NUMAI DOUĂ VORBE..

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...


Multe aș avea de scris.. Nu știu de unde să încep, câte am să vă învăț.. Problema este una singură: lipsa timpului. Mă dedic destul de mult timp poeziei, pentru că are logica ei poezia aceasta religioasă: vedeți, predica o citești o dată, spui: "Ce interesant..", apoi o uiți. Dar poezia rămâne acolo, la suflet. O transmiți și altora, o lași moștenire.. O.., de ce nu a scris Luceafărul nostru mai multe poezii religioase?.. Mult a pierdut credința ortodoxă. Imaginați-vă că Eminescu ar fi scris cu geniul său poezii religioase, de slavă, de pocăință, de îndreptare a moravurilor.. Aur curat ar fi fost! Așa.. s-a apucat un amator ca mine să facă ceva. Intenția contează..

Acum ce vroiam să vă spun așa de urgent?

 Dragii mei, văd că lumea ÎNCĂ NU ÎNȚELEGE SENSUL SPOVEDANIEI! Au înțeles ortodocșii că sub epitrahil "te ușurezi", dar n-au înțeles cu adevărat că aici este vorba despre o mare Taină: TAINA ÎMPĂCĂRII PĂCĂTOSULUI CU DUMNEZEU! 

Nu mergem acolo, la Părintele duhovnic, doar ca să ne "ușurăm", ci mergem ca să facem pace cu Dumnezeu. Adică? Imaginați-vă că cineva v-ar supăra la nesfârșit și ar zice mereu: "Iartă-mă"! La un moment dat, nu i-ați răspunde acelei persoane: "Bine, dar totuși.. nu-mi mai da motive ca să mă supăr!"?.. 

Adică să mă tot ofensezi și să-ți ceri scuze, ce fel de relație între noi poate fi aceasta?..
Tot la fel este în relația noastră cu Dumnezeu: când se merge la Spovedanie, se merge cu hotărârea de a renunța la acele fapte sau cuvinte prin care L-am supărat pe El! Dacă intri acolo la preot, știind că apoi te întorci ca să faci fără nici o ezitare păcatele de-abia mărturisite.. asta nu mai seamănă a împăcare cu Dumnezeu! Nu știu cât este de valabilă spovedania fără hotărârea schimbării vieții..
Asta vroiam să spun enoriașilor mei și m-am gândit că sfaturile ar fi utile tuturor.. Dumnezeu să vă dea o dată cu lacrimile de regret pentru cele făcute și hotărârea de a nu le mai face de-acum înainte.

Vă îmbrățișez! Preotul Sorin Croitoru din Italia (Mantova)
Trimiteți un comentariu

a

Arhivă blog

DACA VREI SA ASCULTI...PORNESTE...

Ruga catre Dumnezeu

Previzualizaţi

Doamne, Da-le tuturor celor care mi-au vrut raul, atata fericire pe masura raului pe care ei mi l-au dorit.
Doamne, Da-la celor care nu ma plac, atata placere pe masura neplacerilor pe care ei mi le doresc.
Doamne, Da-le celor care m-au crezut prost, atata intelepciune functie de cata prostie au crezut ca am eu.
Doamne, Fie-ti mila de cei care nu mi-au aratat ce e mila.
Doamne, Da-le celor care mi-au refuzat dragostea, toata dragostea pe care eu nu am putut sa le-o ofer.
Doamne, Te mai rog ca tuturor celor pe care eu i-am intristat sa le dai numai lucruri vesele de care sa se bucure cat mai mult.
Doamne, tuturor celor care m-au lovit, mangaie-i si iarta-i, pentru ca eu i-am iertat demult, si nu lasa sa fie loviti de nimeni.
Doamne, celor care ma urasc, da-le numai iubire pentru ca ura ii duce la pierzanie.
Doamne, nu ma lasa sa urasc pe nimeni, indiferent de cat de mult ma displace celalalt.
Doamne, daca nu te superi, te mai rog ceva, desi stiu ca sunt doar un biet pacatos care de multe ori uita de Tine. Te mai rog ca toti cei cu care ma voi intalni in acest an sa aibe parte numai de noroc, fericire, iubire si sanatate si sa fie mereu plini de energie si iubiti de toti.

c3

Lista mea de bloguri

cod

Postări populare