OMUL, O FIINTA.. NEMULTUMITOARE si NERECUNOSCATOARE


Este foarte curios ca, o bancnota de 10 de lei ni se pare cam mare (este vorba de cei cu posibilitati financiare), cand o lasam in Biserica Crestin Ortodoxa si atat de mica, cand o cheltuim la cumparaturi.
Este curios ca, o ora petrecuta in rugaciune ni se pare prea lunga, iar o ora petrecuta in fata televizorului, pe Facebook, pe internet... atat de scurta.
Este curios ca, citindu-ne rugaciunile cu voce tare, ele patrund cu greu in mintea noastra, dar, in conversatiile cu prietenii, suntem foarte atenti si nu ne este deloc greu, sa clevetim si sa judecam pe altii.
Este foarte curios ca, suntem atat de bucurosi atunci cand, la un meci de fotbal, de tenis de camp se acorda prelungiri, dar ne plangem ca este lunga si obositoare Slujba Sfintei Liturghii.
Este curios ca, ni se pare foarte greu sa citim zilnic, macar un capitol din Biblie, dar, atat de usor ne este cand pierdem timpul citind sute de pagini dintr-un roman (razboi, crime, vampiri sau povesti de dragoste...).
Este foarte curios ca, oamenii se grabesc sa ajunga primii in salile de spectacole, dar cand e vorba de Sfanta Biserica Ortodoxa, unii vin la jumatatea slujbei, o parte la “Tatal nostru, iar altii dupa ce slujba la sfarsit si cer sa fie miruiti si sa-si impartaseasca copiii.
Este curios ca, ne este atat de greu sa invatam pe de rost o rugaciune, dar atat de usor ne este, sa ne amintim si sa spunem altora (smintindu-i), bancuri porcoase, glume nesarate sau barfe, uitand ca clevetim, judecam si ca: “De tot cuvantul desert se va da socoteala in ziua judecatii” (Matei 12:37).
Este foarte curios, cat de usor pot crede unii oameni in acest “ghiveci spiritual” al New Age, adevarate “CAPCANE ale IADULUI: Yoga, Reicarnare, Reiki, Magie, Wicca, Feng Sui, Satanism, Cristaloterapie, Zodiacul, Horoscopul, Psihologia budista, Antroposofia, Meditatie transcedentala, Halloween, Hipnoza..., dar cat de greu pot crede in Cuvantul lui Dumnezeu din Sfanta Evanghelie.
Este curios ca, fiecare dintre noi isi doreste sa ajunga in Rai (sa-si mantuiasca sufletul), dar foarte putini se ostenesc spre Imparatia Cerurilor: putini sunt fierbinti in credinta si se ostenesc spre cele Sfinte: “Caci mulţi sunt chemati, dar puţini alesi” (Matei 22:12). De aceea L-a intrebat Hristos pe leprosul care s-a intors sa-i multumeasca: “Dar ceilalti 9 unde sunt? Au nu s-au vindecat toti 10?” (Luca 17:19).
Este foarte curios ca, aproape fiecare dintre noi este atat avocat cat si judecator (acuzam si judecam fara mila), cand este vorba despre pacatele celorlalti, dar, cand este vorba despre pacatele noastre, suntem doar avocatii apararii (suntem vicleni, fatarnici).
Este curios ca, desi, cuvintele de mai sus, se potrivesc fiecaruia dintre noi, dar, noua ni se pare ca sunt foarte adevarate, relevante doar pentru ceilalti din jurul nostru. CINE ARE MINTE, SA IA AMINTE! Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare