CUVANT DE LA SFINTII PĂRINTI DESPRE RĂBDARE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   "Unde nu este rabdare, acolo nu este nici iubire" (Sfantul Grigorie cel Mare). "Cel rabdator poate pastra cu adevarat pacea". "Rabdarea, nu are masura daca este amestecata cu smerenie"; "Cel cu adevarat fericit este acela care si-a agonisit indelunga rabdare" (Sfantul Efrem Sirul). "Rabdarea este cea mai puternica arma in ispite"; "Dumnezeu iti trimite necazuri ca sa te invete rabdarea" (Sfantul Ioan Gura de Aur). "Rabdarea este leac impotriva maniei si a ocarilor" (Sfantul Antonie cel Mare). "Orice crestin care rabda necazuri sa ia aminte ca toate sunt din ingaduinta lui Dumnezeu" (Sfantul Dimitrie al Rostovului). "Asculta frate: Rabdare, rabdare, rabdare... Si cand ti se va parea ca ai sfarsit-o, s-o iei de la capat: Rabdare, rabdare, rabdare... Rabdare, pana la usa mormantului. Rabdare, pana la sfarsit, nu pana la prasit!" (Sfantul Parinte Ilie Cleopa". "Atunci ne putem numi rabdatori, cand suferim defaimarea de la orice om" (Sfantul Ioan Scararul). Asadar: Asa sa faci si tu, daca vrei sa te mantuiesti, RABDA, TACI, SMERESTE-TE, ROAGA-TE, IARTA si UITA RAUL ce ti s-a facut. Amin si Aliluia.

                                                        RABDARE! RABDARE! RABDARE!

   Nimic nu egaleaza rabdarea, fiindca,  rabdarea este adapostul bucuriei. Smerenia, naste rabdare, iar rabdarea, naste smerenie. Rabdarea, este virtutea care in orice suferinta se lasa in voia lui Dumnezeu si in Sfanta lui Purtare de grija. Oamenii de azi, nu suporta nici un fel de mustrari, dar s-a zis: "CEL CE SE LEAPADA DE MUSTRARE, FIE ACEASTA DREAPTA SAU NEDREAPTA, DE MANTUIREA SA SE LEAPADA!". Iar noi suntem gata sa ne lepadam de ea din iubire de sine si din slava desarta. Oamenii buni ne ajuta la mantuire mult, dar cei rai ne ajuta si mai mult. Rabdati-i! Toate veacurile au fost pline de dusmani, dar cei din veacul acesta au umplut cerul de Sfinti. Deci: RABDARE, RABDARE, RABDARE! Amin si Aliluia!
                                                                                                                           Preot Ioan 🛎.
Trimiteți un comentariu

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare