CUVANT DE INVĂTĂTURĂ..

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Spune Sfantul Siluan Athonitul: "DUHUL SMERENIEI BUCURA PE DOMNUL, MAI MULT DECAT TOATE" si ne indeamna Sfantul Siluan sa fugim de mandrie, caci din pricina mandriei DUHUL SFANT NE PARASESTE si ni se intunecă mintea, inima, gandirea si ochii sufletului (ne tulburam sufleteste). La intrebarea daca m-am mandrit, am raspuns: DA, de nenumarate ori! Insa, cand am inteles in ce mare ratacire sunt, am plans amarnic si ma straduiesc sa nu mai pacatuiesc, caci dintre toti vrajmasii, DIAVOLUL MANDRIEI ESTE CEL MAI RAU. Incerc sa urmez si eu dupa puterile mele sfatul Sfantului Macarie Egipteanul care zice: "INTRA IN MINTEA TA SI ACOLO TE LUPTA CU SATANA" (adica, roaga-te cu sufletul smerit si cu lacrimi in ochi, postind si nevoindu-te).
Nicaieri nu va exista IUBIREA FARA SMERENIE si nici SMERENIE FARA IUBIRE. Sfantul Parinte Proclu Nicau spunea: "Pana la urma tot smerenia este varful tuturor virtutilor". Smerenia se dobandeste cand cerem iertare, cand luam greselile asupra noastra. Dobandim smerenie cand ne spovedim si cand facem ascultare de parintele duhovnic. Insusi Iisus Hristos ne-a indemnat: "Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre" (Matei 11:29).
                                                                                                                   Preot Ioan.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare