CELE 3 FRICI ALE DRACILOR..Odată, când fericitul Ioan (din Bostre) stătea la rugăciune, i s-au deschis ochii duhovniceşti şi i-a văzut pe draci. Nici nu cutezau să se apropie de omul lui Dumnezeu, nici nu voiau să plece departe de el. Văzându-i cuprinşi de frică, Ioan i-a întrebat de ce se tem aşa de mult. Au răspuns dracii: "De trei lucruri: de cel pe care voi, creştinii, îl purtaţi la gât; de cel cu care vă spălaţi în biserică şi de cel pe care îl mâncaţi în biserică". Omul lui Dumnezeu a întrebat din nou: "Dar din acestea trei de care vă temeţi cel mai mult?" I-au răspuns cetăţenii iadului: "De cel pe care îl mâncaţi în biserică".

Oare nu-ţi este limpede? Lucrul pe care creştinii îl poartă la gât e crucea. Cel cu care sunt spălaţi în biserica este apă sfinţită cu care sunt stropiţi, iar ceea ce mănâncă în biserica este Sfânta împărtăşanie. Crucea e semnul biruinţei prin pătimirea din dragoste. Apă sfinţită curăţeşte şi simbolizează curăţia duhovnicească şi trupească. Împărtăşirea este masa cerească pe care se îmbie sufletului spre hrana Trupul şi Sângele lui Dumnezeu. Aşadar, oare e de mirare că puterile iadului tremura de acestea trei? Ele şoptesc oamenilor sfaturi cu totul potrivnice acestora, şi anume:

1) să fugă sub un pretext sau altul de orice pătimire (osteneală), lucru prin care vor să dezrădăcineze din inimile oamenilor dragostea şi iubirea de aproapele;

2) să trăiască în necurăţia păcatului, lucru prin care vor să îi facă pe oameni supuşi şi rude ale lor îndeaproape şi să-i îndepărteze de Preacuratul Dumnezeu şi

3) să chinuie şi să istovească sufletul lor prin înfometare nedându-i nici o hrană dumnezeiasca - hrana după care sufletul năzuieşte prin firea să - şi să-l hrănească numai cu hrana pământească la fel ca pe dobitoace. Iar de Împărtăşanie se tem cel mai mult duhurile iadului fiindcă ea e încununarea înălţimii omului până la Dumnezeu şi a unirii lui cu Dumnezeu.

De la Dumnezeu, pace ţie şi binecuvântare.

(Sf. Nicolae Velimirovici - Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi)

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare