luni, 16 ianuarie 2017

DE CE DOMNUL CEARTĂ LUMEA, DACĂ ESTE BUN?

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

Dar oare mama nu-și va certa pruncii, pentru că este bună? Dimpotrivă: cu cât îi iubește mai mult, cu atât îi va certa atunci când din neglijență își vor pune viața în primejdie! Deci dacă a certa pe cel iubit este o atitudine perfect normală, oare cine are mai mare drept ca să ne certe, decât Cel ce a murit pe Cruce "pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire"? Și cine ne iubește mai mult pe noi decât Cel Care Se ruga pe Cruce pentru călăii Săi? Cine este mai bun decât Cel Care poruncea ucenicilor să-și bage săbiile în teacă?.. El, Care nu vroia să-i pedepsească pe cei care Îl huiduiau?.. El, Care lipea urechea tăiată de Petru în noaptea trădării? El, Care plângea pentru Ierusalim și pentru îndărătnicia locuitorilor lui?..
Deci iubindu-ne atât de mult, are și dreptul de a ne certa, atunci când greșim. Dar tocmai certările Sale, de care este plină Evanghelia, sunt dovada cea mai mare a iubirii Sale: "Eu PE CINE IUBESC, ÎL MUSTRU ȘI ÎL PEDEPSESC", zice Domnul Însuși.
Ceartă-ne, Doamne, pedepsește-ne, Hristoase, amenință-ne, Iisuse, căci știm că fericirea noastră în veșnicie o dorești pentru noi! Și știm că ești gata oricând ca să sacrifici ce-i trecător pentru ce este veșnic, ce-i material pentru ce este spiritual..
Facă-se voia Ta, amin.
Preot Sorin Croitoru, Mantova, Italia

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.