BLÂNDETEA

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Blandetea este o virtute minunata, este sprijinul neclintit al mintii, care face ca, atat in fata laudelor, cat si a ocarilor, mintea sa ramana aceeasi. Blandetea este reazemul rabdarii, intrucat: "Fericiti cei blanzi, ca acestia vor mosteni pamantul" (Matei 5:5). Cel bland va ramane netulburat in necazuri, rugandu-se lui Dumnezeu sa-i ierte pe aceea care i-au pricinuit necazuri. Blandetea si Smerenia sunt flori care rasar din rabdarea necazurilor si din nadejdea in purtarea de grija a lui Dumnezeu. Prin Blandete ne apropiem de iubire, care sta la capatul final al virtutilor. Cel bland pricinuieste liniste, pace in suflet atat lui cat si aproapelui. In inimile celor blanzi se odihneste Domnul Dumnezeu. Ca exemplu de blandete absoluta il avem pe Mantuitorul Hristos, Care Dumnezeu fiind, a suferit pentru a ne ridica din robia pacatului. Blandetea este pilduita si recomandata de Mantuitorul: "Invatati de la Mine, caci sunt BLAND si SMERIT cu inima "(Matei 11:29); "Fiti BLANZI ca porumbeii" (Matei 10:16).
   Dragii mei, SUFLETUL BLAND poarta in sine roada Duhului Sfant. El nu osandeste pe ceilalti, inlatura fatarnicia, vorbirea de rau, dispretuirea celor din jur. Asadar, in sufletul bland cu adevarat se oglindeste chipul lui Dumnezeu. Amin si Aliluia!


                                                  CUVANT DESPRE BLANDETE

   "Omul cel bland pentru Dumnezeu, este mai intelept decat toti inteleptii, iar cel smerit cu inima este mai puternic decat cei puternici, fiindca poarta jugul lui Hristos" (Sfantul Marcu Ascetul). Iar Sfantul Isaac Sirul spune: "Inceputul intelepciunii de la Dumnezeu este BUNATATEA si BLANDETEA. Acestea se nasc dintr-un suflet mare si poarta neputintele oamenilor, caci s-a zis: "Voi cei tari purtati neputintele celor slabi" (Romani 15:1) si: "Indreptati pe cel ce a gresit cu DUHUL BLANDETII" (Galateni 6:1). "Prin BLANDETE se nimiceste lucrarea diavolului, stapanitorul raului din lumea aceasta" (Sfantul Ignatie Teoforul). "BLANDETEA, este datatoarea bucuriei, curmarea maniei, insusire ingereasca, urmarea lui Hristos, lanturi pentru diavoli si scut impotriva amaraciunii. In INIMILE BLANDE odihneste Domnul Dumnezeu, iar un suflet tulburat este un scaun pentru diavol" (Sfantul Ioan Scararul). "Omul se pleaca in fata dreptatii, dar nu ingenuncheaza decat in fata blandetii" (Sfantul Ioan Scararul).
   Asadar, pentru ca BLANDETEA este primul rod al bunatatii si "stanca" de care se sparg toate valurile grele ale vietii, ma rog lui Dumnezeu sa-ti umple sufletul tau cu VIRTUTEA BLANDETII. 
                                                    Amin si Aliluia!

                                                                                                              Preot Ioan.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare