CUVÂNT DE INVĂTĂTURĂ - DESPRE HAR

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Bucuria mea, de foarte multe ori cand iti trimit o binecuvantare, scriu asa: "Har si pace sufletului tau!" HARUL, este folosit si ca formula de salutare, alaturi de MILĂ si PACE, la inceputul si sfarsitul epistolelor (Romani 1:7; 16:20...).

                                                                      Ce este Harul? 

HARUL, este expresia dragostei lui Dumnezeu fata de oameni, este intr-un fel, "dragostea lui Dumnezeu care se revarsa in inimile noastre prin Duhul Sfant, Cel da noua" (Romani 5:5).
HARUL, este lucrare sau energie, dar si putere a Duhului Sfant, care poate sa se imprime noi "chipul lui Hristos" (Galateni 4:19), deci, este si un dar gratuit de la Dumnezeu, care indrepteaza: "Fiindca in Har sunteti mantuiti, prin credinta si aceasta nu este de la voi; este darul lui Dumnezeu" (Efeseni 2:5). HARUL,  este prima lucrare in actul mantuirii, la care se adauga neaparat, CREDINTA si FAPTELE BUNE din partea omului.
 Fara Harul din Sfintele Taine, care se savarsesc doar in Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, nimeni nu se poate mantui. Daca nu toti se mantuiesc, asta este pentru ca, unii refuza harul sau il lasa nelucrator, neconlucrand cu el, sau, chiar il pierd. Astfel, ei "au cazut din Har" (Galateni 5:4), fiindca, cu Harul se lucreaza de catre fiecare, mantuirea sufletului, "cu frică și cu cutremur" (Filipeni 2:12). Sa stii ca exista si Har desavarsit, in care nadajduim si care se va da la aratarea Domnului Iisus Hristos, la Parusia Judecatii, la intrarea in slava vesnica (1 Petru 1:13).

  HAR, MILĂ  si PACE, sufletului tau, de la Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, Dumnezeu.
       
                  FĂRĂ HAR SI FĂRĂ GLUME, CE S-AR FACE BIATA LUME? 

          Cuminte sau pacatos, bun sau rau, vesel sau trist, filmul vietii tale, ruleaza clipa de clipa, in premiera... doar o singura data. Timpul este "moneda" vietii tale, de care dispui si de aceea bucurati-va de fiecare clipa de viata, caci asa ne porunceste Sfantul Apostol Pavel: "Bucurati-va pururea intru Domnul. Si iarasi zic voua, bucurati-va!" (Filipeni 4:4). Sfintii Parinti ne indeamna: "Fata vesela in necazuri!", fiindca daca plangem sau daca radem necazul ramane acelasi, iar ziua de astazi, maine nu va mai fi.
Sfantul Varsanufie, zice tare frumos: "Nu trebuie sa ne intristam deloc pentru nici un lucru al lumii acesteia, ci numai pentru pacat". Crestinii ortodocsi, spun asa: "Fara Har si fara glume, ce s-ar face biata lume?". Adica, fara Harul Duhului Sfant pe care-l primim prin Sfintele Taine. Fara glume, din cele de b
un gust, care pot sa ne descreteasca fruntea. 

Deci, DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI SA TE BINECUVANTEZE, SI... BUCURA-TE! Amin si Aliluia!
                                                                                                                   Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare