente in viata mea de inchisoare cand am plans cu lacrimi nestavilite, dandu-mi seama de nimicnicia firii mele omenesti, de slava lui Dumnezeu, de iubire. In aceste lacrimi am gasit cea mai mare fericire traita de mine vreodata. Dar, sa fim linistiti si impacati cu viata, asa cum ne-a daruit-o Dumnezeu, intrucat este spre fericirea noastra. Traiti in curatenie de inima, sinceri fata de Dumnezeu, de aproapele si de voi insiva. Toate au un sens; noi nu avem decat datoria de a alege intre BINE si RAU, VIATA si MOARTE… Sa ne gasim cararea vietii care ne duce spre Inviere si sa staruim cu smerenie si rabdare intru aceasta".

 "Meditati in chipul cel mai serios. In fata fiecaruia sta mormantul. Trecem prin viata ca niste simpli calatori catre Patria Cereasca. Dupa felul cum vom trai aici, pe pamant, asa ne va fi dincolo: suferinta sau fericire eterna! Nu cautati sa va imbacsiti mintea cu felurite cunostinte inutile din aceasta lume, deoarece asta nu zideste sufletul cu nimic. Si ce-ti va folosi tie sa cunosti toate lucrurile lumii acesteia, cand insasi lumea aceasta este trecatoare? Nu cunostinte multe ni se cer noua, ci virtuti si fapte bune! Va vorbesc in modul cel mai serios: faceti-va un examen de constiinta cat mai amanuntit. Cercetati-va bine viata. Adanciti-va in interiorul fiintei voastre si cunoasteti-va pe voi insiva, cu toate pacatele si greselile savarsite in viata. Scrieti-le si duceti-va in fata preotului duhovnic si le marturisiti. Niciodata nu e prea tarziu. Dar nu amanati nici macar cu o zi".

 Cine are minte, sa ia aminte la ale Sfantului inchisorilor, Gafencu Valeriu, minunate si intelepte cuvinte, cine nu, sa mearga pe calea cea larga, catre iad, tot inainte.

                                                                                              Amin si Aliluia!
                                                                                               Preot Ioan .


luni, 2 septembrie 2024

OMUL FARA RABDARE, ESTE CA OPAITUL FARA UNTDELEMN!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...



Bucuria mea, Sfantul Parinte, Iosif Isihastul ne invata asa: “Opt ani, la inceput, m-am luptat cu patimile trupesti. Nu m-am culcat pe o parte, ci doar in picioare, in colt, sau sezand pe un scaunel. Sa cunoasca omul, ca este nimic. Si ca din nimic au fost facute toate. 

Asadar, pamantul este calcat in picioare, si tu, ca pamant, esti dator sa fi calcat in picioare. Semn adevarat al smereniei sunt lacrimile nemasurate. Din acestea se naste rugaciunea neincetata, zisa si rugaciunea mintii. Numai ce zici "Iisuse al meu, Preadulce!", curg lacrimi. 

 Numai ce zici "Dragostea mea, Iisuse!", nu poti sa te stapanesti. Numai ce zici "Dulce Preasfanta!", nu poti sa-ti stapanesti sinele. Daca nu vezi lacrimile curgand la fiecare pomenire a Numelui lui Dumnezeu, bolesti de necunoastere, din care se naste mandria si invartoseaza inima. Cand vrei sa vezi iubirea lui Hristos, rabda ceea ce va veni peste tine. Omul fara rabdare este ca opaitul fara untdelemn.

 Cand iti vine mania, inchide gura tare si nu vorbi celui ce te injura sau te necinsteste, sau te mustra, chiar si daca aceasta vine din ispita, fara vreo pricina. Si acest sarpe se va intoarce inlauntru in inima, va urca pana in gat si, daca nu ii dai iesire, se va ineca si va crapa. Si daca se va repeta de cateva ori, se va imputina si va inceta desavarsit”.
Preot Ioan


duminică, 1 septembrie 2024

... MÂNIA și POFTA ...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...



🙏🏽 Bucuria mea, Sfântul Evanghelist Matei ne spune că diavolul, îl arunca pe copilul lunatic în foc și în apă de multe ori. De ce ne spune acestea? Pentru că două sunt izvoarele tuturor păcatelor: MÂNIA și POFTA. Orice păcat izvorăște sau din mânie, sau din poftă. DIN MÂNIE, IZVORĂSC: prigonirile, vrăjmașiile, silniciile, nemilostivirile, trădările, ocările, clevetirile, bătăile, jignirile, războaiele, uciderile, hulele si multe altele.

 DIN POFTA CEA REA, IZVORĂSC: furturile, nedreptățile, zavistiile, desfrânările, bețiile, lăcomia pântecelui și alte lucruri ale întunericului. Pe cine robește diavolul, îl aruncă de multe ori în foc, adică în păcatele înfocate ale mâniei și de multe ori în apă, adică, în mrejele poftei rele. Diavolului i-a rămas numai puterea ispitirii: ISPITEȘTE, dar nu silește, PROPUNE, dar NU IMPUNE și are îngăduință de la Dumnezeu să ia chiar și chip de înger al luminii! Când ești la necaz vrea să-ți răpească nădejdea, ca să cazi în DEZNĂDEJDE. 

Când ești bolnav, vrea să-ți fure răbdarea, ca SĂ CÂRTEȘTI împotriva lui lui Dumnezeu. În vremea mâniei, vrea să-ți aprindă IUȚUMEA, ca să ocărăști, să bați, să ucizi.

 Când ești în vreme de nenorocire, vrea SĂ TE MÂHNEȘTI, ca să uiți pe Dumnezeu. Să nu uităm: RĂBDAREA, BĂRBĂȚIA, ASCULTAREA și lui Iov față de Dumnezeu. Păcatele noastre, sunt scrise în CARTEA VIEȚII, iar LACRIMILE NOASTRE, sunt buretele care le șterge! 

Mulți creștini ortodocși, ajung la bătrânețe, le scad puterile și SE TREZESC CĂ N-AU ADUNAT NIMIC! FUGA DE PĂCAT, este apropiere de Dumnezeu! Păcatul îl urâțește pe om, în timp ce Harul îl face frumos! Domnul este Lumină (1Ioan 1:5) și El luminează pe robii săi, dar cei ce slujesc vrăjmașului diavol au primit de la el întuneric. 

Creștinii ortodocși "fierbinți" la suflet, își doresc mai mult ca orice, mântuirea sufletului. Sfinții Părinți, spun că pământul pe toți îi primește, dar, în Împărăția lui Dumnezeu, ajung numai cei care merită.
 
"Viața nu-i decât o carte,
Cuprinzând atâtea file,
Câte-n carte scris-a, Domnul,
Ale vieţii tale zile.
 
Filele-i sunt însă albe,
Să scrii numai tu pe ele,
Ori cu slove de-ntuneric,
Ori cu slovele de stele.
 
Și cum poate fiecare,
Cartea vieții să și-o scrie:
Ori în moarte se afundă,
Ori, trăi-va-n veșnicie!".
 
🙏🏽 Precum odinioară Sfinții Apostoli, stăteau cu Tine Doamne, în Galileea, așa și noi, astăzi, stăm cu Tine în Sfânta Biserica Ta Creștin Ortodoxă și pentru puțina noastră credință, ca și tatăl copilului lunatic, ne rugăm cu lacrimi: Doamne ajută necredinței noastre (adică, puținei noastre credințe), ca fără bântuiala diavolului, să-Ți slujim numai Ție și să Te preamărim pe Tine, împreună cu Cel fără de început al Tău, Părinte și cu Prea Sfântul, bunul și de viață făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. 

                                                                                                        Amin și Aliluia!
                                                                                                            Preot Ioan 🛎️.




Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Etichete

“Hristos a inviat 1 MARTIE 10 MINUNI ALE LUMII...DESPRE CARE NU STIAI 10 sfaturi pentru barbati 100 POVETE ORTODOXE 42 DE SFATURI PENTRU 100 DE ANI ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESC ACATIST DE POCĂINŢĂ (folositor pentru pruncii avortaţi ACATISTE ACATISTUL SF. PROOROC DAVID Adormirea Maicii Domnului AICI GASESTI CANTARI DUHOVNICESTI-LITURGICE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI VIETILE SFINTILOR AICI UN PROGRAM ORTODOX-24 ORE ORTODOXE ALFABETUL... CREŞTINULUI ORTODOX APA SFINTITA Articole Apopei Roxana AU NEVOIE DE AJUTOR Biblia - Cartea vieţii Biblia cea adevărată Biciul lui Dumnezeu Binecuvantare Binecuvântarea părintilor asupra copiilor BISERICI BISERICI TIMISOARA BOBOTEAZA Buna Vestire CANONUL ŞI PRAVILA Care sunt şi ce semnificaţie au veşmintele preotilor Cartea cu cele douăsprezece vineri... Casa sufletului CĂRTI Căsătoria creştinelor ortodoxe cu musulmani - Capcană periculoasă Când trebuie să mergem la Sfânta Biserică? Ce se intampla cu oamenii care mor nespovediti ? CELE 10 PORUNCI CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE Cele trei cete diavolesti CICLUL MENSTRUAL ȘI SLUJBELE BISERICEȘTI CITATE DE INTELEPCIUNE CITATE DIN SFANTA EVANGHELIE Completare la cateheza „O mamă creştin ortodoxă“ Completare la cateheza despre Lumânare COMPORTAREA IN BISERICA Copii si Capcanele iadului CREDINŢA CEA ADEVǍRATǍ CREZUL CRUCEA – semnul iubirii Lui Hristos pentru oameni Crucea Sfantului Andrei CUGETARI SI CITATE ORTODOXE Cum inseala diavolul pe om Cum ne imbracam cand mergem la biserica... CUM SA NE RUGAM CUM SE FACE UN POMELNIC Cum se vede Dumnezeu Cum trebuie sa ne închinăm în biserică CUVANT CATRE CRESTINII ORTODOCSI DESPRE SFANTA TRADITIE CUVÂNT CǍTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE P Ă C A T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE E G O I S M Cuvânt către creştinii ortodocşi – Spovedania unui monah din Muntele Athos CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE C U L T U L A D V E N T I S T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE CULTUL BAPTIST Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Diferenţele dintre ortodocşi şi catolici CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE POMENILE SI RUGĂ CIUNILE PENTRU CEI ADORMIŢI CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE S F Â N T A B I S E R I C Ă O R T O D O X Ă CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE Cuvânt către creştinii ortodocşi despre ZICERI şi contra ZICERI Cuvînt către crestinii Ortodocsi De ce avem pagube în gospodărie? De ce credinţa ortodoxă este cea adevărată ? De ce nu avem bănci în biserică ? DESPRE NECAZURI ŞI SUFERINŢĂ DESPRE CREAŢIONISM ŞI EVOLUŢIONISM DESPRE PĂCATUL BETIEI DESPRE V E Ş N I C I E Despre cinstirea sfintelor moaște DESPRE P R O S T I T U Ţ I E Despre prietenie Despre Rugaciunea - Tatal nostru DESPRE A C U P U N C T U R A DESPRE ACTELE CU CIP DESPRE ARTA SI RELIGIE DESPRE ASCULTARE DESPRE ATEISM DESPRE AVORT DESPRE BETIE Despre blândete Despre Blesteme DESPRE BOALA DESPRE BOALĂ SI SUFERINTĂ Despre bunătate DESPRE C R E D I N Ţ Ă DESPRE CAPCANELE PE CARE NI LE INTINDE TELEVIZORUL DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR Despre credinta DESPRE CRUCE CANDELE..ICOANE Despre Denii Despre depresie DESPRE DESFRANARE DESPRE DISCOTECĂ Despre droguri Despre Duhul Sfant DESPRE EGOISM DESPRE EUTANASIE Despre Evolutionism Despre farmece si vrăji DESPRE FĂTĂRNICIE DESPRE FEMEIA CRESTINA DESPRE FERICIRE Despre frică Despre fumat DESPRE GANDURI SI INFRUNTAREA LOR Despre Halloween Despre horoscop . DESPRE INCINERARE DESPRE INGERUL PAZITOR DESPRE INVIDIE SI URA Despre Ispită DESPRE IUBIRE Despre iubirea de aproapele DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI Despre mama creştin-ortodoxă DESPRE MANDRIE DESPRE MANIE DESPRE MANTUIRE Despre masturbare DESPRE METANII DESPRE MINCIUNA DESPRE MOARTE DESPRE NĂDEJDE Despre O.Z.N.-uri DESPRE OMUL FRUMOS..DAN PURIC Despre Ortodoxie DESPRE P O C Ă I N Ţ Ă DESPRE PACAT DESPRE PARASTASE DESPRE PATIMILE OMULUI Despre păcat DESPRE PLANSURI DESPRE POCAINTA Despre pocăinţă DESPRE POCĂINŢĂ ŞI SPOVEDANIE DESPRE POMELNIC ŞI ACATIST DESPRE POST DESPRE PREOTUL DUHOVNIC Despre Psaltire Despre puterea Sfintei Cruci Despre Răbdare Despre rugăciune DESPRE SARINDARE DESPRE SECTARI DESPRE SFANTA ANAFORĂ DESPRE SFANTA LITURGHIE DESPRE SFANTA TREIME Despre Sfânta Împărtășanie Despre sfintele Pasti DESPRE SFINTENIE SI FARMECE DESPRE SFINTI DESPRE SLAVA DESARTA Despre smerenie DESPRE SUFLET DESPRE TAINA MIRUNGERII DESPRE TALISMAN DESPRE TAMAIE DESPRE VALENTINE’S DAY Despre Vâsc DESPRE VEDENII SI DIAVOLI Despre Vesnicie Despre Virtute Despre vise DESPRE VRAJI DESPRE YOGA ŞI REÎNCARNARE DIN INVATATURILE PARINTELUI IACOB IONESCU Din sfaturile Maicii Siluana Vlad DIN SFATURILE PARINTELUI IOAN DIVERSE Dovada de la IERUSALIM pe care CRESTINISMUL o astepta de 2000 de ani! DRUMUL SUFLETULUI DUPA MOARTE DUCEŢI-VĂ ŞI VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR (Luca 17: 14) Duminica dinaintea inaltarii sfintei cruci Duminica Samaricencei Duminica Sfintei Cruci Dumnezeu nu ne vindecă întotdeauna trupul? DUMNEZEU ŞI OMUL FALSII STAPANI FAMILIA FEMEIA CANANEIANCA FERICIRILE FLORIILE FLORILE LA ICOANE GANDURI PENTRU ZILELE CE VIN Grija fata de suflet(Sfantul Ioan Gura de Aur) HRANA PENTRU SUFLET HRISTOS VINE ATUNCI CAND îI SEMENI! ICOANE FACATOARE DE MINUNI Ieromonahul Savatie Baştovoi Inaltarea Domnului Inăltarea Domnului INĂLTAREA SFINTEI CRUCI INCINERARE SAU INHUMARE Intampinarea Domnului INTERVIURI INTERZIS...FEMEILOR ! Intrarea în Biserică a Maicii Domnului INVATATURI CRESTINE INVATATURI CRESTINE SPUSE DE SFINTII PARINTI INVĂTĂTURĂ DE CREDINTA CRESTIN ORTODOXĂ Ioan Monahul ISTORIOARE DUHOVNICESTI iu Iubim câinele şi uităm pe Dumnezeu??? Izvorul Tămăduirii ÎN FIECARE DUMINICĂ SĂ MERGEM LA SFÂNTA BISERICĂ Înălţarea Domnului Îndemnurile Maicii Pelagheia din Reazan Întrebări şi răspunsuri din credinţa creştin ortodoxă şi din Noul Testament ÎNVĂTĂTURI CORECTE ŞI ÎNVĂŢĂTURI GREŞITE DESPRE SĂRBĂTORI ÎNVĂŢĂTURA DESPRE DUMNEZEU Învăţătură despre icoana Sfintei Treimi Învăţături patristice La ce foloseşte rugăciunea neîncetată? LITURGHIA CATEHUMENILOR Maica Gavrilia Papaiannis MANASTIRI Maxime si cugetari crestine Mândria spirituală MESAJE DIN APOCALIPSA Miercurea Patimilor MILĂ SI MILOSTENIE MILOSTENIE MINUNEA DE LA SFANTUL MORMANT Minunea Taborică MINUNI MINUNI CU IISUS HRISTOS MINUNI DIN ZILELE NOASTRE MIR DE NARD AUTENTIC IN ROMANIA Motive şi simboluri: Ciocanul MUZICA ORTODOXA Nașterea Domnului (Crăciunul) NEINTELEGERILE VIETII...DRUMUL SPRE SINUCIDERE O ISTORIOARA CU O VEDENIE FALSA OAMENI CU CARE NE MANDRIM OBICEIURI DE SFINTELE PASTE ORTODOX PACAT SAU NU? PARACLISUL MAICII DOMNULUI PARASTASELE SI FOLOSUL LOR PARINTELE ARHIMANDRIT JUSTIN PARVU PARINTELE IOSIF TRIPA PARINTELE IUSTIN PARVU Parintele Proclu PAROHIA VIILE TIMISOARA PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC ŞI PROCLU NICĂU DESPRE JUDECAREA PREOŢILOR Părintele Calistrat păzitorul vieţii Pedeapsa Pelerinaj Dobrogea 2018 Pelerinaj Israel 2017 Pentru cei ce nu pot avea copii Pentru scaparea de demoni Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul Peştera celor veşnic osândiţi PILDA PILDE PILDE CRESTINE Pilde pentru suflet POEZII Poezii - preot Ioan POEZII CU CAMELIA CRISTEA Poezii cu Eliana Popa Poezii cu Maria Pintecan POEZII CU MOS CRACIUN Poezii cu Preot Ion Predescu Poezii Daniela Poezii de Maria Luca Poezii de Ciabrun Marusia Poezii de COSTEL URSU Poezii de Daniela Florentina Luncan Poezii de Horatiu Stoica Poezii de Mihaela Stoica - Cucoanes Poezii de Preot Sorin Croitoru Poezii de Sf. Ioan Iacob Hozevitul Poezii Horatiu Stoica Poezii pentru Dumnezeu POGORAREA SFANTULUI DUH Poiezii de Traian Dorz POIEZIOARE POMENI SI SARINDARE Pomenirea celor 40 000 de mucenici POMENIREA MORTILOR Povara Crucii POVESTIRI DIN PATERIC POVESTITE DE SFINTI PREOT GEORGE ISTODOR Preot Ilarion Argatu PREOT IOAN PREOTUL DUHOVNIC PREVIZIUNI ALE SFINTILOR PROFETII Prohodul Adormirii Maicii Domnului PROOROCUL MOISE PSALMI. PSIHOLOGIE CRESTINA PUTEREA SFINTEI CRUCI PUTEREA CUVANTULUI PUTEREA RUGACIUNII Răspuns înţelept RUGA LA CEAS DE SEARA : Rugaciune pentru dobandirea de prunci Rugaciune pentru izbavire de boala Rugaciune pentru pogorarea Sfantului Duh RUGACIUNEA DE MULTUMIRE RUGACIUNEA LUMANARILOR APRINSE. Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca RUGACIUNI RUGACIUNI LA INTRAREA IN BISERICA Rugăciune Rugăciune pentru bolnavi Rugăciune pentru toti binefăcători si miluitori mei Rugăciunea de dimineaţă Sfântului Grigorie Palama Rugăciunea către Sfântul înger Rugăciunea minții RUGĂCIUNEA PREASFINŢITULUI EREMEI CĂTRE SFÂNTUL MARE MUCENIC PANTELIMON Rugăciuni către domnul nostru Iisus Hristos Rusaliile SAITURI IMPORTANTE Sãptãmâna Patimilor SARBATORI SATANISMUL ÎN MUZICA ROCK Să nu-i mai judecăm pe preoţi!!! Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate Săptămâna Patimilor Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos (6 august) Sclavia modernă SCURTE REGULI PENTRU O VIAŢĂ CUCERNICĂ LA UN CREŞTIN ORTODOX Secta Desancăi Nicolai din Arad SF DIMITRIE sfa Sfantii Petru si Pavel Sfantul Antim Ivireanu Sfantul Antonie Cel Mare SFANTUL MASLU Sfantul Nicolae Sfantul Spiridon Sfantul Teodor Sfantul Valentin SFANTUL VASILE CEL MARE Sfaturi de la Preot Ioan Clopotel SFATURI CATRE CRESTINII ORTODOCSI SFATURI DE LA PARINTELE IOAN Sfaturi de la Preot Ioan SFATURI DESPRE IERTARE SFATURI DUHOVNICESTI Sfaturi duhovniceşti SFATURI ORTODOXE SFATURI PENTRU PARINTI SFATURILE LUI VALERIU POPA Sfântul Gheorghe Sfântul Nectarie Sfinte sărbători Sfintele Paste. SFINTELE TAINE SFINTI Sfintirea uleiului SFINŢII PATRUZECI DE MUCENICI DIN SEVASTIA. SPUSE DE PARINTELE STANILOAIE SPUSE DE SFINTII PARINTI Statornicia în credinţă STATUS DESPRE VIATA Sufletul copilului : sincer şi curat....! SUPERSTITII TAINA NUNTII Taina Sfântului Botez TAINA SFINTEI SPOVEDANII TRADITII TROITA comoară a culturii arhaice româneşti Un preot la "Filmul blestemat" 20 mai 2006 Urare de Anul Nou URCUŞUL DUHOVNICESC .Arhimandritul Teofil Paraian Versuri de Horațiu Stoica VESTIMENTAȚIA FEMEII ÎN BISERICĂ VIATA DUPA MOARTE VINDECARI HARICE BOALA SI MOARTEA Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul ZĂMISLIREA MAICII DOMNULUI DE CĂTRE SFÂNTA ANA

Translate

BIBLIA ORTODOXĂ

PENTRU VIZITATORI


PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Postare prezentată

DACĂ DORITI SĂ CONTACTATI ADMINISTRATORUL BLOGULUI

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... DESPRE MINE balulescu_iliana@yahoo....

Powered By Blogger

Blog de Colaje Ortodoxe

Blog de icoane Ortodoxe...

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Biserica - Casa lui Dumnezeu

BLOG CRESTIN ORTODOX

Blog Maica Domnului

MAICA SILUANA VA RASPUNDE

Ce trebuie sa stie un crestin

Blog Crestin Ortodox

Blog Crestin Ortodox
clik pe poză

PSALMII

Lectură potrivită in vreme de post: psalmii

Powered By Blogger

Totalul afișărilor de pagină