luni, 9 august 2010

ACATISTUL PENTRU IMPACAREA CELOR INVRAJBITI

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.
Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.

Condacele si Icoasele:

Condacul 1:

Alesei Fecioare Maria, Celei mai presus de toate fiicele pamantului, Maicii Fiului lui Dumnezeu pe care l-a dat pentru mantuirea lumii, cu umilinta ii strigam: cauta la viata noastra cea mult necajita, aminteste-ti durerile si suferintele pe care le-ai indurat, ca Una ce esti de o fire cu noi, si fa cu noi dupa milostivirea ta, ca sa strigam tie: Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Icosul 1:

Ingerul care binevestise pastorilor din Bethleem nasterea Mantuitorului lumii, impreuna cu multime de oaste cereasca a laudat pe Dumnezeu zicand: " Slava intru cei de sus lui dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire". Iar tu, Maica lui Dumnezeu, neavand unde sa iti pleci capul, caci nu mai era acolo loc de gazduire, ai nascut pe fiul tau, cel unul-Nascut in pestera si infasandu-l L-ai culcat in iesle. Cunoscand astfel amaraciunea inimii tale iti cantam acestea:

Bucura-Te, Ceea ce pe Fiul tau mult iubit cu suflarea-ti L-ai incalzit;
Bucura-Te, ca pe pruncul cel dinainte de veci L-ai infasat;
Bucura-Te, caci pe Tinatorul lumii la pieptul-ti L-ai alaptat;
Bucura-Te, ca pestera in cer o ai prefacut;
Bucura-Te, Ceea ce altar de heruvimi te-ai facut;
Bucura-Te, ca intru nastere si dupa nastere Fecioara ai ramas;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 2:

Vazanu-l pe Pruncul cel dinainte de veci infasat si in iesle culcat, pastorii din Bethleem, cei veniti sa I se inchine, au vestit cuvantul grait lor de inger despre acest Copil, iar Maria a pastrat toate aceste cuvinte, punandu-le in inima sa. Trecand apoi o saptamana, L-au taiat imprejur dupa legea lui Israel, ca pe un prunc de parte barbateasca de opt zile; Luand smerenia si rabdarea ta, de Dumnezeu Nascatoare, Ii cantam Celui vesnic: Aliluia!

Icosul 2:

Cugetarea avand-o intarita in Dumnezeu si tinand Legea Domnului, in a patruzecea zi cand s-au implinit zilele curatirii lor, parintii L-au adus pe Iisus la Ierusalim ca sa Il inchine Lui Dumnezeu si sa dea jertfa, precum s-a scris in Legea Domnului, pentru care iti cantam acestea:

Bucura-Te, ca pe Facatorul lumii intru implinirea Legii in templul din Ierusalim L-ai adus;
Bucura-Te, ca acolo cu bucurie de catre batranul Simeon ai fost intampinata;
Bucura-Te, ceea ce intre femei una esti curata si binecuvantata;
Bucura-Te, caci crucea ta, cea cu suferinte impodobita, cu smerenie o ai purtat;
Bucura-Te, ca voia cea dumnezeiasca niciodata nu ai calcat;
Bucura-Te, caci prin tine chipul smereniei si al rabdarii l-ai ivit;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 3:

Intarita cu putere de sus au fost la auzul cuvintelor batranului Simeon, cel ce ti-a grait, Maica a Domnului: " Iata, Acesta este pus spre caderea si ridicarea multora din israel si ca un semn care va starni impotriviri, iar prin sufletul tau va trece sabie, ca sa se descopere gandurile din multe inimi." Atunci mahnire mare a strapuns inima Nascatoarei de Dumnezeu, ce a strigat cu durere Celui de sus: Aliluia!

Icosul 3:

Avand Irod dorinta sa piarda Pruncul, trimitand, a ucis pe toti pruncii care erau in Betleem si in toate hotarele lui, de doi ani si mai jos, dupa timpul pe care il aflau de la magi. Insa din dumnezeiasca porunca vestita in vis batranului Iosif de catre ingerul Domnului, a fugit intreaga familie sfanta in Egipt si acolo a locuit sapte ani pana la moartea lui Irod, pentru care iti cantam cu umilinta:

Bucura-Te, ca intreaga stramtorare a calatoriei o ai rabdat;
Bucura-Te, ca toti idolii tarii Egiptului au cazut pentru ca taria Fiului Tau nu o au indurat;
Bucura-Te, ca sapte ani printre paganii cei necredinciosi ai locuit;
Bucura-Te, Ceea ce impreuna cu Pruncul-Copil, Cel dinainte de veci, si cu logodnicul tau in Nazaret ai venit;
Bucura-Te, ceea ce alaturi de batranul dulgher in saracie ai trait;
Bucura-Te, ca tot timpul trudindu-ne ti l-ai petrecut;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 4:

Ca un vifor a cuprins-o mahnirea pe Maica Preacurata, cand pe drumul de la Ierusalim, copilul Iisus nu l-au aflat. Pentru aceasta s-au intors in Ierusalim, cautandu-L, si dupa trei zile L-au aflat in templu sezand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si intrebandu-i. Iar mama Lui a zis catre El: " Fiule, de ce ne-ai facut noua asa? Iata, tatal Tau si cu mine Te-am cautat ingrijorati." Si El a zis catre ei: " De ce oare sa ma cautati? Oare nu stiati ca in cele ale Tatalui Meu trebuie sa fiu?" Iar Maica Lui pastra in inima ei toate acesta cuvinte strigand catre Dumnezeu: Aliluia!

Icosul 4:

Auzit-a Nascatoarea de Dumnezeu ca Iisus, strabatand toata Galileea, invata in sinagogile lor, propovaduind Evanghelia Imparatiei si tamaduind toata boala si toata neputinta in popor si s-a dus vestea despre el si aduceau la El pe toti cei ce se aflau in suferinte, fiind cuprinsi de multe feluri de boli si de chinuri, pe demonizati, pe lunatici, pe slabanogi, si El ii vindeca. Dar tu Maica Domnului, te-ai scarbit cu inima cunoscand ca degraba va veni ceasul cand Fiul tau se va da jertfa pe sine din pricina pacatelor lumii, pentru care te fericim, Maica mult-patimitoare, strigand:

Bucura-Te, ceea ce pe Fiul tau L-ai dat spre slujirea poporului iudeu;
Bucura-Te, Ceea ce inima o ai avut indurerata, dar supusa a ramas voii lui Dumnezeu;
Bucura-Te, ca de potopul pacatelor lumea o ai scapat;
Bucura-Te, caci capul sarpelui celui demult l-ai sfaramat;
Bucura-Te, ceea ce pentru Dumnezeu te-ai facut jertfa vie;
Bucura-Te, cea binecuvatata, Domnul este cu tine;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 5:

Propovaduind imparatia cerurilor pe pamant, Iisus vadea mandria fariseilor, cei ce se credeau a fi drepti, iar acestia ascultand pildele Lui, au inteles ca despre ei vorbeste si cautand sa-L prinda s-au temut de popor pentru ca il socotea prooroc. Vazand acestea, Maica lui Dumnezeu se indurera pentru Fiul cel iubit, temandu-se sa nu-l omoare si striga cu durere: Aliluia!

Icosul 5:

Vazand unii dintre iudei invierea lui Lazar, s-au dus la farisei si le-au spus cele ce facuse Iisus, iar Caiafa care in anul acela era arhiereu le-a zis: " Ne este mai de folos sa moara un om pentru popor, decat sa piara tot neamul." Si din ziua aceea s-au hotarat ca sa-L ucida; si noi strigam catre tine Preacurata:

Bucura-Te, ca pe al lumii Mantuitor L-ai nascut;
Bucura-Te, ceea ce capul mantuirii noastre te-ai facut;
Bucura-Te, ca mai inainte de veci sa fii Maica Mantuitorului nostru a fost hotarat;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu ce cu patimirea te-ai logodit;
Bucura-Te, binecuvantata, ceea ce Imparateasa cerurilor te-ai facut;
Bucura-Te, ceea ce pururea prin rugaciunea ta ne esti scut;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 6:

Mai intai propovaduitor al Cuvantului lui Dumnezeu, iar in urma vanzator, Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece Apostoli, a mers la arhierei sa vanda pe invatatorul sau. Iar acestia s-au bucurat foarte si au fagaduit sa ii dea argint. Ci tu, Maica lui Dumnezeu, indurerata pentru Fiul tau preaiubit ai strigat cu amar Celui de sus: Aliluia!

Icosul 6:

Stralucit-a ucenicilor lui Iisus ultima cina, unde invatatorul le-a spalat picioarele, aratand astfel chipul smereniei, si le-a grait: : " Unul dintre voi ma va vinde, cel ce mananca painea cu Mine." Ci noi, imprejur patimind cu suferinta Maicii lui Dumnezeu, ii strigam:;

Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu, istovita de al inimii chin;
Bucura-Te, ca toate le-ai indurat in valea aceasta plina de suspin;
Bucura-Te, ca in rugaciune linistea ti-ai gasit;
Bucura-Te, bucuria celor scarbiti;
Bucura-Te, a tristetilor noastre potolire;
Bucura-Te, Ceea ce din tina pacatelor esti a noastra mantuire;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 7:

La Cina cea de taina, voind sa-si arate Domnul Iisus Hristos iubirea pentru neamul omenesc, binecuvantand a frant painea si dand ucenicilor a zis: " Luati, mancati, acesta este Trupul Meu" si luand paharul si multumind le-a dat zicand: " Beti dintr acesta toti, acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor", multumind Bunului Dumnezeu pentru negraita Sa milostivire pentru noi, ii cantam: Aliluia!

Icosul 7:

Semn nou al milostivirii Sale a aratat Domnul Ucenicilor Sai fagaduind sa le trimita pe Duhul sfant, Mangaietorul, carele de la Tatal purcede si va marturisi despre El. Iar tie, Maica a lui Dumnezeu, de doua ori sfintita de Sfantul Duh iti strigam:

Bucura-Te, ceea ce esti al Duhului Sfant salas;
Bucura-Te, ca esti prealuminat lacas;
Bucura-Te, cea in care Dumnezeu Cuvantul si-a gasit incapatoare camara;
Bucura-Te, ceea ce ai rodit dumnezeiesc margaritar;
Bucura-Te, sa ne deschizi usile raiului prin nasterea ta;
Bucura-Te, ca prin tine semnul milostivirii lui Dumnezeu ne-ai aratat;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 8:

Strain si amar ne-a fost cuvantul, cum printr-un sarut Iuda Iscarioteanul l-a vandut pe Invatatorul si Domnul sau, iar ostenii cu capetenia si slugile iudeilor L-au prins pe Iisus, L-au legat si L-au dus mai intai la Anna, mai marele preotilor iar, apoi, la Caiafa-arhiereul. Iar Maica lui Dumnezeu asteptand implinirea sfatului aducator de moarte pentru Fiul Sau Cel iubit, striga Celui de sus: Aliluia!

Icosul 8:

Mai-marii iudeilor L-au dus cu totii pe Iisus in pretoriu, la Pilat din Pont, invinuindu-l a fi raufacator; iar Pilat intrebandu-L, Le-a raspuns ca nu gaseste nici o vina in dansul, pentru care iti strigam:

Bucura-Te, ca de mahnire inima ti s-a sfasiat;
Bucura-Te, ca pentru fiul tau lacrimi ai varsat;
Bucura-Te, ceea ce fara de cartire ca o roaba a Domnului toate le-ai indurat;
Bucura-Te, ca ai suferit si ai plans;
Bucura-Te, Imparateasa a cerurilor si a pamantului, care rugaciunile robilor tai le primesti;
Bucura-Te, caci vas plin de harul Duhului Sfant esti;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 9:

Toate neamurile te fericesc, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, Stapana si Maica Izbavitorului nostru ceea ce prin nasterea ta ai adus bucurie lumii intregi, iar mai in urma amaraciune adanca te-a cuprins, vazand pe Fiul tau cel preaiubit fiind dat spre batjocura, bataie si la moarte. ci noi, cu umilinta iti aducem cantare tie, Preacurata, cantand Dumnezeului celui atotputernic: Aliluia!

Icosul 9:

Ritorii cei mult-graitori nu pot spune toate patimile indurate de tine, Mantuitorul nostru, atunci cand ostenii, impletind cununa din spini, Ti-au pus-o pe cap si Te-au imbracat cu o mantie purpurie, zicand: : “Bucura-te, regele iudeilor", si-Ti dadeau palme. Ci, noi, Maica a lui Dumnezeu, cunoscand suferintele tale iti strigam:;

Bucura-Te, ca pe acela pe care L-ai alaptat, muncit fiind L-ai zarit;
Bucura-Te, ca incununarea Lui cu spini ai privit;
Bucura-Te, ceea ce patimile Sale impreuna cu El ai patimit;
Bucura-Te, ca parasit de toti ucenicii sai L-ai stiut;
Bucura-Te, ca osandit de judecatori nedrepti L-ai vazut;
Bucura-Te, ceea ce una esti curata si preabinecuvantata intre femei;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 10:

Voind sa il scape pe Iisus, Pilat le-a grait iudeilor: " Avem obiceiul sa va eliberam un intemnitat, voiti sa va eliberez pe regele iudeilor?", iar ei au raspuns strigand: " Nu pe El, ci pe Baraba!" Preamarind pe Milostivul Dumnezeu, care a dat pe Fiul Sau Unul nascut la moartea pe cruce, pentru a ne mantui de moartea cea vesnica Ii strigam: Aliluia!

Icosul 10:

Zid si ingradire fii noua, Stapana, celor care suntem istoviti de boli si mahniri, caci tu insati ai primit auzindu-i pe iudei strigand: " Rastigneste-L!" Ci, acum, auzi-ne pe noi, cei ce-ti strigam:

Bucura-Te, Maica a milostivirii, care de la cei ce patimesc cumplit, toata lacrima o departezi;
Bucura-Te, ceea ce lacrima de umilinta ne daruiesti;
Bucura-Te, ca pe cei gata sa piara in pacate ii mantuiesti;
Bucura-Te, ca niciodata nu ai ramas de rusine solind pentru crestini;
Bucura-Te, ca ne esti izbavitoare de patimi;
Bucura-Te, ceea ce inimii infrante ii daruiesti bucurii;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 11:

Cantare preaumilita ii aducem Mantuitorului lumii, Cela ce la patimi de bunavoie a mers, iar crucea si-a purtat-o pe Golgota spre rastignire, si stateau langa crucea lui Iisus, Maica Lui si sora Maicii Lui, Maria lui Cleopa si Maria Magdalena. Deci, Iisus vazand pe Maica sa si pe ucenicul pe care il iubea stand alaturi, a zis Maicii Sale: " Femeie, iata Fiul tau!" Apoi a zis ucenicului: " Iata Maica ta!" Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. Ci tu, maica lui Dumnezeu vazand pe Fiul si Dumnezeul tau patimind pe cruce, strigai Celui de sus: Aliluia!

Icosul 11:

" Lumina mea, Dumnezeule mai inainte de veci si Facatorul a toata faptura, Doamne, cum induri patimind pe cruce"-asa graia plangand Fecioara Preacurata despre nasterea Ta cea straina. " Fiul meu, mai marita am fost intre toate maicile, dar, vai mie, privindu-te acum rastignit ma aprind cu rarunchii". Ci noi, auzind acestea, varsam lacrimi si iti strigam:

Bucura-Te, ca de bucurii si veselie te-ai vaduvit;
Bucura-Te, ceea ce pe Fiul tau de bunavoie patimind pe cruce l-ai privit;
Bucura-Te, ceea ce pe Copilul tau mult-iubit plin de rani fiind l-ai zarit;
Bucura-Te, Mieluseaua care Copilul-ti dus ca pe un miel la taiere L-ai vazut;
Bucura-Te, ca pe izbavitorul de ranile duhului si ale trupului acoperit de rani L-ai zarit;
Bucura-Te, ceea ce fiul tau inviat din morti L-ai vazut;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 12:

Trimite-ne harul Tau Mantuitorule, Preamilostive, Cela ce pe cruce duhul ti l-ai dat si astfel zapisul pacatelor noastre l-ai rupt. " Iata Lumina Mea cea buna, Dumnezeul Meu s-a stins pe cruce", graia Fecioara tanguindu-se: " Grabeste, Iosife, intra la Pilat si cere-i sa il scoata de pe cruce pe invatatorul tau. Vazandu-te plin de rani, fara de nici o slava dezbracat pe cruce fiind, Copilul meu, prin suflet mi-a trecut sabia, dupa prorocirea dreptului Simeon"-spunea Maica lui Dumnezeu strigand: Aliluia!

Icosul 12:

Cantand milostivirea Ta, Iubitorule de oameni, ne inchinam bogatiei milelor Tale, stapane, " Faptura Ta vrand sa o mantuiesti, moarte ai primit"-graia Preacurata, ci prin Invierea Ta, Mantuitorule, miluieste-ne pe noi toti, care cu umilinta ii strigam Maicii Tale Preacurate:

Bucura-Te, ca pe Domnul Cel Preabun fara de suflare l-ai zarit;
Bucura-Te, ceea ce ai sarutat trupul Fiului tau preaiubit;
Bucura-Te, ca ai primit la lumina ta cum era strapuns de moarte si dezbracat;
Bucura-Te, ceea ce apoi mormantului l-ai incredintat;
Bucura-Te, ca trupul Sau in giulgiu nou l-ai infasurat;
Bucura-Te, ceea ce l-ai vazut inviat;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Condacul 13: (acest condac se zice de trei ori)

O, Maica prealaudata, ceea ce te-ai istovit de amaraciune, stand langa crucea Fiului si Dumnezeului tau, asculta suspinele si lacrimile noastre si ne izbaveste de mahniri, boli si moartea cea vesnica pe toti cei ce nadajduiesc la nespusa ta milostivire si striga lui Dumnezeu: Aliluia!

Apoi se zice iarasi Icosul 1:

Ingerul care binevestise pastorilor din Bethleem nasterea Mantuitorului lumii, impreuna cu multime de oaste cereasca a laudat pe Dumnezeu zicand: " Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire". Iar tu, Maica lui Dumnezeu, neavand unde sa iti pleci capul, caci nu mai era acolo loc de gazduire, ai nascut pe fiul tau, cel unul-Nascut in pestera si infatisandu-l L-ai culcat in iesle. Cunoscand astfel amaraciunea inimii tale iti cantam acestea:

Bucura-Te, Ceea ce pe Fiul tau mult iubit cu suflarea-ti L-ai incalzit;
Bucura-Te, ca pe pruncul cel dinainte de veci L-ai infasat;
Bucura-Te, caci pe Tinatorul lumii la pieptul-ti L-ai alaptat;
Bucura-Te, ca pestera in cer o ai prefacut;
Bucura-Te, Ceea ce altar de heruvimi te-ai facut;
Bucura-Te, ca intru nastere si dupa nastere Fecioara ai ramas;
Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

si Condacul 1:

Alesei Fecioare Maria, Celei mai presus de toate fiicele pamantului, Maicii fiului lui Dumnezeu pe care l-a dat pentru mantuirea lumii, cu umilinta ii strigam: cauta la viata noastra cea mult necajita, aminteste-ti durerile si suferintele pe care le-ai indurat, ca Una ce esti de o fire cu noi, si fa cu noi dupa milostivirea ta, ca sa strigam tie: Bucura-Te, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, care prefaci in bucurie intristarea noastra!

Dupa aceea zicem aceasta rugaciune:

RUGACIUNE:

O, Maica a lui Dumnezeu mult-patimitoare, ceea ce pentru curatia ta si pentru nenumaratele suferinte indurate de tine pe pamant, esti mai presus decat toate fiicele pamantului, primeste suspinele noastre multindurerate si ne pazeste sub acoperamatul milostivirii tale, caci alt adapost si solire calda in afara de tine nu avem, ci tu, indraznire avand catre Cel nascut din tine, ajuta-ne si ne mantuieste cu rugaciunile tale ca fara de oprelisti sa ajungem in imparatia cerurilor, unde impreuna cu toti sfintii vom canta lui Dumnezeu Celui in Treime, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin!




Niciun comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Etichete

“Hristos a inviat 1 MARTIE 10 MINUNI ALE LUMII...DESPRE CARE NU STIAI 10 sfaturi pentru barbati 100 POVETE ORTODOXE 42 DE SFATURI PENTRU 100 DE ANI ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESC ACATIST DE POCĂINŢĂ (folositor pentru pruncii avortaţi ACATISTE ACATISTUL SF. PROOROC DAVID Adormirea Maicii Domnului AICI GASESTI CANTARI DUHOVNICESTI-LITURGICE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI VIETILE SFINTILOR AICI UN PROGRAM ORTODOX-24 ORE ORTODOXE ALFABETUL... CREŞTINULUI ORTODOX APA SFINTITA Articole Apopei Roxana AU NEVOIE DE AJUTOR Biblia - Cartea vieţii Biblia cea adevărată Biciul lui Dumnezeu Binecuvantare Binecuvântarea părintilor asupra copiilor BISERICI BISERICI TIMISOARA BOBOTEAZA Buna Vestire CANONUL ŞI PRAVILA Care sunt şi ce semnificaţie au veşmintele preotilor Cartea cu cele douăsprezece vineri... Casa sufletului CĂRTI Căsătoria creştinelor ortodoxe cu musulmani - Capcană periculoasă Când trebuie să mergem la Sfânta Biserică? Ce se intampla cu oamenii care mor nespovediti ? CELE 10 PORUNCI CELE SAPTE PĂCATE DE MOARTE Cele trei cete diavolesti CICLUL MENSTRUAL ȘI SLUJBELE BISERICEȘTI CITATE DE INTELEPCIUNE CITATE DIN SFANTA EVANGHELIE Completare la cateheza „O mamă creştin ortodoxă“ Completare la cateheza despre Lumânare COMPORTAREA IN BISERICA Copii si Capcanele iadului CREDINŢA CEA ADEVǍRATǍ CREZUL CRUCEA – semnul iubirii Lui Hristos pentru oameni Crucea Sfantului Andrei CUGETARI SI CITATE ORTODOXE Cum inseala diavolul pe om Cum ne imbracam cand mergem la biserica... CUM SA NE RUGAM CUM SE FACE UN POMELNIC Cum se vede Dumnezeu Cum trebuie sa ne închinăm în biserică CUVANT CATRE CRESTINII ORTODOCSI DESPRE SFANTA TRADITIE CUVÂNT CǍTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE P Ă C A T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE E G O I S M Cuvânt către creştinii ortodocşi – Spovedania unui monah din Muntele Athos CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE C U L T U L A D V E N T I S T CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE CULTUL BAPTIST Cuvânt către creştinii ortodocşi despre Diferenţele dintre ortodocşi şi catolici CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE POMENILE SI RUGĂ CIUNILE PENTRU CEI ADORMIŢI CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE S F Â N T A B I S E R I C Ă O R T O D O X Ă CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE SMIRNĂ ŞI TĂMÂIE Cuvânt către creştinii ortodocşi despre ZICERI şi contra ZICERI Cuvînt către crestinii Ortodocsi De ce avem pagube în gospodărie? De ce credinţa ortodoxă este cea adevărată ? De ce nu avem bănci în biserică ? DESPRE NECAZURI ŞI SUFERINŢĂ DESPRE CREAŢIONISM ŞI EVOLUŢIONISM DESPRE PĂCATUL BETIEI DESPRE V E Ş N I C I E Despre cinstirea sfintelor moaște DESPRE P R O S T I T U Ţ I E Despre prietenie Despre Rugaciunea - Tatal nostru DESPRE A C U P U N C T U R A DESPRE ACTELE CU CIP DESPRE ARTA SI RELIGIE DESPRE ASCULTARE DESPRE ATEISM DESPRE AVORT DESPRE BETIE Despre blândete Despre Blesteme DESPRE BOALA DESPRE BOALĂ SI SUFERINTĂ Despre bunătate DESPRE C R E D I N Ţ Ă DESPRE CAPCANELE PE CARE NI LE INTINDE TELEVIZORUL DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR Despre credinta DESPRE CRUCE CANDELE..ICOANE Despre Denii Despre depresie DESPRE DESFRANARE DESPRE DISCOTECĂ Despre droguri Despre Duhul Sfant DESPRE EGOISM DESPRE EUTANASIE Despre Evolutionism Despre farmece si vrăji DESPRE FĂTĂRNICIE DESPRE FEMEIA CRESTINA DESPRE FERICIRE Despre frică Despre fumat DESPRE GANDURI SI INFRUNTAREA LOR Despre Halloween Despre horoscop . DESPRE INCINERARE DESPRE INGERUL PAZITOR DESPRE INVIDIE SI URA Despre Ispită DESPRE IUBIRE Despre iubirea de aproapele DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI Despre mama creştin-ortodoxă DESPRE MANDRIE DESPRE MANIE DESPRE MANTUIRE Despre masturbare DESPRE METANII DESPRE MINCIUNA DESPRE MOARTE DESPRE NĂDEJDE Despre O.Z.N.-uri DESPRE OMUL FRUMOS..DAN PURIC Despre Ortodoxie DESPRE P O C Ă I N Ţ Ă DESPRE PACAT DESPRE PARASTASE DESPRE PATIMILE OMULUI Despre păcat DESPRE PLANSURI DESPRE POCAINTA Despre pocăinţă DESPRE POCĂINŢĂ ŞI SPOVEDANIE DESPRE POMELNIC ŞI ACATIST DESPRE POST DESPRE PREOTUL DUHOVNIC Despre Psaltire Despre puterea Sfintei Cruci Despre Răbdare Despre rugăciune DESPRE SARINDARE DESPRE SECTARI DESPRE SFANTA ANAFORĂ DESPRE SFANTA LITURGHIE DESPRE SFANTA TREIME Despre Sfânta Împărtășanie Despre sfintele Pasti DESPRE SFINTENIE SI FARMECE DESPRE SFINTI DESPRE SLAVA DESARTA Despre smerenie DESPRE SUFLET DESPRE TAINA MIRUNGERII DESPRE TALISMAN DESPRE TAMAIE DESPRE VALENTINE’S DAY Despre Vâsc DESPRE VEDENII SI DIAVOLI Despre Vesnicie Despre Virtute Despre vise DESPRE VRAJI DESPRE YOGA ŞI REÎNCARNARE DIN INVATATURILE PARINTELUI IACOB IONESCU Din sfaturile Maicii Siluana Vlad DIN SFATURILE PARINTELUI IOAN DIVERSE Dovada de la IERUSALIM pe care CRESTINISMUL o astepta de 2000 de ani! DRUMUL SUFLETULUI DUPA MOARTE DUCEŢI-VĂ ŞI VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR (Luca 17: 14) Duminica dinaintea inaltarii sfintei cruci Duminica Samaricencei Duminica Sfintei Cruci Dumnezeu nu ne vindecă întotdeauna trupul? DUMNEZEU ŞI OMUL FALSII STAPANI FAMILIA FEMEIA CANANEIANCA FERICIRILE FLORIILE FLORILE LA ICOANE GANDURI PENTRU ZILELE CE VIN Grija fata de suflet(Sfantul Ioan Gura de Aur) HRANA PENTRU SUFLET HRISTOS VINE ATUNCI CAND îI SEMENI! ICOANE FACATOARE DE MINUNI Ieromonahul Savatie Baştovoi Inaltarea Domnului Inăltarea Domnului INĂLTAREA SFINTEI CRUCI INCINERARE SAU INHUMARE Intampinarea Domnului INTERVIURI INTERZIS...FEMEILOR ! Intrarea în Biserică a Maicii Domnului INVATATURI CRESTINE INVATATURI CRESTINE SPUSE DE SFINTII PARINTI INVĂTĂTURĂ DE CREDINTA CRESTIN ORTODOXĂ Ioan Monahul ISTORIOARE DUHOVNICESTI iu Iubim câinele şi uităm pe Dumnezeu??? Izvorul Tămăduirii ÎN FIECARE DUMINICĂ SĂ MERGEM LA SFÂNTA BISERICĂ Înălţarea Domnului Îndemnurile Maicii Pelagheia din Reazan Întrebări şi răspunsuri din credinţa creştin ortodoxă şi din Noul Testament ÎNVĂTĂTURI CORECTE ŞI ÎNVĂŢĂTURI GREŞITE DESPRE SĂRBĂTORI ÎNVĂŢĂTURA DESPRE DUMNEZEU Învăţătură despre icoana Sfintei Treimi Învăţături patristice La ce foloseşte rugăciunea neîncetată? LITURGHIA CATEHUMENILOR Maica Gavrilia Papaiannis MANASTIRI Maxime si cugetari crestine Mândria spirituală MESAJE DIN APOCALIPSA Miercurea Patimilor MILĂ SI MILOSTENIE MILOSTENIE MINUNEA DE LA SFANTUL MORMANT Minunea Taborică MINUNI MINUNI CU IISUS HRISTOS MINUNI DIN ZILELE NOASTRE MIR DE NARD AUTENTIC IN ROMANIA Motive şi simboluri: Ciocanul MUZICA ORTODOXA Nașterea Domnului (Crăciunul) NEINTELEGERILE VIETII...DRUMUL SPRE SINUCIDERE O ISTORIOARA CU O VEDENIE FALSA OAMENI CU CARE NE MANDRIM OBICEIURI DE SFINTELE PASTE ORTODOX PACAT SAU NU? PARACLISUL MAICII DOMNULUI PARASTASELE SI FOLOSUL LOR PARINTELE ARHIMANDRIT JUSTIN PARVU PARINTELE IOSIF TRIPA PARINTELE IUSTIN PARVU Parintele Proclu PAROHIA VIILE TIMISOARA PĂRINTELE ARSENIE PAPACIOC ŞI PROCLU NICĂU DESPRE JUDECAREA PREOŢILOR Părintele Calistrat păzitorul vieţii Pedeapsa Pelerinaj Dobrogea 2018 Pelerinaj Israel 2017 Pentru cei ce nu pot avea copii Pentru scaparea de demoni Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul Peştera celor veşnic osândiţi PILDA PILDE PILDE CRESTINE Pilde pentru suflet POEZII Poezii - preot Ioan POEZII CU CAMELIA CRISTEA Poezii cu Eliana Popa Poezii cu Maria Pintecan POEZII CU MOS CRACIUN Poezii cu Preot Ion Predescu Poezii Daniela Poezii de Maria Luca Poezii de Ciabrun Marusia Poezii de COSTEL URSU Poezii de Daniela Florentina Luncan Poezii de Horatiu Stoica Poezii de Mihaela Stoica - Cucoanes Poezii de Preot Sorin Croitoru Poezii de Sf. Ioan Iacob Hozevitul Poezii Horatiu Stoica Poezii pentru Dumnezeu POGORAREA SFANTULUI DUH Poiezii de Traian Dorz POIEZIOARE POMENI SI SARINDARE Pomenirea celor 40 000 de mucenici POMENIREA MORTILOR Povara Crucii POVESTIRI DIN PATERIC POVESTITE DE SFINTI PREOT GEORGE ISTODOR Preot Ilarion Argatu PREOT IOAN PREOTUL DUHOVNIC PREVIZIUNI ALE SFINTILOR PROFETII Prohodul Adormirii Maicii Domnului PROOROCUL MOISE PSALMI. PSIHOLOGIE CRESTINA PUTEREA SFINTEI CRUCI PUTEREA CUVANTULUI PUTEREA RUGACIUNII Răspuns înţelept RUGA LA CEAS DE SEARA : Rugaciune pentru dobandirea de prunci Rugaciune pentru izbavire de boala Rugaciune pentru pogorarea Sfantului Duh RUGACIUNEA DE MULTUMIRE RUGACIUNEA LUMANARILOR APRINSE. Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca RUGACIUNI RUGACIUNI LA INTRAREA IN BISERICA Rugăciune Rugăciune pentru bolnavi Rugăciune pentru toti binefăcători si miluitori mei Rugăciunea de dimineaţă Sfântului Grigorie Palama Rugăciunea către Sfântul înger Rugăciunea minții RUGĂCIUNEA PREASFINŢITULUI EREMEI CĂTRE SFÂNTUL MARE MUCENIC PANTELIMON Rugăciuni către domnul nostru Iisus Hristos Rusaliile SAITURI IMPORTANTE Sãptãmâna Patimilor SARBATORI SATANISMUL ÎN MUZICA ROCK Să nu-i mai judecăm pe preoţi!!! Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru toate Săptămâna Patimilor Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos (6 august) Sclavia modernă SCURTE REGULI PENTRU O VIAŢĂ CUCERNICĂ LA UN CREŞTIN ORTODOX Secta Desancăi Nicolai din Arad SF DIMITRIE sfa Sfantii Petru si Pavel Sfantul Antim Ivireanu Sfantul Antonie Cel Mare SFANTUL MASLU Sfantul Nicolae Sfantul Spiridon Sfantul Teodor Sfantul Valentin SFANTUL VASILE CEL MARE Sfaturi de la Preot Ioan Clopotel SFATURI CATRE CRESTINII ORTODOCSI SFATURI DE LA PARINTELE IOAN Sfaturi de la Preot Ioan SFATURI DESPRE IERTARE SFATURI DUHOVNICESTI Sfaturi duhovniceşti SFATURI ORTODOXE SFATURI PENTRU PARINTI SFATURILE LUI VALERIU POPA Sfântul Gheorghe Sfântul Nectarie Sfinte sărbători Sfintele Paste. SFINTELE TAINE SFINTI Sfintirea uleiului SFINŢII PATRUZECI DE MUCENICI DIN SEVASTIA. SPUSE DE PARINTELE STANILOAIE SPUSE DE SFINTII PARINTI Statornicia în credinţă STATUS DESPRE VIATA Sufletul copilului : sincer şi curat....! SUPERSTITII TAINA NUNTII Taina Sfântului Botez TAINA SFINTEI SPOVEDANII TRADITII TROITA comoară a culturii arhaice româneşti Un preot la "Filmul blestemat" 20 mai 2006 Urare de Anul Nou URCUŞUL DUHOVNICESC .Arhimandritul Teofil Paraian Versuri de Horațiu Stoica VESTIMENTAȚIA FEMEII ÎN BISERICĂ VIATA DUPA MOARTE VINDECARI HARICE BOALA SI MOARTEA Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul ZĂMISLIREA MAICII DOMNULUI DE CĂTRE SFÂNTA ANA

Translate

BIBLIA ORTODOXĂ

PENTRU VIZITATORI


PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Postare prezentată

DACĂ DORITI SĂ CONTACTATI ADMINISTRATORUL BLOGULUI

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE... DESPRE MINE balulescu_iliana@yahoo....

Powered By Blogger

Blog de Colaje Ortodoxe

Blog de icoane Ortodoxe...

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Sf. Pasti 2024 - 5 Mai

Biserica - Casa lui Dumnezeu

BLOG CRESTIN ORTODOX

Blog Maica Domnului

MAICA SILUANA VA RASPUNDE

Ce trebuie sa stie un crestin

Blog Crestin Ortodox

Blog Crestin Ortodox
clik pe poză

PSALMII

Lectură potrivită in vreme de post: psalmii

Powered By Blogger

Totalul afișărilor de pagină