Căsătoria creştinelor ortodoxe cu musulmani - Capcană periculoasă

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...     - Era o zi foarte frumoasă şi caldă. Împreună cu nişte colege de facultate am hotărât să mergem la o îngheţată şi, în acelaşi timp, să mai discutăm. Zis şi făcut, în câteva minute eram la cafenea cu îngheţatele pe masă şi în toiul discuţiei. Între timp, am simţit nişte priviri foarte insistente spre noi. Doi cetăţeni de naţionalitate arabă nu se opreau să ne privească, în speranţa că le vom atrage într-un final atenţia. După ceva timp am observat că de masa lor s-a apropiat o domnişoară. Şi-a sărutat prietenii, însă aceştia nu prea erau încântaţi de venirea fetei. Mesele noastre erau destul de aproape ca să putem auzi discuţia lor. Unul din bărbaţi vorbea foarte frumos, în limba română, doar cu mici scăpări: „Ţi-am spus să vii după ore, de ce ai venit acum?“. „Deja ne întâlnim mai spre seară, mai ai vreo prietenă, să-ţi aduci şi o prietenă cu tine!“ Fata a plecat imediat ruşinată, dar totuşi veselă.  
         La început nu am atras multă atenţie cazului, însă în scurt timp, în cafenea au intrat alte două domnişoare, iar în întâmpinarea lor vine un alt bărbat, spre mirarea mea din nou un arab. „Salut, am venit cu prietena mea, aceasta este Mariana“, a rostit încântată una din fete. Bărbatul a sărutat-o şi le-a invitat la masa unde stătea.        Nu ne-a luat prea mult timp ca să înţelegem strategia oaspeţilor arabi, dorinţa este clară fete, fete, fete. 
       Astăzi parcă nu-i nimic grav, fete la braţ cu arabi vezi tot mai des pe străzile oraşului. Pentru majoritatea din ele, se pare că este la modă să ai un prieten din străinătate, cu bani în portmoneu, îmbrăcat bine şi care te invită la restaurant. Deja ai cu ce te lăuda: „Eu am prieten arab“, care imediat se asociază cu „un prieten foarte bănos“. Ţi se pare că este îndrăgostit până peste urechi, vă veţi căsători, şi veţi trăi în bogăţie, iar tu scăldată în aur, etc. Cu părere de rău prea puţine fete ajung să realizeze capcana în care sunt atrase. 
       Ce sunt căsătoriile basarabencelor, româncelor, europencelor cu arabi: fericire, interes, un joc, sau o cursă? Dar oare este cu adevărat fericire ceea ce trăiesc? Din păcate am întâlnit fete care şi-au ruinat întreaga viaţă, crezând o minciună, crezând că religia nu contează, contează să fii om, dar cum rămâne cu diferenţele religioase, tradiţionale şi morale. 
       Vreau să încep cu asocierea greşită a arabilor musulmani cu bunăstarea materială. Dacă este să vorbim despre cei care vin să înveţe în Republica Moldova atunci iată ce mi-a spus o bună prietenă arabă, dar care este creştină nu musulmană:
     Majoritatea băieţilor care aici par foarte înstăriţi de fapt la ei acasă trăiesc mult mai modest. Părinţii lor, ştiind că sunt într-o ţară străină se străduiesc şi depun tot efortul ca ei să fie aici cât mai aprovizioanaţi fapt pe care ei îl folosesc deja cum vor ei. La rândul meu, am asociat arabii cu bogăţie, dar când am fost în Italia şi am văzut refugiaţii arabi, marocani, etc, am rămas surprinsă de cât de diferiţi sunt ei de cei care vin pe meleagurile noastre. La acest punct vreau să împărtăşesc cu voi un articol interesant pe care l-am citit Love Jihad care la fel este o buna abordare la subiectul acesta. Deci, dacă bogăţia este un lucru care te atrage la persoana arabă “iubită” atunci să ştii că poţi cădea în capcană.
       Realitatea este cu totul alta, foarte diferită de visul imaginat. În primul rând, fiecare cetăţean din ţările musulmane venit la studii în Europa, deja are cel puţin o soţie în ţara de baştină sau este logodit. Aceasta este o lege impusă de familia lor şi excepţii nu există. 
     În al doilea rând, dragostea înflăcărată durează doar până la prima relaţie sexuală, până la o altă moldoveancă cu fustă scurtă şi priviri ademenitoare. În mare parte, este o farsă, o manipulare religioasă ascunsă. Cunosc cazuri când femei din Moldova s-au căsătorit cu bărbaţi de origine arabă, iar dacă nu doreau să accepte islamul totul se termina în divorţ (adică dacă nu se lepădau de Iisus Hristos în numele căruia s-au botezat şi să nu mai creadă în Sfânta Treime ci DOAR ÎN ALLAH, ADICĂ DUMNEZEU-TATĂL. Iar Iisus Hristos spune: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl (Iehova) decât prin Mine“). La fel am auzit alte cazuri, care după ce s-au căsătorit cu arabi şi au plecat la ei acasă peste hotare, erau transformate în roabe, nici vorbă de cămin fericit, dragoste sau afecţiune. 
         De fapt, musulmanii ştiu foarte bine cum să vorbească şi să ademenească fetele basarabence. Dacă totuşi nu este căsătorit, în momentul în care se întoarce în ţară este impus să se căsătorească cu o femeie de religie musulmană, pentru că în conformitate cu religia islamică, femeile străine sunt considerate păgâne, necurate. Aceasta nu este pur şi simplu istoria unui roman sau telenovelă. Pentru ei legea este lege iar tradiţia nu se schimbă, regulile în familie le dictează părinţii, cuvântul lor are mare greutate. Dar ce să vorbim noi şi să căutăm, privind la româncele şi moldovencele căsătorite cu musulmani aţi observat vreodată vreun zâmbet? Personal nu le mai văd fericite ca mai înainte. Au crezut că vor fi fericite, apreciate, iubite aşa cum li s-a promis sau cum au văzut prin filme. 
       Fericirea adevărată, însă, nu o capeţi având avuţii, având un prieten bogat, sau având un fel de religie. Este adevărat că de multe ori ne vine să discernem ce este bine şi ce nu, ce ne este de folos şi ce nu. Un lucru rămâne sigur, fericirea adevărată o putem găsi numai prin credinţa în Domnul Iisus Hristos, care a spus: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-l iubesc “ .      Dacă ar cunoaşte adevărul fetele noastre, ar fi libere să aleagă corect în vieţile lor şi să reziste ispitelor din jurul lor.
     Sunt un preot creştin ortodox şi te rog mult să vezi saitul acesta: 
http://www.myspace.com/video/comunitatea-crestinilor- ortodocsi/diferente-intre-iisus-hristos-si-profetul-mohammed- tradus/50386503

                     Diferenţele dintre Iisus Hristos şi Mohammed: 


      Nu e nimic tendenţios, prezint doar realitatea extrasă din Biblie şi Coran:
 ► Iisus Hristos s-a născut din fecioară (acceptat şi de Coran). 
Mohammed s-a născut ca un om normal, prin păcat. 
Iisus Hristos nu a avut niciun păcat (acceptat şi de Coran).
 ► Mohammed a fost plin de păcate (după Coran).
 ► Iisus Hristos nu a fost niciodată căsătorit. 
Mohammed a avut peste 20 de soţii. 
Iisus Hristos nu a făcut nimic rău nici măcar unui animal.
 ► Mohammed a violat fetele pe care le prindea ca pradă, a omorât şi a spus că aceste lucruri sunt acceptate în faţa lui Dumnezeu. 
Iisus Hristos a murit pentru noi pe cruce, în chinuri, a murit şi a înviat înălţându-se la cer (după Biblie) sau a fost luat de către Dumnezeu înainte ca El să moară (după Coran).
 ► Mohammed a murit ca un om normal, în braţele soţiei lui şi este înmormântat la Medina.
 ► Iisus Hristos a spus să te rogi pentru vrăjmaşii tăi.
 ► Mohammed nu doar a spus să te răzbuni pe vrăjmaşi şi să-i omori, dacă este cazul, dar a şi făcut-o!!! 
Nicăieri în Biblie nu scrie că va veni alt profet după Mohammed (şi nici nu ar fi avut rost, pentru că Iisus a adus legea perfectă). 
 ► Mohammed a venit după 500 de ani cu o lege nouă, într-o limbă nouă şi cu o altă viziune despre Moise, Avraam, Iisus şi ceilalţi profeţi. 
Iisus Hristos şi-a extins religia cu cuvântul şi cu dragostea.
 ► Mohammed şi-a extins religia cu sabia, teroarea şi forţa. 
O parte din profeţiile din Biblie se împlinesc în zilele noastre.
Mohammed nu a făcut nicio profeţie.
 ► Iisus Hristos a făcut nenumărate profeţii şi minuni.
 ► Mohammed nu a fost în stare să facă nicio minune atunci când i s-a cerut.
 ► Paradisul prevestit de Mohammed înseamnă sex cu fecioare, băutură şi mâncare. 
Raiul prevestit de Iisus Hristos înseamnă pace, iubire în Lumina cea neînserată a lui Dumnezeu.

Te rog să accesezi aceste site-uri şi atunci se vor cristaliza în sufletul tău aceste învăţături de mai sus: 

http://youtu.be/hlWRp09_0Jw 
http://youtu.be/1-3pzRDvNNs 
http://youtu.be/8GdWElNzFxM 
http://youtu.be/FuI-nu7cp

NU În sigla din partea dreaptă x - înseamnă Hristos,

 p - înseamnă Pantocrator (adică Atoatecreator). 
Cele două litere, alfa şi omega, înseamnă că Iisus Hristos este începutul şi sfârşitul. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt crestin ortodox, incerc sa fiu un cat mai bun crestin, problema mea e ca multi care se considera foarte ortodoxi devin fanatici, uita chiar de lucruri de bun simt, jignesc, ataca, oare nu se indeparteaza de fapt de propria religie? ca un mic exemplu, mare parte din descrierea facuta lui Mohamed e complet gresita, vreti sa fiti buni crestini, atunci incercati sa nu fiti subiectivi, oferiti adevarul daca il cunoasteti! nu faceti pacate incarcand sa faceti dorinta DOMNULUI, eu nu cred ca asta vrea de la voi !

Iliana Balulescu spunea...

Dumnezeu sa va ajute ! Fiecare cu păcatele lui ...Articolul e scris de un preot...el știe mai bine ...Dumnezeu sa ne ierte pe toți !

Anonim spunea...

Asta cu sclavele europencelor in tarile arabe...eu zic sa mai taiati coada la vulpe parinte. Eu cate europence maritate cu arabi stiu, niciuna nu e sclava.
Si ar mai fi o problema, ne-am cam saturat de "barbatii" nostri. Care le trag la masea si umbla dupa altele. Sa nu mai zic ca stay cu tine ani pana se casatoresc (asta in cel mai fericit caz).

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare