C4

SPOVEDANIAIntrebare: "Dupa spovedanie ma intorc la aceleasi greseli si gandurile mele spun sa nu mai merg la spovedanie. Ce sa fac?" 

Raspuns (Pr. Savatie Bastovoi): "Eu tot ma intorc la greseli, dar merg la spovedanie. Mergem si mergem si mergem la spovedanie. Ce o sa facem?

 Odata, mi-o zis un parinte de aici din Romania, cand eram eu diacon m-am spovedit la el, parinte care o fost si prin Athos ... dupa spovedanie mi-o zis un cuvant minunat, care vreau sa vi-l spun: "Ei Pr. Savatie - era prima data cand ne vedeam si era prima spovedanie si o fost si ultima la el - zice pai vezi nu-i asa ca, de fiecare data venim si spunem aceleasi pacate. 

De ce o mai facem? 

Zice: Ca sa aratam Lui Dumnezeu ca noi nu suntem de acord cu faptele pe care le facem, nu suntem de acord cu noi insine si spunem ca si Apostolul Pavel: "binele pe care il voiesc, nu-l fac, dar raul pe care nu-l voiesc, pe acela il fac". Din cauza asta venim iara si iara si iara la Dumnezeu si spunem: iarta-ma Doamne! Am gesit! Ajuta-mi sa pun inceput bun! Asta i toata viata.
 Este bine daca noi am vazut ca iarasi ne intoarem la pacate. Este un inceput al dreptei vederi. Sa nu ne piara niciodata, dar sa capatam si nadejde. 

Aceasta i ortodoxia: si pacatosi ne vedem si nu deznadajduim. Numai prin spovedanie ne omoram obiceiurile cele vechi, pentru ca osteneala nu prea avem, dar spovedit nu mai lupti cu ea". 

Preluat din conferinta Pr. Savatie Bastovoi: http://www.ortodoxtv.com/filme-video/savatie-b...
Trimiteți un comentariu

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare