SCURTE REGULI PENTRU O VIAŢĂ CUCERNICĂ LA UN CREŞTIN ORTODOX

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


                                                                               Preot Ioan 

► Crede, într-un singur Dumnezeu, Preamărit şi Închinat în Sfânta Treime: Tatăl şi Fiul şi Duhul Sfânt.

 ► Mai înainte de toate, de Dumnezeu teme-te şi pe Dânsul slăveşte-L cu toată inima ta, ca şi El să te slăvească pe tine împreună cu sfinţii Lui.

 ► Caută mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi celelalte ţi se vor adăuga ţie.

 ► Fii credincios lui Dumnezeu şi Bisericii Sale Creştin-Ortodoxe şi ca fiu al ei, păzeşte-i poruncile. Precum în timpul lui Noe au scăpat de potop numai cei ce se aflau în corabie aşa şi acum nu te poţi mântui în afara Sfintei Biserici Ortodoxe.

 ► Scopul vieţii este mântuirea sufletului, căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă dacă-şi va pierde sufletul său?

 ► Scurta rugăciune de mai jos este cel mai preţios dar al lui Dumnezeu dat omului: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieşte-mă pe mine păcătosul“. Spune frate cu buzele şi cu inima neîncetat aceste cuvinte mântuitoare, deoarece luminează mintea, liniştesc inima, ard păcatele, biciuiesc şi izgonesc pe draci. Cu numele lui Iisus biciuieşte vrăjmaşii căci nu este armă mai puternică în cer şi pe pământ.

 ► Duminica şi sărbătorile lasă lucrul şi du-te la Biserică spre a înălţa lui Dumnezeu rugăciuni de laudă, de cerere şi de mulţumire, păzindu-te să nu necinsteşti aceste zile prin fapte netrebnice. Cine nu vine în fiecare duminică la Biserică nu va veni în Împărăţia lui Dumnezeu. 

 ► Acasă să nu te leneveşti, ci în faţa icoanei cu candela aprinsă roagă-te lui Dumnezeu cu smerenie şi credinţă, dimineaţa şi seara, înainte şi după masă, la începutul şi la sfârşitul lucrului. Omul care nu spune cel puţin rugăciunile dimineţii şi ale serii din Ceaslov sau Cartea de rugăciuni, nici nu se poate numi ortodox!!!

 ► Orice lucru să-l începi cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi să-l termini mulţumind Lui. 

► Sfintei Cruci a lui Hristos închină-te cu smerenie şi sărut-o cu credinţă şi dragoste pentru că pe ea răstignindu-se Domnul a săvârşit mântuirea a toată lumea. 

► Icoanei Mântuitorului Hristos, icoanei Preacuratei Lui Maici şi icoanele sfinţilor Lui, dă-le cinstea cuvenită cu tot respectul şi privind la dânsele înalţă-te cu mintea şi cu simţirile către aceia pe care ele îi închipuiesc. 

► Respectă nunta ca o legătură sfântă şi în căsnicie du o viaţă cinstită, curată, plină de iubire şi credincioşie. Fereşte-te de avort prin care poţi ucide un suflet care prin a sa trăire (viaţă) ţi-ar putea mântui tot neamul.

 ► Creşte copiii în dragoste de Dumnezeu şi-i pregăteşte pe ei pentru a moşteni fericirea cea veşnică, că vei răspunde de ei la Înfricoşata Judecată. Iubeşte şi cinsteşte pe părinţii tăi că-ţi va fi bine în viaţă şi vei trăi ani mulţi pe pământ.

 ► Ţine cele 4 posturi din an şi zilele de miercuri şi vineri cu excepţia celor de harţi prevăzute în calendar. 

► Dimineaţa pe nemâncate ia Sfânta Anafură, aghiasmă şi ungete cu ulei sfinţit prin care primim binecuvântarea lui Dumnezeu şi harul Preasfântului Duh.

 ► Cel puţin o dată pe an să faci sfeştanie în casă şi în fiecare lună stropeşte cu aghiasmă casa şi gospodăria.

 ► Când eşti bolnav cheamă preoţii Bisericii pentru Sfântul Maslu.

► Străduieşte-te să ai un pomelnic permanent cu vii şi morţi, la cel puţin o Biserică sau Mănăstire. Rugăciunile înălţate la cer pentru cei ce au adormit în credinţă, sunt folositoare, deşi ei nu sunt cu tine, sunt vii înaintea lui Dumnezeu.

 ► Fugi de lux, desfrânare, băutură, lene, mama tuturor relelor. La lucru străin nu întinde mâna. Fereşte-te de citirea cărţilor 3 eretice şi de a purta discuţii cu sectanţii. Vorbele rele strică obiceiurile bune.

 ► Să te împotriveşti cu toată tăria marilor păcate ce bântuie lumea : necredinţa, vrăjitoria, desfrânarea, perversiunile sexuale, zoofilia, pedofilia, homosexualitatea, lesbianismul, violul, incestul, avortul, sinuciderea treptată prin droguri, tutun, alcool, jocuri de noroc, jocuri electronice şi să te străduieşti să-ţi sfinţeşti viaţa. Nimănui nu-i dori răul, iar binele ce ţi s-a făcut nu-l uita. Fii cu toată lumea în pace.

 ► Zilnic împodobeşte-ţi sufletul cu fapte bune creştineşti: smerenie, bunătate, blândeţe, milostenie, dragoste…ce apropie pe om de chipul şi asemănarea cu Dumnezeu, adică nemuritor cu sufletul şi plin de dragoste faţă de aproapele. Milostenia n-a sărăcit niciodată pe nimeni, dar beţia şi desfrânarea da. 

► Arătând lui Dumnezeu căinţa pentru păcatele tale, mărturiseşte-le înaintea preotului duhovnic şi cu binecuvântarea lui măcar în cele patru posturi din an, să te învredniceşti de marea fericire de a te împărtăşi cu Preacuratul, Preasfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului Hristos, spre iertarea păcatelor şi fericirea veşnică; împlineşte canonul dat de duhovnic la spovedanie.

 ► Osebeşte din masa ta o părticică pentru sufletul tău, spre păstrare săracilor şi dă-o de pomană şi o vei primi înapoi când te vei înfăţişa la judecata Domnului. 

► Dumnezeu a făgăduit iertare păcătoşilor care se pocăiesc azi, dar nu în ziua de mâine, fiindcă azi e de la Dumnezeu, iar amânarea pentru ziua de mâine este de la diavolul.

 ► Crede că Domnul nostru Iisus Hristos care s-a înălţat la cer va veni să judece viii şi morţii şi va răsplăti fiecăruia după credinţa şi faptele sale, după care va începe pentru unii o viaţă fericită şi veşnică iar pentru alţii chinuri veşnice. Doamne, Atotţiitorule Părinte, Fiule Veşnic şi Duhule Sfinte, Treime de Trei ori Sfântă, călăuzeşte-ne paşii în marea vieţii cea învolburată. Amin!

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare