SFINTIREA ICOANELOR.

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...
..

   Intr-o zi, am intalnit o doamna care mi-a spus: Parinte, imi puteti da si mie un indreptar de spovedanie?
I-am spus: Da! Atunci, un batran cu parul si barba alba, din apropierea noastra mi-a spus, tare urat: Ai ba, tu ai fi popa? Si eu i-am spus: Taicutule, eu nu sunt popa, sunt preot!
 Corect este sa spui PREOT sau PARINTE, si nu popa. Cand oamenii din popor vor sa batjocoreasca un PREOT, spun: POPA ACELA! Popa, e nume de familie (Popa Mihaela, Popa Viorela, Popa Dorela...).
In Vechiul Testament preotul este slujitorul lui Dumnezeu: "Teme-te de Dumnezeu si cinsteste pe PREOT" (Eccleziasticul 7:32), in timp ce popii slujeau la idoli - diavoli (ex. popii zeului Baal). In Noul Testament nu scrie nicaieri popa, ci PREOT. Insusi Hristos, zice celor 10 leprosi: "Duceti-va si va aratati PREOTILOR!" (Luca 17:14).
Sfantul Apostol Petru spune: "Si voi fiilor duhovnicesti, supuneti-va PREOTILOR" (1 Petru 5:5). Sfantul Apostol Pavel zice: "Tu esti PREOT in veac dupa randuia lui Melchisedec" (Evrei 7:17). Raspunsul meu desi, respectuos, l-a ofensat si atunci mi-a spus: Vrei baa, sa-ti arat ca nu stii ce ai facut in Altar?
Da, vreau! Cum sfintesti tu, baa, o icoana?
Si i-am spus: Taicutule, cu epitrahilul la gat, citesc rugaciunile de Sfintire a icoanei, o stropesc cu aghiazma, ma inchin de trei ori si de fiecare data, o sarut, iar apoi, o dau imediat, celui care o dorea Sfintita. Vezi ca nu stii ce ai de facut? Trebuie s-o tii 6 saptamani in Altar. Și atunci l-am intrebat: Dupa ce ai fost botezat, ai m-ai fost tinut inca sase saptamani in apa din Cristelnita, ca sa fie valida Taina Sfantului Botez? Nuuu!
Dar, dupa cununia religioasa, ai mai stat impreuna cu sotia, inca sase saptamani in Biserica, ca sa fie valida Taina Sfintei Cununii?
 Nuuu!
Vezi mai taicutule, daca pentru Sfintele Taine nu trebuie sase saptamani, cu atat mai mult o ierurgie, adica, o rugaciune de Sfintire a unei icoane, se face pe loc. Amin și Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare