TOT OMUL ESTE SARAC SI SARMAN

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Spune dreptul Iov (1:21) in Biblie: "Gol am iesit din pantecele maicii mele si gol ma voi intoarce in mormant".
CACIULA de pe capul omului este lucrata din blana unui miel, GULERUL, din blana de vulpe, CUREAUA pantalonilor, din pielea de vitel, CAMASA, din canepa, NASTURII, din sideful scoicilor, INCALTAMINTEA din piele de animale rumegatoare.

   Daca omul ar da inapoi toate cele primite, ar fi mai golas ca puii de pasare. Omul este foarte sarac ("Iar eu sunt sarac si sarman, Dumnezeule ajuta-ma!" - Psalm 69), cu viata mai scurta ca a untului fata de razele de soare. Omul, ar trebui sa priveasca nu doar in stanga si in dreapta, ci sa priveasca si in sus, insa, nu doar atunci cand deschide umbrela. Ce s-a ales de Adam care a trait 930 de ani? Oricare trup este un pumn de tarana si cand Dumnezeu ii ia sufletul, el devine pamant bun de caramizi: "Pamant esti si in pamant te vei intoarce" (Facerea 3:19). Aceasta este prima lectie pe care trebuie s-o inveti si pentru ca Duhul Sfant sa vina peste tine, smereste-te, zicand: Sunt pamant, sunt praf si tarana!
   Omul, este o fiinta nobila, creata de mainile lui Dumnezeu, menita sa stea cu ingerii la masa, dar se lasa inselat de diavoli: Omul INVIDIOS, seamana cu un dulau coltos, care vrea sa-l sfasie pe semenul lui; Omul ZGARCIT, are matele pestrite, este ca un sarpe veninos care se repede sa muste si sa ucida; Omul MANDRU, este plin de sine ca un curcan, care se umfla de insasi goliciunea lui; Omul LACOM, este ca un lup care vesnic umbla sa sfasie si sa inghita. Doamne, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi pacatosii robii tai. Amin si Aliluia!

                                                                                                                   Preot Ioan.

Trimiteți un comentariu

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare