A M I N si A L I L U I A

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


   Un parinte calugar a scris pe unul din peretii chiliei sale doua cuvinte: AMIN! si ALILUIA! Un om mergand la acest calugar, vazand  cuvintele, la intrebat: "Parinte, spune-mi ce inseamna aceste cuvinte si de ce le-ai scris pe perete?" "Fiule, aceste doua cuvinte cuprind in ele toata TAINA FERICIRII, fiindca "AMIN!" inseamna"ASA SA FIE!", iar "ALELUIA!" inseamna "SLAVA LUI DUMNEZEU!". Apoi parintele a adaugat: Cand spunem "AMIN!" ne predam voii lui Dumnezeu, caci zicem: "ASA SA FIE, DOAMNE, CUM VOIESTI TU. Cand zicem ALILUIA!", spunem de fapt: SLAVA TIE DOAMNE, PENTRU TOT CE NE DAI! Prin acceptarea tuturor lucrurilor care ni le trimite  Dumnezeu, ne aratam SMERENIA si ASCULTAREA, iar multumind pentru toate cele ingaduite de Dumnezeu, spre bucurie sau intristare, ne aratam increderea in Creatorul  nostru". Chiar si slujba de inmormantare incepe prin a se canta la strana sau de catre preot, ALILUIA. Biserica Crestin Ortodoxa il lauda astfel pe Dumnezeu pana si in moarte, pentru ca Hristos "a calcat cu moartea pe moarte", fiindca altfel, zadarnica ar fi fost credinta noastra. Acesta este secretul mantuirii, in ascultarea desavarsita fata de  Dumnezeu, prin preotul  duhovnic si prin supunerea voii noastre, cu multumire, pentru VOIA si MILA Lui.

SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

                      Preot Ioan.

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare