"ÎNDRAZNIȚI, EU AM BIRUIT LUMEA"!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Ieri femeile mironosițe.. Azi Sfântul Gheorghe.. Două expresii ale dragostei jertfitoare a omului față de Mântuitorul său. L-am văzut pe Domnul Iisus Hristos ce a făcut pentru oameni.. Acum vedem oamenii făcând pentru Domnul. Vedem femei care își înving teama de întuneric, de soldații care păzesc Mormântul, de lipsa ajutorului pentru urnirea acelei pietre mari așezate la "gura" mormântului.. Femei care au un singur gând: să nu-L lase pe scumpul lor Învățător "negrijit", părăsit, așa.. al nimănui.. Femei în care lucrează puternic dragostea de Hristos..
Azi vedem un alt exemplu minunat de jertfă.. Sfântul Gheorghe, un ofițer al armatei romane.. Om care își declară credința și dragostea de Hristos, mărturisindu-L pe Domnul său înaintea superiorilor, ba chiar și înaintea împăratului roman! Fără frică.. I se oferă dregătorie mare, ridicare în grad, i se propune să devină consul.. Alții își doreau de o viață întreagă astfel de oportunități, însă ofițerul Gheorghe le disprețuiește pe toate din dragoste de Iisus, Mântuitorul lui! Și acceptă degradarea, căderea în dizgrație, torturile.. El este fericit să sufere pentru Cel ce a suferit pe Cruce pentru mântuirea sa!
Cunoaștem faptele femeilor mironosițe, cunoaștem răsplata dragostei lor: au luat-o înaintea bărbaților cu iubirea de Hristos, L-au văzut înaintea bărbaților pe Hristos Cel înviat din morți! Au văzut îngeri.. Au binevestit apostolilor..


       Cunoaștem suferințele Sfântului Gheorghe.. Cine a fost la mormântul său, la Lida, în Palestina, s-a înspăimântat de înfricoșătoarele lanțuri pe care i le-au atârnat Sfântului de mâini și de picioare.. Totul se păstrează acolo, la Lida.. Cunoaștem răsplata dragostei lui Gheorghe față de Domnul lui. Vindecări minunate în timpul supliciului, apoi, după preaslăvirea prin moarte mucenicească, darul facerii de minuni.. Câte minuni a făcut și mai face și azi Sfântul Gheorghe cu cei ce i se roagă cu dragoste..
Să învățăm, dragii mei, din exemplele sfinților, să ne întărim în dorința de a-L mărturisi pe Domnul, să ne adâncim în dragostea de El! Fără frică, fără ezitare! Ispitele sunt mari, că-i sfârșit de lume, obstacolele sunt înalte, că-i vorba de o lume întreagă care s-a ridicat înaintea Hristosului lui Dumnezeu, o întreagă mentalitate croită împotriva ideii de Divinitate.. Dar, așa cum ne încuraja Însuși Domnul nostru:
"ÎNDRĂZNIȚI, EU AM BIRUIT LUMEA"!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare