ICOANA

Prin icoană suntem mai aproape de Dumnezeu şi prin icoană Dumnezeu este mai prezent în casa şi inima noastra. Sfintii sunt luptatori pe arena vietii duhovnicesti, care au luat de la Domnul cununa Dreptăţii, cununa cea nevestejită a Slavei. Ei au moştenit Impărăţia gătită lor de la facerea lumii. ( Matei 25,34 ). Icoana poartă în sine adancimea teologiei, ea fiind strans legată de Liturghie. Evanghelia propovaduieste Imparatia lui Dumnezeu prin cuvant, iar icoana prin imagine. Icoana este „testament şi lucrare a Părinţilor Bisericii şi poartă în sine toate însuşirile celor cereşti; luarea-a minte şi statornicia de neclintit în rugăciune, adâncimea tainelor credinţei, armonia duhului, frumuseţea curăţiei şi a neprihănirii, măreţia smereniei şi a simplităţii, frica de Dumnezeu şi evlavia”(Monahia Iuliania - Truda iconarului).

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare