DEPRESIA si OBOSEALA..

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


                                     “Stiati ca depresia are cea mai directa legatura cu oboseala? 

          Despre aceasta scria Sfantul Ioan Casian, inca din secolul al IV-lea, recomandand ascetilor sa gaseasca un echilibru intre somn si post, pentru a nu epuiza organismul si astfel sa cada in depresie, patima care descurajeaza si face pe oricine sa abandoneze tot binele pe care il lucrează. Este de la sine inteles, de ce omul contemporan e atat de depresiv: regimul de munca, dublat de traversarea orasului aglomerat, il epuizeaza. Trebuie sa mai stim ca, cea mai mare oboseala ne-o aduce concentrarea vizuala, iata de ce omul de azi, care sta tot timpul cu ochii in telefon, este depresiv si irascibil, irascibilitatea si nemultumirea fiind simptome ale depresiei. Aveti grija sa va odihniti, ca sa fiti veseli cu cei din jur, inainte sa fie nevoie sa “va odihneasca” doctorii, cu diazepam și xanax. Aveti grija de ochisori si de capusor, si nu uitati sa atrageti odihna Domnului in inimile voastre. Bucurati-va!” (Preot Savatie Bastovoi.
   Bucuria mea, o alta cauza a depresiei este si necredinta (sau mai bine zis putina credinta), fiindca, aceasta duce DEZNADEJDE. Cat suntem in viata, noi crestinii ortodocsi, nu trebuie sa mergem ca vantul, nestiind de unde vine si unde merge, ci, trebuie sa ne cunoaștem scopul vietii noastre: MANTUIREA SUFLETULUI. Este foarte important, sa alungi gandurile rele din mintea ta, de indata ce vin, fiindca, ele sunt mari dusmani ai nostri, am putea spune vrajmasii casnici din noi si sa-ti sune in urechi cuvintele spuse orbului din Ierihon: “Ai incredere, scoala-te (din aceasta stare depresiva). Te cheama!“ (Marcu 10:49). Amin si Aliluia!
                                                                                                                             Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare