DESPRE MANDRIE

Despre mandrie
. Un elev s-a mutat de la o scoala la alta. Dupa ore, colegii sai au ramas sa joace baschet. El a vrut sa joace impreuna cu ei, dar, pentru ca era mic de inaltime, nu l-au lasat. Atunci s-a dus acasa, si-a luat mingea si s-a intors pe teren. Vazandu-l cat de bine arunca la cos, colegii l-au rugat sa vina sa joace intr-una din echipe. Din primele minute de joc, si-au dat seama ca era cel mai bun de pe teren.
- Sa nu te superi ca te-am tinut pe marginea terenului, dar nu vroiam sa ne strici jocul, i-a explicat un coleg.
Ajuns acasa, baiatul i-a povestit tatalui sau intamplarea. Tatal i-a spus:
- Spune sincer, te-ai umflat in pene cand si-au dat seama ca esti mai bun decat ei?
- Nu, tata, nu aveam de ce. Daca ar fi avut un profesor de sport la fel de bun ca cel de la scoala mea veche, ar fi fost si ei mai buni. Nu e mare lucru.
- Dar te-ai suparat ca nu te-au primit de la inceput?
- M-am intristat putin, dar m-am gandit ca nu are rost sa ma supar.
- Tine minte, intamplarea de astazi nu se va mai repeta: vei vedea ca de acum ei te vor chema sa joci cu ei. Dar un lucru se va repeta si peste ani de zile. Viata te urca si te coboara: azi esti capitan de echipa, maine esti rezerva. Azi esti director, maine esti sofer. Important este sa nu te agati cu disperare de nimic: ce vrea Dumnezeu, aia sa fii. Si, indiferent de modul an care te trateaza oamenii, tu acelasi sa fii. Ca oamenii sunt schimbatori: ba te scuipa, ba se pleaca in fata ta daca au impresia ca vor castiga ceva prin asta.
Un frate l-a intrebat pe un batran, zicand: "Care este lucrul strainului?". Raspuns-a lui batranul: "Eu am vazut odata pe un frate strain care a venit la noi in biserica in vremea slujbei. Iar dupa sfarsirea slujbei, a mers in trapeza si a sezut si el cu fratii la masa sa manance bucate. Iar unii din frati i-au zis: <>. Iar el, auzind aceasta, indata s-a sculat de la masa si a iesit afara.
Iar alti frati s-au scarbit pentru aceasta si, mergand, iar l-au chemat pe fratele cel strain inauntru si i-au zis sa sada iar la masa. Atunci el indata a intrat si a sezut la masa, precum i-au zis lui, nimic indoindu-se sau mahnindu-se. Si dupa ce a mancat bucate si s-a sculat de la masa, l-au intrebat pe el fratii, zicand: <>. Raspuns-a lor fratele, zicand: <>. Acestea auzindu-le fratii, foarte s-au folosit toti de smerenia acelui frate strain". (10-326)

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare