O Biblie scrisă cu litere de aur acum 1500 de ani

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...
O Biblie scrisă cu litere de aur acum 1500 de ani a fost descoperită în Turcia, în arhiva Palatului de Justiţie.

Biblia este scrisă în limba siriacă. Experţii de la Muzeul de Etnografie din Ankara, capitala Turciei, au declarat că va fi lansată o cercetare extinsă pentru a determina vârsta exactă a manuscrisului. Se intenţionează restaurarea lui, în vederea expunerii sale publicului larg, a spus Ministrul Culturii şi Turismului din Turcia, Ertugrul Gunay.
Această Biblie a făcut parte dintr-o serie de artefacte istorice confiscate de la contrabandişti în anul 2000, în sudul Antalyei, şi a fost uitată în depozitul Curţii Supreme Turceşti.

Biblia este o descoperire uimitoare, fiind scrisă în limba siriacă, un dialect al limbii aramaice, care a fost vorbită de Mântuitorul Iisus Hristos. Ea este scrisă pe piele de animal şi conţine ilustraţii fascinante cu Cina cea de Taină şi cu cei 12 Apostoli.
Pergamentul are 52 de pagini şi unii specialişti spun că ar fi similară cu Biblia Barnahass, conţinând unele cărţi necanonice.Vaticanul a trimis o cerere în Turcia pentru a investiga textul, deşi propria sa ambasadă la Ankara neagă cererea. Valoarea acestei scrisori este estimată la 25 milioane de euro.

Bine ,va veti intreba,pe buna dreptate,ce i-a gasit pe turci,musulmani fiind,sa dea publicitatii o asemenea descoperire???
Mai ales ca sunt prezentate scena ca Cina cea de Taina,Apostolii,ba chiar multe din minunile facute de Hristos.
Pai am sa va spun eu care de 20 ani ma invart in lumea araba si turca.Am multe cunostinte printre oamenii de cultura turci,in paranteza fie spus am vazut vreo 30 sabii ale lui Stefan cel Mare,nu una,si stiam de mult de acest manuscris.
Turcii cauta sa traduca nici mai mult sau mai putin decat ideea ca Iisus ar fi spus prin aceasta Biblie ca va veni un urmas al Sau ce va schimba totul-Mahhomed.
Ei cauta intelesuri noi,compileaza cuvinte,fraze,de unde sa se deduca aceasta blasfemie pentru noi crestini.Nu mai e cazul sa amintesc ca noi crestinii nu vom putea vreodata sa cercetam aceasta Biblie.Oricum ar sta lucrurile, in Biblia descoperita si tradusa din Etiopia,circa anii 400,Abu Garima,am scris despre ea,nici pomeneala sa se scrie despre o asemenea blasfemie.
Sursa de unde am preluat stirea:
http://actualidad.noticiascristianas.me/biblia...

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare