SE POT BOTEZA COPIII ÎN POSTURI?

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Mă întreabă un domn dacă se poate boteza în posturi. Se poate boteza oricând, pentru că Botezul se face în interesul pruncului, nu al participanților ca martori oculari la Sfânta Taină. Nu se poate obiecta că Botezul produce bucurie, iar bucuria este interzisă în posturi! Bucuria unui Botez este duhovnicească: "Bucuria că a venit om pe lume", cum zice Domnul nostru. Bucuria că un prunc a devenit fiu al lui Dumnezeu, frate al Domnului și templu al Duhului Sfânt. Să nu se obiecteze că Botezul este motiv de petrecere, iar petrecerea este interzisă în posturi! Pentru că nu pruncul cere petreceri și desfătări, ci "neamul acesta desfrânat și păcătos"! Neamul acesta doritor de desfătări, ca și bogatul Evangheliei lui Lazăr: "Se desfăta în toate zilele, în chip strălucit", sau cel căruia i-a rodit țarina: "Bucură-te suflete al meu.. Mănâncă, bea, veselește-te"! Deci nu-i de vină încreștinarea pruncului pentru obiceiurile sodomice și pre-potopice ale ortodocșilor de azi.
Falșii creștini din zilele noastre vor găsi mereu prilejuri și justificări pentru petreceri "strălucite". Preoții nu recomandă botezurile în posturi, datorită așa-ziselor "cumetrii", adică a bairamurilor care le urmează. Ei cred că a aproba un Sfânt Botez în post echivalează cu a da binecuvântare pentru petrecere. Eu însă le spun clar: "Este dreptul pruncului de a deveni fiu al lui Dumnezeu. Dar nu este și dreptul vostru de a batjocori sfântul post, luând în râs poruncile Duhului Sfânt transmise prin regulile bisericești! Așa că voi aduceți pruncul la Botez, apoi faceți cum vă taie capurile. Voi veți răspunde la judecata lui Hristos. Eu nu vă dau binecuvântare pentru petrecere lumească"!
Domnul să ne lumineze pe toți, amin.

Preot Sorin Croitoru, Mantova, Italia
Trimiteți un comentariu

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare