CUVANT de INVĂTĂTURĂ

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


                                                       INTREBARE si RĂSPUNS

   INTREBARE: Sarut mana, parinte. Ma intreaba cuscra mea, daca poate sa faca pomana sotului ei, care a decedat pe 1 iulie 2016 si pe 7 iulie 2018 are nunta cu fata anul acesta.
   RĂSPUNS: Spune-i te rog, ca nu are absolut nici-o legatura una cu alta. Au trecut 2 ani de la moartea sotului dansei. Si chiar daca, ar fi in acelasi an, trebuie sa faca parastasul. Intelepciunea poporului roman spune: “MORTII CU MORTII si VII CU VII!” Iar daca mai staruie ca ar fi pacat, te rog sa-i spui ca PĂCAT ESTE SĂ NU-I FACĂ PARASTASUL si eu ii dau binecuvantare pentru pomenirea sotului.

   CONCLUZIE: Un lucru minunat este acela ca cuscra dumneavoastra, a dorit sa ceara sfatul unui preot. 

                     CUM A APĂRUT ACEASTA INVĂTĂTURĂ BĂBEASCĂ?

S-a intamplat ca intr-o familie sa fie in acelasi an o inmormantare si o cununie  religioasa. Dupa scurt timp, tinerii s-au certat si au divortat. Babele au aruncat vina pe cele doua slujbe savarsite in acelasi an. Eu, ca preot va spun ca NU ESTE ADEVĂRAT! Tinerii s-au despartit fiindca: Nu s-au spovedit inainte cu 2-3-4 zile de Cununia religioasa; Dupa cununie, n-au mers in fiecare duminica la Sfanta Liturghie; N-au tinut post, macar in fiecare miercuri si vineri; Nu s-au rugat, dimineata, seara, cand s-au asezat la masa si cand s-au sculat de la masa; Nu s-au spovedit, cel putin in cele 4 posturi mari ale anului, la acelasi duhovnic, sau, Doamne fereste!, unul dintre ei, sau amandoi, au cazut in preacurvie, sau alte pacate mai mari. Asadar, pentru ca acei tineri casatoriti, n-au avut DUHUL LUI HRISTOS, ci, au avut DUHUL LUMII, diavolul a prins putere asupra lor si i-a despartit.

                                                                                                                                     Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare