sâmbătă, 19 martie 2011

Cele mai inedite biserici din lume (2)

Continuarea topului celor mai originale biserici, mănăstiri și structuri religioase, fără să se țină cont de religie.
26. Biserica cu un A (Madrid, Spania)
O biserică parohială la începutul străzii Alcalde Sainz de Baranda în capitala Spaniei.

27. Biserica “Mr. Eko”

Se găsește pe o insulă, în apropierea taberei în care au avut loc filmările pentru serialul “Lost”. A fost construită pentru cel de-al 3-lea sezon de către personajele, Eko și Charlie, unii dintre supraviețuitorii accidentului aviatic.

28. Biserica Grundtvigs (Copenhaga, Danemarca)
Biserica Grundtvigs se află în districtul Bispebjerg în capitala Danemarcei. Este un exemplu rar de arhitectură expresionistă. Datorită aspectului neobișnuit, biserica este una dintre cele mai cunoscute din Copenhaga.

29. Biserică Catolică (Uruguay, America de Sud)

30. Biserica Felsenkirche aka Biserica din Stâncă (Idar-Oberstein, Germania)
Este o biserică construită într-o nișă din roci naturale, ridicată deasupra caselor din Oberstein. Combinația edificiului cu peisajul muntos face ca acest loc să fie unul magic.


31. Catedrala ridicată de Don Justo însuși! (Mejorada del Campo lângă Madrid, Spania)
Justo Gallego Martinez își construiește singur propria sa catedrală în Mejorada del Campo, un oraș la 20 de km de Madrid (sub linia de zbor a aeroportului Barajas). Aceasta nu este un “model” de catedrală, iar el nu este nici arhitect, nici inginer, nici constructor. Este fermier. “Planurile nu există decât în capul meu” și s-au dezvoltat de-a lungul timpului în funcție de oportunități și de inspirație. Nici măcar nu are autorizație de construcție.
El și-a finanțat munca sa din închirierea sau vânzarea unor terenuri agricole moștenite. Donațiile de la susținători și cele de la vizitatori sunt întotdeauna binevenite.
Coloanele sunt turnate folosind tobe vechi de benzină, arcurile ferestrelor poartă mărcile anvelopelor turnate acolo, iar roțile au fost folosite ca scripeți.


32. Catedrala Maringá (Paraná, Brazilia)
Aceasta este o catedrală romano-catolică ce măsoară 124 metri în înălțime. A fost finalizată în 1972 și este cea mai înaltă biserică din America de Sud și a 16-a din întreaga lume.
Arhitectul José Augusto Bellucci s-a inspirat de la celebrul satelit sovietic, “Sputnik”,  atunci când a proiectat design-ul modern al catedralei, oferindu-i formă conică.


33. Catedrala de Sare Zipaquirá (Cundinamarca, Columbia)
Catedrala de Sare din Zipaquirá, la 49 de kilometri nord de Bogota, este o biserică sub pământ construită într-un tunel de sare în interiorul unui munte, într-o fostă mină de sare.
Pe măsură ce se coboară în biserică, se trece prin mici capele, reprezentând 14 etape ale suferinţei lui Hristos. Sanctuarul din partea de jos are trei secţiuni, reprezentând naşterea, viaţa şi moartea lui Isus.
Prima Catedrală de Sare a fost sfințită în 1954, dar problemele de structură și preocupările privind siguranța au determinat autoritățile să închidă sanctuarul. Biserica actuală s-a construit între 1991 și 1996 cu aproximativ 200 de metri mai jos față de vechiul sanctuar, folosindu-se din nou săpăturile lăsate în urmă de exploatările miniere.


34. Capela Bruder Klaus (Mechernich, Sudul Germaniei)
Capela din beton este construită pe marginea unui câmp în Mechernich, Germania, de către fermierii localității, în onoarea patronului lor, sihastrul Bruder Klaus, care a trăit în secolul al XV-lea.

35. Mânăstirea Piatra Scrisă (Județul Caraș Severin, România)
Piatra Scrisă este o mânăstire ortodoxă din județul Caraș Severin, localizată în comuna Armeniș. Începuturile Mănăstirii Piatra Scrisă sunt legate de icoana Sfintei Treimi, zugrăvită direct în piatra muntelui. Oamenii o ştiau cu mult înainte să fie construită calea ferată dintre Caransebeş şi Orşova.
La un moment dat, un tunel trebuia săpat chiar prin stânca pe care era pictată icoana. Toţi cei care o ştiau o considerau sfântă şi nu treceau prin dreptul ei fără să-şi descopere capul şi să se închine.
De aceea, când s-a auzit că va fi spulberată odată cu stânca pe care se afla, preotul şi primarul satului Armeniş au găsit înţelegere ca tunelul să fie deviat cu câţiva metri, protejând astfel locul. La câteva decenii după aceste întâmplări, lângă icoană a fost ridicată Mănăstirea Piatra Scrisă.

36. Biserica Sfântul Gheorghe (Lalibela, Etiopia)
Lalibela este un sat cunoscut în toată lumea pentru bisericile sale monolitice, având un rol important în istoria arhitecturii monumentelor săpate direct în piatră.
Biserica Sf. Gheorghe este cea mai cunoscută și ultima construită, la începutul secolului al XIII-lea, din cele unsprezece biserici din această zonă. Ea a fost denumită “a opta minune a lumii”. Este săpată în întregime în piatră, în forma unei cruci. Dimensiunea complexului este de 25mX25mX30m, iar în afara bisericii se găsește un mic bazin de botez, construit într-un șanț artificial.


37. Biserica Trendsetters (Phoenix, SUA)
Construită în 1973 de Neil Frisby. Oare, Frisby a vizitat Egiptul înainte de a o ridica?

38. Capela în Stâncă (Arizona, SUA)
Această fascinantă capelă romano-catolică este amplasată într-o stâncă de culoare roșie și are o panoramă incredibilă. Construită de Marguerite Brunswig Staude, o studentă a celebrului architect Frank Lloyd Wright, Capela Sfintei Cruci a fost finalizată în 1956 și este principala atracție turistică pentru cei care vizitează regiunea Sedona.
Unii spun că această capelă îi poate mișca și pe cei nereligioși.

39. Capela Wireman la Colegiul Eckerd (St. Petersburg, Florida, SUA)
Inspirată de lucrările arhitectului Eero Saarinen, capela a fost proiectată de o firmă extrem de apreciată în toată lumea “Perkins şi Will”. Caracteristicile cheie ale design-ului sunt forma octogonală și scaunele puse în cerc, fereastra circulară din centrul acoperișului care direcționează lumina solară în centrul sanctuarului, panourile mici de sticlă care reflectă lumina apei din exterior către interior, precum și grinzile care amintesc de contraforturile catedralelor medievale, inducând un sentiment atemporal, într-o structură contemporană.
Un copil, aflat în excursie la Colegiul Eckerd, a spus despre această capelă că este ca “un Isus-păianjen care coboară din spațiu”.

40. Capela Saint-Michel d’Aiguilhe (Le Puy-en-Velay, Franța)
Este poate una dintre cele mai remarcabile priveliști din Franța – o capelă cocoțată pe o gură de vulcan. Aceasta este stânca Aiguilhe, la marginea comunei Le Puy-en-Velay, din regiunea Haute-Loire. Capela Saint-Michel este acolo de 1048 de ani, de când episcopul Gothescalk a construit-o în 962 la reîntoarcerea lui dintr-un pelerinaj făcut la Santiago del  Compostella în Galicia (Spania). În 1955 muncitorii au găsit relicve sub altar, acestea fiind de când s-a construit capela. Până sus trebuie urcate 268 de scări, săpate și acestea în piatră.

41. Santuario Madonna delle Lacrime (Siracuza, Sicilia, Italia)
La nord de Muzeul de Arheologie din Siracuza se află o structură rotundă încă incompletă, Santuario Madonna delle Lacrime, proiectată de Enrico Castiglioni. Construcția va avea, când va fi terminată, 76 metri înălțime.  Sanctuarul stă pe locul unde în anul 1953, se spune că o statuie din ipsos, reprezentând-o pe Fecioara Maria, a plâns de câteva ori atunci când o femeie se chinuia să nască și care striga chemând-o în ajutor pe Fecioară.
Până la finalizarea clădirii, oamenii  pot veni să se roage într-o cameră temporară unde se găsesc și documente care pot dovedi miracolul Madonnei care a plâns.

42. Schit (Insula San Juan de Gaztelugatxe, Spania)
O mică biserică, care este de obicei închisă, datează din secolul al X-lea și pare că a aparținut Cavalerilor Templieri. În 1053, ea a fost donată de către Íñigo López, primul Lord de Biscay, mânăstirii San Juan de la Peña.
În 1593 schitul a fost atacat şi jefuit de Francis Drake. Printre alte incidente, acesta a luat foc de mai multe ori. În 1978 a fost distrus într-un astfel de incendiu. Doi ani mai târziu, a fost reinaugurat.
Accesul la schit se face printr-un drum îngust, care traversează podul solid de piatră, urcând 237 de scări. Conform unei legende, după urcarea obositorului colț de stâncă, ar trebui să suni dintr-un clopoțel de trei ori și să îți pui o dorință.


43. Biserica Arbore (Județul Suceava, România)
Această biserică are hramul “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Este prima biserică pictată din zona Moldovei, inclusă în patrimoniul UNESCO.  Numele ei și al comunei sunt date după numele boierului, Luca Arbore (care a trăit în timpul domniei lui Ștefan cel Mare).  Arbore a  construit-o în 1503. Ridicarea acesteia a durat cinci luni.
După 38 de ani de la ridicarea bisericii, în anul 1541, la iniţiativa Anei – sora boierului Arbore – se va realiza ansamblul de pictură exterioară şi interioară, de către meşterul moldovean Dragoş Coman din Iași. Pentru că  nu era un cleric, ci un exponent al lumii laice,  acest lucru se va vedea în spontaneitatea picturii, în transparenţa culorii, aidoma unei acuarele, în construcţia siluetelor, care au uneori gesturi şi atitudini necanonice. Prin Mănăstirea Arbore, Dragoş Coman introduce în pictura bisericească unul dintre cele mai laice monumente de artă moldovenească.

44. Capela de pe Piatră (Allenspark, Colorado, SUA)
Fondatorul, monseniorul Joseph Bosetti, a fost animat ani de zile de ideea că într-o zi va construi o capelă în acest loc. În 1916, el şi doi prieteni au observat un meteorit care a căzut în timpul nopții. A doua zi în căutarea rămășițelor meteoritului, Bosetti  a dat peste o piatră mare. Frumusețea peisajului a inspirat preotul, care și-a adus aminte de cuvintele lui Isus către Petru: “Pe această Piatră, îmi voi construi Biserica.”
Jurându-și în acea zi să construiască capela, Bosetti s-a rugat aproape 20 de ani pentru a obține fonduri. De-a lungul timpului, el s-a aflat într-o continuă bătălie cu un departament al autostrăzilor din Colorado, care avea în plan să dinamiteze o bucată enormă de granit pentru a extinde o șosea. În cele din urmă, Bosetti a câştigat bătălia iar capela a putut fi construită. Ea a fost proiectată de arhitectul Jacques Benedict, din Denver.
În 1993, Papa Ioan Paul al II-lea  a vizitat capela în timpul călătoriei sale în Denver, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului şi a binecuvântat personal lăcașul.

45. Capela Cadet (Academia Forțelor Aeriene, Colorado, SUA)
Capela Cadet, finalizată în 1962, a fost proiectată de către arhitecții Walter Netsch din Skidmore și de Owings și Merrill din Chicago. Controversată iniţial pentru design-ul său, Capela Cadet a devenit un exemplu de arhitectură modernistă.

46. Biserica Sf. Augustin (Brookland, Kent, Marea Britanie)
Este o biserică din secolul al XII-lea, din lemn, iar clopotnița este separată de restul bisericii.

47. A Treia Biserică a lui Hristos (Biserică Scientologică – Washington, SUA)
Această biserică este, probabil, cea mai urâtă clădire din Washington.  Construită în 1971, ea exemplifică o formă de artă arhitecturală modernistă care ar putea foarte bine să se numească: “artă brutală”.
Departe de a fi o mişcare estetică, această “artă brutală” se concepe pe sine ca fiind o revoluţie culturală, una care înlocuieşte ornamentarea burgheză (muluri, coloane şi turle) cu fațade de beton, pentru a oferi omului nou socialist ideea de egalitate între clasele sociale.

48. Capela Thorncrown (Eureka Springs, SUA)
Chiar în afara orașului Eureka Springs în Arkansas Ozarks – el însuși un loc extraordinar de frumos –  se află această capelă mică, paşnică, non-confesională.
Proiectată de Fay E. Jones,  în 1979, finalizată în iulie 1980.


49. Biserica Birdhouse (Greer, Carolina de Sud, SUA)
Un colorat cuib de păsări, făcut în formă de biserică, stă atârnat pe gardul cuiva în Greer, Carolina de Sud. Poate că pasărea care locuiește acolo este o pasăre-preot colectând donații-semințe de la enoriașii săi, evident alte păsări.

Niciun comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Etichete

“Hristos a inviat 1 MARTIE 10 MINUNI ALE LUMII...DESPRE CARE NU STIAI 10 sfaturi pentru barbati 100 POVETE ORTODOXE 42 DE SFATURI PENTRU 100 DE ANI ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESC ACATIST DE POCĂINŢĂ (folositor pentru pruncii avortaţi ACATISTE ACATISTUL SF. PROOROC DAVID Adormirea Maicii Domnului AICI GASESTI CANTARI DUHOVNICESTI-LITURGICE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI VIETILE SFINTILOR AICI UN PROGRAM ORTODOX-24 ORE ORTODOXE ALFABETUL... CREŞTINULUI ORTODOX APA SFINTITA Articole Apopei Roxana AU NEVOIE DE AJUTOR Biblia - Cartea vieţii Biblia cea adevărată Biciul lui Dumnezeu Binecuvantare Binecuvântarea părintilor asupra copiilor BISERICI BISERICI TIMISOARA BOBOTEAZA Buna Vestire CANONUL ŞI PRAVILA Care sunt şi ce semnificaţie au veşmintele preotilor Cartea cu cele douăsprezece vineri... Casa sufletului CĂRTI Căsătoria creştinelor ortodoxe cu musulmani - Capcană periculoasă Când trebuie să mergem la Sfânta Biserică? Ce se intampla cu oamenii care mor nespovediti ? CELE 10 PORUNCI CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE Cele trei cete diavolesti CICLUL MENSTRUAL ȘI SLUJBELE BISERICEȘTI CITATE DE INTELEPCIUNE CITATE DIN SFANTA EVANGHELIE Completare la cateheza „O mamă creştin ortodoxă“ Completare la cateheza despre Lumânare COMPORTAREA IN BISERICA Copii si Capcanele iadului CREDINŢA CEA ADEVǍRATǍ CREZUL CRUCEA – semnul iubirii Lui Hristos pentru oameni Crucea Sfantului Andrei CUGETARI SI CITATE ORTODOXE Cum inseala diavolul pe om Cum ne imbracam cand mergem la biserica... CUM SA NE RUGAM CUM SE FACE UN POMELNIC Cum se vede Dumnezeu Cum trebuie sa ne închinăm în biserică CUVANT CATRE CRESTINII ORTODOCSI DESPRE SFANTA TRADITIE CUVÂNT CǍTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE P Ă C A T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE E G O I S M Cuvânt către creştinii ortodocşi – Spovedania unui monah din Muntele Athos CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE C U L T U L A D V E N T I S T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE CULTUL BAPTIST Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Diferenţele dintre ortodocşi şi catolici CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE POMENILE SI RUGĂ CIUNILE PENTRU CEI ADORMIŢI CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE S F Â N T A B I S E R I C Ă O R T O D O X Ă CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE Cuvânt către creştinii ortodocşi despre ZICERI şi contra ZICERI Cuvînt către crestinii Ortodocsi De ce avem pagube în gospodărie? De ce credinţa ortodoxă este cea adevărată ? De ce nu avem bănci în biserică ? DESPRE NECAZURI ŞI SUFERINŢĂ DESPRE CREAŢIONISM ŞI EVOLUŢIONISM DESPRE PĂCATUL BETIEI DESPRE V E Ş N I C I E Despre cinstirea sfintelor moaște DESPRE P R O S T I T U Ţ I E Despre prietenie Despre Rugaciunea - Tatal nostru DESPRE A C U P U N C T U R A DESPRE ACTELE CU CIP DESPRE ARTA SI RELIGIE DESPRE ASCULTARE DESPRE ATEISM DESPRE AVORT DESPRE BETIE Despre blândete Despre Blesteme DESPRE BOALA DESPRE BOALĂ SI SUFERINTĂ Despre bunătate DESPRE C R E D I N Ţ Ă DESPRE CAPCANELE PE CARE NI LE INTINDE TELEVIZORUL DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR Despre credinta DESPRE CRUCE CANDELE..ICOANE Despre Denii Despre depresie DESPRE DESFRANARE DESPRE DISCOTECĂ Despre droguri Despre Duhul Sfant DESPRE EGOISM DESPRE EUTANASIE Despre Evolutionism Despre farmece si vrăji DESPRE FĂTĂRNICIE DESPRE FEMEIA CRESTINA DESPRE FERICIRE Despre frică Despre fumat DESPRE GANDURI SI INFRUNTAREA LOR Despre Halloween Despre horoscop . DESPRE INCINERARE DESPRE INGERUL PAZITOR DESPRE INVIDIE SI URA Despre Ispită DESPRE IUBIRE Despre iubirea de aproapele DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI Despre mama creştin-ortodoxă DESPRE MANDRIE DESPRE MANIE DESPRE MANTUIRE Despre masturbare DESPRE METANII DESPRE MINCIUNA DESPRE MOARTE DESPRE NĂDEJDE Despre O.Z.N.-uri DESPRE OMUL FRUMOS..DAN PURIC Despre Ortodoxie DESPRE P O C Ă I N Ţ Ă DESPRE PACAT DESPRE PARASTASE DESPRE PATIMILE OMULUI Despre păcat DESPRE PLANSURI DESPRE POCAINTA Despre pocăinţă DESPRE POCĂINŢĂ ŞI SPOVEDANIE DESPRE POMELNIC ŞI ACATIST DESPRE POST DESPRE PREOTUL DUHOVNIC Despre Psaltire Despre puterea Sfintei Cruci Despre Răbdare Despre rugăciune DESPRE SARINDARE DESPRE SECTARI DESPRE SFANTA ANAFORĂ DESPRE SFANTA LITURGHIE DESPRE SFANTA TREIME Despre Sfânta Împărtășanie Despre sfintele Pasti DESPRE SFINTENIE SI FARMECE DESPRE SFINTI DESPRE SLAVA DESARTA Despre smerenie DESPRE SUFLET DESPRE TAINA MIRUNGERII DESPRE TALISMAN DESPRE TAMAIE DESPRE VALENTINE’S DAY Despre Vâsc DESPRE VEDENII SI DIAVOLI Despre Vesnicie Despre Virtute Despre vise DESPRE VRAJI DESPRE YOGA ŞI REÎNCARNARE DIN INVATATURILE PARINTELUI IACOB IONESCU Din sfaturile Maicii Siluana Vlad DIN SFATURILE PARINTELUI IOAN DIVERSE Dovada de la IERUSALIM pe care CRESTINISMUL o astepta de 2000 de ani! DRUMUL SUFLETULUI DUPA MOARTE DUCEŢI-VĂ ŞI VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR (Luca 17: 14) Duminica dinaintea inaltarii sfintei cruci Duminica Samaricencei Duminica Sfintei Cruci Dumnezeu nu ne vindecă întotdeauna trupul? DUMNEZEU ŞI OMUL FALSII STAPANI FAMILIA FEMEIA CANANEIANCA FERICIRILE FLORIILE FLORILE LA ICOANE GANDURI PENTRU ZILELE CE VIN Grija fata de suflet(Sfantul Ioan Gura de Aur) HRANA PENTRU SUFLET HRISTOS VINE ATUNCI CAND îI SEMENI! ICOANE FACATOARE DE MINUNI Ieromonahul Savatie Baştovoi Inaltarea Domnului Inăltarea Domnului INĂLTAREA SFINTEI CRUCI INCINERARE SAU INHUMARE Intampinarea Domnului INTERVIURI INTERZIS...FEMEILOR ! Intrarea în Biserică a Maicii Domnului INVATATURI CRESTINE INVATATURI CRESTINE SPUSE DE SFINTII PARINTI INVĂTĂTURĂ DE CREDINTA CRESTIN ORTODOXĂ Ioan Monahul ISTORIOARE DUHOVNICESTI iu Iubim câinele şi uităm pe Dumnezeu??? Izvorul Tămăduirii ÎN FIECARE DUMINICĂ SĂ MERGEM LA SFÂNTA BISERICĂ Înălţarea Domnului Îndemnurile Maicii Pelagheia din Reazan Întrebări şi răspunsuri din credinţa creştin ortodoxă şi din Noul Testament ÎNVĂTĂTURI CORECTE ŞI ÎNVĂŢĂTURI GREŞITE DESPRE SĂRBĂTORI ÎNVĂŢĂTURA DESPRE DUMNEZEU Învăţătură despre icoana Sfintei Treimi Învăţături patristice La ce foloseşte rugăciunea neîncetată? LITURGHIA CATEHUMENILOR Maica Gavrilia Papaiannis MANASTIRI Maxime si cugetari crestine Mândria spirituală MESAJE DIN APOCALIPSA Miercurea Patimilor MILĂ SI MILOSTENIE MILOSTENIE MINUNEA DE LA SFANTUL MORMANT Minunea Taborică MINUNI MINUNI CU IISUS HRISTOS MINUNI DIN ZILELE NOASTRE MIR DE NARD AUTENTIC IN ROMANIA Motive şi simboluri: Ciocanul MUZICA ORTODOXA Nașterea Domnului (Crăciunul) NEINTELEGERILE VIETII...DRUMUL SPRE SINUCIDERE O ISTORIOARA CU O VEDENIE FALSA OAMENI CU CARE NE MANDRIM OBICEIURI DE SFINTELE PASTE ORTODOX PACAT SAU NU? PARACLISUL MAICII DOMNULUI PARASTASELE SI FOLOSUL LOR PARINTELE ARHIMANDRIT JUSTIN PARVU PARINTELE IOSIF TRIPA PARINTELE IUSTIN PARVU Parintele Proclu PAROHIA VIILE TIMISOARA PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC ŞI PROCLU NICĂU DESPRE JUDECAREA PREOŢILOR Părintele Calistrat păzitorul vieţii Pedeapsa Pelerinaj Dobrogea 2018 Pelerinaj Israel 2017 Pentru cei ce nu pot avea copii Pentru scaparea de demoni Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul Peştera celor veşnic osândiţi PILDA PILDE PILDE CRESTINE Pilde pentru suflet POEZII Poezii - preot Ioan POEZII CU CAMELIA CRISTEA Poezii cu Eliana Popa Poezii cu Maria Pintecan POEZII CU MOS CRACIUN Poezii cu Preot Ion Predescu Poezii Daniela Poezii de Maria Luca Poezii de Ciabrun Marusia Poezii de COSTEL URSU Poezii de Daniela Florentina Luncan Poezii de Horatiu Stoica Poezii de Mihaela Stoica - Cucoanes Poezii de Preot Sorin Croitoru Poezii de Sf. Ioan Iacob Hozevitul Poezii Horatiu Stoica Poezii pentru Dumnezeu POGORAREA SFANTULUI DUH Poiezii de Traian Dorz POIEZIOARE POMENI SI SARINDARE Pomenirea celor 40 000 de mucenici POMENIREA MORTILOR Povara Crucii POVESTIRI DIN PATERIC POVESTITE DE SFINTI PREOT GEORGE ISTODOR Preot Ilarion Argatu PREOT IOAN PREOTUL DUHOVNIC PREVIZIUNI ALE SFINTILOR PROFETII Prohodul Adormirii Maicii Domnului PROOROCUL MOISE PSALMI. PSIHOLOGIE CRESTINA PUTEREA SFINTEI CRUCI PUTEREA CUVANTULUI PUTEREA RUGACIUNII Răspuns înţelept RUGA LA CEAS DE SEARA : Rugaciune pentru dobandirea de prunci Rugaciune pentru izbavire de boala Rugaciune pentru pogorarea Sfantului Duh RUGACIUNEA DE MULTUMIRE RUGACIUNEA LUMANARILOR APRINSE. Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca RUGACIUNI RUGACIUNI LA INTRAREA IN BISERICA Rugăciune Rugăciune pentru bolnavi Rugăciune pentru toti binefăcători si miluitori mei Rugăciunea de dimineaţă Sfântului Grigorie Palama Rugăciunea către Sfântul înger Rugăciunea minții RUGĂCIUNEA PREASFINŢITULUI EREMEI CĂTRE SFÂNTUL MARE MUCENIC PANTELIMON Rugăciuni către domnul nostru Iisus Hristos Rusaliile SAITURI IMPORTANTE Sãptãmâna Patimilor SARBATORI SATANISMUL ÎN MUZICA ROCK Să nu-i mai judecăm pe preoţi!!! Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate Săptămâna Patimilor Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos (6 august) Sclavia modernă SCURTE REGULI PENTRU O VIAŢĂ CUCERNICĂ LA UN CREŞTIN ORTODOX Secta Desancăi Nicolai din Arad SF DIMITRIE sfa Sfantii Petru si Pavel Sfantul Antim Ivireanu Sfantul Antonie Cel Mare SFANTUL MASLU Sfantul Nicolae Sfantul Spiridon Sfantul Teodor Sfantul Valentin SFANTUL VASILE CEL MARE Sfaturi de la Preot Ioan Clopotel SFATURI CATRE CRESTINII ORTODOCSI SFATURI DE LA PARINTELE IOAN Sfaturi de la Preot Ioan SFATURI DESPRE IERTARE SFATURI DUHOVNICESTI Sfaturi duhovniceşti SFATURI ORTODOXE SFATURI PENTRU PARINTI SFATURILE LUI VALERIU POPA Sfântul Gheorghe Sfântul Nectarie Sfinte sărbători Sfintele Paste. SFINTELE TAINE SFINTI Sfintirea uleiului SFINŢII PATRUZECI DE MUCENICI DIN SEVASTIA. SPUSE DE PARINTELE STANILOAIE SPUSE DE SFINTII PARINTI Statornicia în credinţă STATUS DESPRE VIATA Sufletul copilului : sincer şi curat....! SUPERSTITII TAINA NUNTII Taina Sfântului Botez TAINA SFINTEI SPOVEDANII TRADITII TROITA comoară a culturii arhaice româneşti Un preot la "Filmul blestemat" 20 mai 2006 Urare de Anul Nou URCUŞUL DUHOVNICESC .Arhimandritul Teofil Paraian Versuri de Horațiu Stoica VESTIMENTAȚIA FEMEII ÎN BISERICĂ VIATA DUPA MOARTE VINDECARI HARICE BOALA SI MOARTEA Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul ZĂMISLIREA MAICII DOMNULUI DE CĂTRE SFÂNTA ANA

Translate

BIBLIA ORTODOXĂ

PENTRU VIZITATORI


PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Postare prezentată

DACĂ DORITI SĂ CONTACTATI ADMINISTRATORUL BLOGULUI

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... DESPRE MINE balulescu_iliana@yahoo....

Powered By Blogger

Blog de Colaje Ortodoxe

Blog de icoane Ortodoxe...

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Biserica - Casa lui Dumnezeu

BLOG CRESTIN ORTODOX

Blog Maica Domnului

MAICA SILUANA VA RASPUNDE

Ce trebuie sa stie un crestin

Blog Crestin Ortodox

Blog Crestin Ortodox
clik pe poză

PSALMII

Lectură potrivită in vreme de post: psalmii

Powered By Blogger

Totalul afișărilor de pagină