CUVANT DE INVĂTĂTURĂ despre I N V I D I E

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Invidia, este unul din cele 7 pacate de moarte. "Invidia este asemenea moliei care mananca haina in care se naste" (Sfantul Dimitrie al Rostovului). Omul, este chemat sa fie sclipirea slavei lui Dumnezeu! Atat invidiosul cat si cel invidiat se pagubesc. Tristetile si mahnirile nu parasesc niciodata pe cel invidios. INVIDIA este un pacat facut din rautate, in BIBLIE fiind numit: "PĂCATUL DIAVOLILOR". Ochii care vad cel mai bine sunt ochii invidiosului, pentru ca vad si de departe, vad si lucrurile cele mai mici, ba vad si lucruri care nu sunt. Un singur lucru nu-l vad: binele. Cand vad insa binele, plang. Bucuria mea, sa te rogi pentru fratele tau si atunci nu-l mai poti invidia! Sa plangi cu cei ce plang si sa te bucuri cu cei care se bucura! INVIDIA desfigureaza sufletul omului. Sa nu uiti ca: CEL MAI BOGAT OM DIN LUME ESTE CEL CARE SE MULTUMESTE CU PUTIN, fiindca putinul nu se termina niciodata. Si apoi daca ai avea toate comorile din lume, unde le-ai pune? Nu ai avea unde sa le pui! Sa nu uiti ca: NU POTI AVEA TOTUL! Multumeste- te cu ce ai si sa ti dea Dumnezeu: SĂNĂTATE, BUCURII NENUMĂRATE si MANTUIREA SUFLETULUI TĂU! Amin si Aliluia!

                                   DOAMNE, SĂ MOARĂ CAPRA VECINULUI!

      Se spune ca pe vremea cand Dumnezeu se plimba pe pamant, si mergea El din sat in sat, a ajuns intr-o asezare romaneasca, unde a fost gazduit de un om. Omul acesta o ducea destul de bune si era fericit. Dumnezeu a văzut insa, ca omul la care gazduise, se uita mereu cu invidie in curtea vecinului sau, care avea o capra, o mulgea si lua mereu lapte, facea branza, mai vindea si iezi... adica, o ducea mult mai bine ca vecinul sau. Si i-a povestit omul nostru lui Dumnezeu, ca era o vreme cand avea si el o capra, dar ca aceasta capra murise de curand si nu mai putea avea parte, de cele de care se bucura vecinul sau. Atunci, Dumnezeu i-a spus asa: Omule, Eu, Cel pe care ai binevoit sa-l gazduiesti, sunt Dumnezeu, asa ca, cere-mi orice, si iti voi da. Iar romanul a zis: DOAMNE, SA MOARA CAPRA VECINULUI! Prea Sfinte cuvintele Lui Iisus Hristos: “Nu ştiţi ce cereţi” (Marcu 10:10). Se intampla asta la tot pasul, si-n tot timpul, ca omul sa ceara de la Dumnezeu, nu ceea ce-i trebuie lui, ci ceea ce-i face rau aproapelui său, bucurandu-se de raul aproapelui sau. Asadar, daca vecinul tau inca mai are o capra careia nu i-ai pus gand rau, lasa-l pe el si capra lui, si ia aminte ca poate ai altceva mai bun de cerut de la Dumnezeu”.
   Bucuria mea, un crestin ortodox adevarat, traitor, se bucura cu cei care care se bucura si plange cu cei care plang. Amin si Aliluia!

                                                      INVIDIE, INVIDIE, INVIDIE...

   Bucuria mea, INVIDIA, este INTRISTAREA pentru binele si bunastarea aproapelui si BUCURIA pentru nefericirea lui. Cumplita patima este invidia! Invidiosul, face ceea ce nici diavolul nu face, adica, diavolul, invidiaza numai pe omeni, nu si pe ceilalti diavoli, in timp ce omul invidiaza pe semenii lui. Omul invidios, nu slaveste pe Dumnezeu pentru binefacerile pe care i le trimite zilnic, ci este chinuit sufleteste pentru fericirea aproapelui sau. Sfantul Vasile cel Mare spune ca: “Precum rugina distruge in intregime fierul, in acelasi mod invidia devireaza pe cel care o are”. Invidiosii devin evidenti prin expresia fetei lor: privirea lor este seaca, obrazul mohorat si sufletul tulburat de patima. Ce frumos zice Sfantul Efrem Sirul: “Cel ce invidiaza este biruit, fiindca, are are si dusmania, are si vrajba fiindca de sporirea altora se intristeaza”. Invidiosul este tuturor vrajmas: pe cei ce drept vietuiesc, ii vorbeste de rau, celor ce sunt in calatorie le pune piedici, pe cei cucernici (foarte credinciosi), ii uraste, este fatarnic si viclean cu toti.
                                                                                                     
                                                         RĂSPUNSUL UNEI PREOTESE
                                                                            la mesajele
                                                                     DESPRE INVIDIE

                                         (Mi-a placut tare mult acest mesaj si ti-l trimit si tie).

   Sarut Mana, Parinte Ioan! Cei care sunt invidiosi se condamna singuri la nefericire! Multumesc Lui Dumnezeu, ca e strain de mine acest “vierme” care “roade” sufletul omului. Nu am inteles niciodata invidia. Pentru mine, invidia e lipsita de sens, de orice logica elementara! Imi este mila de cei invidiosi, fiindca, am vazut ca sunt chinuiti rau de aceasta patima. MINCIUNA si FATARNICIA, sunt patimi, care ma infurie foarte tare. Unii oameni traiesc toata viata in minciuna. Eu nu inteleg cum rezista, caci banuiesc ca e foarte obositor si FOARTE RUSINOS CAND ESTI PRINS CU MINCIUNA. Minciuna, fatarnicia, rautatea, ura si celelalte patimi SCHIMONOSESC FATA (sufletul) OMULUI. Orice patima isi pune amprenta pe fata (sufletul) omului, ca si betia si toate celelalte. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti pana la ceasul cel din urma, pentru a da raspunsul cel mai bun intru mantuirea sufletului! IISUSE, IISUSE, IARTA-MA IISUSE! SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE! Amin si Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare