PATIMA SLAVEI DESARTE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Daca diavolul mandriei nu izbuteste sa-l  amageasca pe om, spre slava desarta prin SCUMPETEA HAINELOR, incearca sa-l ispiteasca prin IMBRACAMINTEA PROASTA si pe cel ce nu l-a putut face sa fie ingamfat prin CINSTE, pe acela il duce la NEBUNIE prin asa-zisa RABDARE A NECINSTEI; iar pe cel ce nu l-a putut impinge la slava desarta pentru DESTOINICIA IN CUVANT, il amageste prin TACERE, facandu-l sa-si inchipuie ca a dobandit LINISTEA. Daca n-a putut molesi pe cineva prin BELSUGUL BUCATELOR, il slabanogeste prin POSTUL pe care il tine DE DRAGUL LAUDELOR" (Pateric - Despre slava desarta).

   Asadar, dragii mei sa luati aminte cat de perfida este aceasta patima si in cate feluri ne poate insela. Mult rau va face acela care va lauda, este ca si cand ati alerga in mare viteza si cineva v-ar pune piedica. Atunci cand va lauda cineva, sa-i multumiti pentru compliment cu zambetul pe buze, iar in suflet sa ganditi asa: Nu ma laudati pe mine, fiindca eu sunt adancul pacatului, nu exista  icoane cu chipul meu in Bisericile Ortodoxe, nu este numele meu in calendar, cu cruce rosie si atunci merit ocara si nu lauda. Toata lauda se cuvine doar lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor Sai. Amin si Aliluia!
                      Preot Ioan.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare