DESPRE ISPITĂ

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


                                                            CUVANT DE INVĂTĂTURĂ 
     
   Bucuria mea, ispita in sine nu este pacat. INVOIREA CU ISPITA ESTE PĂCAT! Dumnezeu, nu ispiteste, dar, INGĂDUIE ISPITA, spre mantuirea sufletelor noastre sau spre intarire in credinta: "Ispitele ce se intampla dreptilor sunt pentru incercare si au rasplata". Ispitele sunt si semne ale dumnezeiestii bunavointe, dupa cum ii spune Sfantul Arhanghel Rafael lui Tobie: "Trebuia sa fii ispitit fiindca ai bineplacut lui Dumnezeu (Tobit 13:13). Pentru aceea cei mai bantuiti de ispite sunt tocmai cei care se tem de Dumnezeu fac voia Lui, fiindca diavolul nu ispiteste pe cel care-l are in mana, ci pe acela care i-a scapat sau ii zadarniceste planurile lui. Sfantul Efrem Sirul, a vazut in vedenie, tolanit pe ziduri, la poarta unei cetati plina de desfranati, un singur diavol (al desfranarii), care nu facea nimic altceva, decat sa se suceasca lenes, cand pe-o parte, cand pe alta. In schimb, in pustie a vazut un intreg viespar de diavoli, dand tarcoale unui singur pustnic imbunatatit: Unde ispita bantuieste mai aprig, acolo se poate spune ca si virtutea este mai mare". Ispitele ne sunt de mare folos: "Fericit este barbatul care rabda ispita, fiindca lamurit facandu-se, va lua cununa vietii" (Iacov 1:12). Ispitele, ne trezesc din nepasare, ne smeresc, ne sporesc virtutea (copacul scuturat de vant, isi infige radacinile, mai adanc in pamant). Ispitele, ne maresc dragostea de Dumnezeu, ne ajuta sa ne ispasim pacatele chiar in viata de acum si, sporesc fericirea noastra vesnica.
                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                                           Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare