SĂRBĂTORI BĂBESTI...

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

Bucuria mea, luni de dimineata (16 iulie 2018), am plecat la casa nasei mele la Murgasi, aproape de orasul Bălcesti. In timp ce munceam au venit cateva femei din sat si m-au intrebat asa: Parinte, azi este sărbătoare mare, este păcat să muncesti. Ce exemplu ne dai tu, ca preot???
Pai, ce sărbătoare este astazi? Si dansele mi-au spus: Este CIRCOVUL Sfantului Ilie!
Doamne păzeste, am 66 de ani si n-am auzit asa ceva pană acum. Si le-am arătat in calendar că este CRUCE NEAGRĂ (Sfantul mucenic Atinoghen), deci, nefiind CRUCE ROSIE, putem munci. Si mi-au mai spus: Ai grija parinte, nici maine (marti 17 iulie) s nu muncesti ca este alta mare sarbatoare: Este SORA SFANTULUI ILIE, Sfanta Marina.
Dragele mele, Sfantul Ilie n-a avut nici-o sora, el a trait cu 800 de ani inainte de Hristos, iar Sfanta Marina s-a nascut in anul 270 d. Hr., deci, cu aproape 1100 de ani mai tarziu: NU AVEA CUM SA FIE SORA SFANTULUI ILIE. Si atunci le-am intrebat:
Dar, dumneavoastra ati fost ieri, duminica (15 iulie) la Biserica?
Nuuuu, ieri am fost pe camp la munca! Asadar, duminica, zi de odihna si sarbatoare, zi de mers la Sfanta Liturghie, MUNCITI, iar luni si marti cand trebuie sa munciti, VA ODIHNITI, stati pe bancile din fata portilor, clevetiti si judecati pe altii. Crestinii ortodocsi, NU MUNCESC DOAR CAND ESTE CRUCE ROSIE IN CALENDAR (insa, cand este cruce neagra sau chiar albastra, SE MUNCESTE!).
Cu mare strictete praznuiesc oamenii, aceste sarbatori babesti: Circovul Sfantului Ilie, Sora Sfantului Ilie, Parscovul, Eliseiul, martea cailor, joia iepelor... Toti cei care le praznuiesc SUNT IN INSELARE, adica, dupa cum v-am mai spus: DE LA BABEEE CITIREEE! NEINTELEPCIUNEEE! SA NU LUATI AMINTEEE!
Amin si Aliluia!
Preot Ioan

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare