9 MARTIE - SF 40 MUCENICI DIN SEVASTIA

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE!

Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte la 9 martie pe Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia. Aceştia erau soldaţi creştini, aflaţi în slujba împăratului roman Licinius. Aflând despre credinţa lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit să se închine idolilor. Refuzând, cei 40 de soldaţi au fost întemniţaţi timp de opt zile şi bătuţi cu pietre.

Mai multe informaţii a oferit pentru TRINITAS TV, istoricul Academician Emilian Popescu: „Toate încercările care le-au făcut ca să renunţe la credinţă n-au dat rezultat. Şi atunci s-a gândit comandantul respectiv să-i dezbrace de haine şi să-i ducă într-un lac, care era cam în centrul oraşului Sevastia lângă un Gimnaziu. Gimnaziul de atunci era un fel de şcoală cu o palestră, unde se făceau exerciţii sportive. Şi acolo era şi un lac. S-au gândit să-i bage în lacul respectiv, iar la 9 martie iernile erau grele acolo fiind regiune muntoasă, şi sperau să nu mai iasă niciunul viu de acolo. Au stat noaptea acolo dezbrăcaţi şi se vorbeşte că ei s-au îmbrăţişat să-şi păstreze căldura”.

Unul dintre cei 40 de soldaţi nu a mai rezistat şi a cerut să fie scos pentru a intra în baia caldă din apropiere. Din cauza diferenţei de temperatură acesta a murit. Un alt creştin, martor al evenimentului, a intrat în apa rece alături de ceilalţi pentru a-şi mărturisi credinţa sa în Hristos: „Dimineaţa, când au văzut că nu au murit, s-a hotărât arderea lor pe rug. Şi unul dintre ei, a cărui mamă asista la toată povestea aceasta, nu a mai putut şi a fost purtat de mama lui şi a fost dus de mama lui cu căruţa la locul unde trebuiau să fie arşi. Au fost arşi şi Sfântul Vasile cel Mare, care are o cuvântare la 9 martie, spune că resturile care au rămas din ei au fost date pe apa unui râu. Dar nu toate resturile, pentru că se păstrează moaşte din Sfinţii 40 de mucenici”.

Tot la 9 martie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte şi pe Sfântul Mucenic Urpasian.
Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.

Pentru a cunoaşte mai bine faptele lor vă invit să vizionaţi un film tradus în limba română:
http://www.youtube.com/watch?v=2JdY1vU5WEk
Trimiteți un comentariu

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare