OILE SI CAPRELE...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Un batran calugar pustnic, dupa zeci de ani de sihastrie, de post, de rugaciune, pentru el si pentru intreaga lume, a fost ispitit de un diavol arhicon, unul din acela care stie foarte bine scrierea Scripturii, dar care o rastalmaceste mereu in mintile oamenilor.
   Batranul calugar era un om simplu, nu avea multa carte, dar Scriptura o citea mereu. De multe ori cand monahul se afla in rugaciune, venea acel demon la el ca sa-l deranjeze de la rugaciune si mereu ii aducea in minte fel si fel de citate din Scriptura, numai ca sa se opreasca din vorbirea lui cu DUMNEZEU si sa zaboveasca la cu totul altceva. Dar cel mai mult insista acel diavol arhicon, adica teolog al iadului, cu urmatoarea intrebare: CINE SUNT OILE, si CINE SUNT CAPRELE, din Matei 25 ???
   Batranul nu se mai putea ruga, auzea numai intrebarea aceea in mintea lui ... si nu stia ce sa raspunda ... S-a oprit din rugaciune si a rostit cu voce tare: Stie Dumnezeu, cine sunt oile, dar CAPRELE EU SUNT!
   In clipa aceea duhul cel rau a plecat rusinat de smerenia batranului. Pentru ca smerenia este singura arma duhovniceasca de care diavolul se teme foarte tare, pentru ca il biruie de fiecare data.
   Cati dintre noi, oare, avem curajul acesta duhovnicesc, lipsit total de deznadejde, sa gandim asa, cu smerenie: DOAMNE, EU SUNT ADANCUL PACATULUI, EU SUNT CEL DINTAI DINTRE PACATOSI, DOAMNE, MILUIESTE-MA!
                                                                                                                          Amin si Aliluia!

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare