CUVANT DE INVATATURA..

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


    OMUL, NU  ARE LINISTE IN SUFLET daca nu cauta toata viata sa-i multumeasca pe altii, daca nu are o constiinta impacata (prin Spovedanie) si daca nu-L pune pe Hristos pe primul plan, in tot ceea ce face, zicand: "CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU!"

     OMUL  SLAB  LA  MINTE SI INCREZUT, nu socoteste ca tot ce i se intampla INGADUIT DE DUMNEZEU, ci se supara, se manie, se tulbura, carteste si nu primeste, chiar de i-ar fi de folos.

    OMUL INCREZUT SI MANDRU, prin neascultare se prinde de o creanga uscata si nu stie ca sfatul parintelui duhovnic (uneori sfatul mai multor preoti), este sfatul Lui Dumnezeu.

   MANDRIA ESTE UN PACAT LUCIFERIC si se manifesta atunci cand te increzi in tine, in mintea si puterile tale; cand socotesti ca esti mai priceput decat altul, mai bun decat altul, mai sporit in fapte bune si mai placut lui Dumnezeu decat altul.

   SA  NE  SMERIM, FRATILOR, fiindca cel mandru nu se poate mantui! Sa ne plangem pacatele noastre aici, ca sa nu le plangem acolo, iar dincolo, sa ne bucuram in veci, fiindca dupa plecarea noastra din trup, TOTI  NE  VOR  UITA.

   SA NU NE PUNEM NADEJDEA IN OAMENI, ci numai in Domnul! Ca omul se schimba: AZI  ITI  DA si  MAINE  ITI  CERE; AZI  TE  LAUDA si  MAINE  TE  OCARASTE, deci: "TOT  OMUL  ESTE  MINCINOS“ (Psalm 115). Noi sa ne punem nadejdea in mila Lui Dumnezeu si nu vom gresi niciodata!

   Sa va ajute Dumnezeu cu harul Lui sa va folositi de restul vietii, sporind in fapte bune si mai intai in smerenie si dragoste, ca sa va mantuiti sufletele voastre si sa folositi si pe altii, indemnandu-i spre Iisus Hristos (Sfantul Parinte Paisie Olaru: 1897-1990).

Niciun comentariu:

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare