DREPT ESTI DOAMNE si NU EXISTA NEDREPTATE INTRU TINE!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Bucuria mea asa ne indeamna Domnul nostru Iisus Hristos: "Cand vei fi lovit peste obrazul drept, intoarce-l pe celalalt" (Matei 5:39). De obicei cand cineva este lovit peste fata, este lovit cu mana dreapta peste obrazul stang, nu peste cel drept. Domnul Iisus Hristos a vrut sa arate prin obrazul drept, jignirea, injosirea, necazul suferit pentru un lucru drept, in care nu esti vinovat. A intoarce obrazul stang inseamna ca atunci cand esti jignit (jignita), fara a fi vinovat (vinovata), sa-ti amintesti de faptul ca L-ai rastignit prin pacatele tale, de nenumarate ori pe ori pe Domnul si Dumnezeul tau Iisus Hristos, iar prin aceasta recunoastere sa te smeresti si sa primesti ocara ce-o consideri nedreapta, ca pe ceva cuvenit. Amin si Aliluia!

                                                      DESPRE  SMERENIE

            "Cel care se teme de Dumnezeu are intotdeauna tovaras SMERENIA. Si smerenia il duce la IUBIRE si la MULTUMIRE FATA DE DUMNEZEU. Adica, cugeta la viata de dinainte, la diferitele pacate si la ispitele lui, si cum l-a salvat din acestea Domnul, si l-a purtat din viata patimilor, la viata dupa Dumnezeu. Deci, prin asemenea ganduri, dobandeste si IUBIREA FATA DE DUMNEZEU, Binefacatorul si Carmuitorul vietii lui, Caruia Ii multumeste neincetat, cu multa smerenie" (Sfantul Ioan Scararul).

   Asadar, bucuria mea, smereste-te si toate lucrurile tale vor merge bine. Dumnezeu ii cerceteaza cu mila sa numai pe cei smeriti. Mergi pe calea vamesului si zi: "Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului!" Puternic este Dumnezeu sa faca in ceea ce ne priveste, dupa Sfanta sa voie. Daca nu ne smerim singuri, ne smerește Domnul fara sa vrem prin neputinte.
                                                                                                                     Preot Ioan.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare