CUVANT DESPRE VIRTUTE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   VIRTUTEA, este lucrarea vointei si a libertatii cu scopul de a transforma credinta intr-un stil de viata, intr-o disciplina morala, prin actualizarea harului Botezului. Altfel spus, virtutea, este puterea de a realiza binele, in toate formele dorite si poruncite de Dumnezeu. Virtutea crestinului ortodox, este opusa patimii si ea este roada HARULUI, a CREDINTEI, a DRAGOSTEI si a NADEJDII CRESTINE, izvorate din Dumnezeu, prin Iisus Hristos si lucrarea Duhului Sfant. De aceea virtutile sunt socotite roade ale Duhului Sfant. Sfantul Ioan Scararul vorbeste despre lupta cu patimile in 30 de trepte (in cartea SCARA).
Sfantul Maxim Marturisitorul vorbeste despre 7 virtuti capitale: CREDINTA, FRICA DE DUMNEZEU, INFRANAREA, INDELUNGA RABDARE, NADEJDEA, NEPATIMIREA si IUBIREA.

 Dobandirea virtutilor este eliberarea de patimi. Prima treapta treapta are, la randul sau, trei trepte: FUGA DE PATIMI, NELUCRAREA PATIMILOR si DOBANDIREA VIRTUTILOR.
             

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare