Cu BLÂNDA nu cu MÂNIE

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Bucuria mea, in zilele acestea toate problemele le rezolvi mai bine cu blanda, adica, cu blandetea, cu vorba buna... Crestinul ortodox trebuie sa fie un “om al pacii”. Chiar daca ai dreptate, atunci cand te rastesti, cand tipi, doar te stresezi si nu obtii nimic, fiindca, cel la care tipi se incapataneaza si “se pune de-a curmezisul”, adica, nu vrea! Asadar, “cu blanda!” Iata ce scrie in Biblie: “Mania nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu” (Iacov (1:20)). Si mai scrie: “Peste mania voastra sa nu apuna soarele... ci, fiti buni intre voi, iertandu-va unul altuia, asa cum si Dumnezeu v-a iertat voua intru Hristos” (Efeseni 4:26-32). Asta inseamna, sa nu te manii niciodata pe nimeni, doar, daca cineva vrea sa te desparta de Dumnezeu si de iubirea Lui. Insa nimeni nu are aceasta putere, daca tu insuti, nu vrei: “Cine ne va desparti de Hristos?” (Romani 8:35).  Pentru a alunga din sufletul tau patima maniei, sa te ostenesti sa dobandesti iubirea si smerenia si sa scrii in inima ta aceasta porunca: “Paraseste mania si lasa iutimea” (Psalm 36:8). Modelul nostru sublim este Iisus Hristos, care,
era mereu bland si indelung rabdator cu pacatosii: “Invatati-va de la Mine ca sunt bland si smerit cu inima si veti afla odihna sufletelor voastre” (Matei 11:29). Blandetea inmoaie inimile cele mai impietrite, iar mania le impietreste pe cele mai blande. Se spune ca omul manios este ORB si NEBUN. Dupa crizele de manie se caieste amarnic pentru ce-a spus si ce-a facut. Si sa nu uiti ca: CEL SMERIT NU SE MANIE! Amin si Aliluia!
                                                                                                                 Preot Ioan

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare